Mila dali astenozoospermija bi bila pricina za nemoznost prirodno da se zabremeni?Pokretlivosta kaj maz mi e 6% primase i profertil 3 meseci i nisto ne se pokacucaat na 25%....
Kade go pravese spermogramot vo koj grad prasuvam oti vo medika vo strumica kaj site izleguvale sega takvi spermogrami
Првиот во Неуромед кај Вета а овој денес Медика. Мислеш дека до лабораторијата е?Можно е да е нивна грешка?Да не си имала и ти слично искуство?
Ne se plasi od anestezija. Ne mi se veruva deka jas go pisuvam ova. Me fati dijarea i treska dva pati od strav od anestezija, ednas od laparo histero drug pat od punkcija. Punkcijata treba da ja dozivees kako ubav sreken den jas za 10 min otvoriv oci, taa anestezija ne e ni ista so onaa celosna za operacii. Mi rekoa ke slusas muzika i taka i bese, posle toa lezis neli kolku ti kazat i posle si bev na rucek, shopping i den denes zalam sto organizmot go staviv pod takov stres koga treba da si opusten. Sakam kolku mozam da pomognam na drugi, nema plasenje, zasto nema od sto da se plasis. Uspeh e da stignes do punkcija So sreka
Не се плашете од анестезија, посебно при пункции, краткотрајни се, нема после да ви се лоши или не знам колку да ви се спие. Плус како што спомна некој погоре, под контрола на доктори сте цело време
Da da taka slusnav site vo medika takvi izleguvale moj sovet vi e napravete go pak kaj veta nie eden samo vo medika napravivme drugite se kaj veta i tocen bese toj eden ama toa bese pred dve god
12ti den od transfer,osekjam se me boli zglobovite,jajnicite cuvstvuvam malaksanost duri I malku pokacena temperatyra,arterijata na noga ja cuvstyvam me ziga, do pred dva dena nisto ne osekjav sea se me boli do sto e me plasi da nese sprema matkata za menstruacija imal nekoj vakvi simptomi ?
Dodeka ne se prekine so progestaronska terapija mislam deka ne bi trebalo da dobiesh. A da napravish test?
devojki mnogu sum uplasena 10 den od transfer menstrualni bolki i kafeav iscedok koj se pojavi vekje dva dena i se posle tri casot na pladne doktorot vika ke cekame do testot vo vtornik nemozam nikako da se smiram slicno iskustvo nekoja od clenkite vi blagodaram
И ние до сега се кај Вета правевме,овој пат во Медика бидејќи ни требаат за ваучер да поднесеме а како што видов треба два спермограми од две различни места.
@KiyaTsu се извинувам што се мешам, не сум дел од темава ама дека станува збор за целосна анестезија јас од мое искуство ќе ти кажам ич да не се плашиш. Спонтано сум останатс бремена но морав да се пораѓам со целосна. Со цела историја на алергии, испиени антихистаминици, кортико и неколку асматични напади, маж ме молеше да не потпишувам целосна. Без да знае чкртнав потпис, зошто немаше време нити друг избор. Фала на Бога здрави и живи и јас и бебе. Се разбудив како да сум спиела 10часа, жива среќна. Со лесно!
Jac имам поминато седум целосни анестезии и не сум имала никаков проблем првата за операција на испукано слепо црево втората за ендометријална биопсија третата за првата лапароскопија и хистероскопија четвртата за првото ивф петата за второто ивф шестата за втората хистероскопија седмата за третото ивф и уште една плус нецелосна за царскиот рез
Малку офф топик е мислам..ама ќе прашам. Каде во Битола може да се направи спермограм и други испитувања за маж, освен во Плодност?
Drushtvo, jas samo sto zavrsiv so punkcija, izvadeni 6 jajce kletki. Se nadevam bar 2 da se oplodat Gospod licen