Јас кога правев во септември препорака од докторката беше се најнормално да си терам одмор само да не се бањам во базени, џакузи, сауни... Езеро и море е ок..Се додека се чисти. Со среќа Диди!
Jас од д-р имам слушнато дека само море е безбедно, за езеро мислам дека не се препорачува. Браво, сега да си продолжат да си се развиваат и за некој ден кај мама во меше, а за две недели да се фалиш со висока бета! Ти посакувам успех!
Moze dasi se banjas vo more vo solena voda,za vo bazeni so zatvoren sistem ne bi ti preporacala jas otkako sum vo inf postapka 5 god ne vleguvam ni vo bazen ni.vo ezero mi e strav iskreno
Има логика само море да е безбедно...јас прашував за охридско баш...и демек ако е чисто и не многу ладно ок е...
Да, да, баш за тоа, во смисла дека често знае и да не е чисто на одредени места/плажи, а водата е слатка, додека морската е корисна и поради самата сол.
Иста сум и јас, страв во коски. И јас откога се борам со стерилитет ниту базени, ниту џскузи, ниту езера. Оваа година се мислам и во море дали да се бањам. Ја лечам бактеријата streptococcus agalactiae, и изгледа само со сончање ке помине летово.
Можеби баш солената вода ќе и помогне за бактеријата. Јас се бањам и во базени, и во езера и во море. Летово многу викенди ќе се бањам во море, не мислам дека тоа би ми наштетило
Уживај си . Можеби и се е во главата. Јас многу се плашам. И последниве две години не се бањав, бидејки имав спонтани баш летово, и од толку чување, пак бактерија имам . Изгледа организмот ми е таков, имам вродена анемија, па можеби затоа не можам да се изборам со бактеријава.
Да предложам еден природен лек против бактерии (иако првенствено Е.коли), воедно добар и за слабокрвност. Вреди да се проба. https://mkd-news.com/magdonos-priroden-lek-za-esherihija-koli-i-bakterii/
Devojce jas ima probelem so bakterii koga bev pomalecka duri i od antibiotici ne mi pominuvase.Samo caj so siski od cresa.Sega bas e sezona.Ke gi isucis siskite od cresite ke varis caevi. Mene ko so raka mi snenuvase....
Ова баш ме заинтересира, а и прв пат слушам. Кои се уствари шишки? Тие тенките што стои црешата на нив? И колку се става? Треба да се исушени?
Магдоносот има корен, епа коренот, се продава по пазар. Но засади си во саксија, лесно се чува и брзо расте магданос, па вади и применувај. Но магданос спушта притисок, па ако имаш низок не се препорачува негово често и секојдневно користење. И членката мисли на суви цреши, да оставиш да се исушат, па да вариш чај. Едит: семките од црешата мисли она, јас сум чула за чај од црешите..
Da drskite kaj nas gi vikaat siski .Se susat, otkako ke se isusat ke stavis otprilika 4-5 drski za edna sojla caj i ke gi svaris.I si se pie kako caj.Nautro i navecer po edna sojla Ne drskite na koi sto stoi cresata
Iskreno, dva meseci pred ivf, dodusa i neznaev deka do tamu ke dojdam, bev na planina i se kapev vo bazeni. Pred ivf proveruvav se sto treba, bris mokraca, krv i nemav bakterii. Znam cesto da se mijam so soda bikarbona, kantarion i sl, taka od navika ama mislam i pomaga kolku tolku, uvin caj ednas ednas nedelno obavezno. Sega so uvin zaboravam malku, ama pak ke mu se vratam. Ako ti izgleda necista vodata, ne se kapi. Se e na nasa odgovornost i rizik za se.