А каде прават ? Демек во Њу Борн ? И од Плодност можат да ги испратат ембрионите во странство , исто како и од Њуборн
Девојки, фала на сите. Ептен сте профи. Многу е добар овој форум. @dunika и кај мене во шемата нема инекции (нормални), само суперфакт и консултации идната недела...може ќе ми мерат хормони тогаш, не знам
Не сум боцкала Менопур, ама штом се 3 дневно, има шанси да се боцкаат мускулно, а ова шо е една, би требало да е поткожно. Не се секирај, се издржува, ништо страшно.
da od nivestim se pokacuvat leukocitite i togas treba edna doza da preskoknes toa trebalo da ti go kaze doktorot
Се работи за моја пријателка која не е овде активна на форумот. Дали би и одобреле ваучер,бидејќи е дијабетичар на терапија е и шеќерот никако неможе да го намали под 12 значи секогаш над 12 е и има високи триглицериди (36годишна) .Документите за ваучер и се пратени но сеуште нема одговор,и се плаши поради шеќерот да не ја одбијат.Дали некоја имала вакво искуство?
Девојчиња, дали може некоја да ми каже кои да ги земам за подобрување на квалитетот на спермата, Proxeed Plus или Condensyl, се работи за тератозооспермија , или нешто од ваше искуство
Мм пиеше Профертил и имаше подобрување, а спермограмот варираше, олигоастено, терато итн. Се’ е индивидуално, можеби кај некој истата терапија нема да даде ист резултат. Кондензил пиеше извесен период, 3-4 месеци сигурно, а може и подолго, заедно со Проксид и Трибестан, ама не знам дали имаше подобрување, зашто постојано варираше дијагнозата. Најдобро да се консултирате со доктор, по можност со некој стручен уролог, за да знаете што конкретно да земете, да не фрлате пари, зашто скапи се суплементиве.
Ако ги има сите други документи и ако хормоните и се во граница на нормала ( фсх и естрадиол ) нема шанса да ја одбијат заради дијабетот
М.м моментално пие Проксид,втора кутија.Дали има подобрување не знам,ние сме со Астено.Спермограм нема да прави контролен,секако ке одиме на Икси,па ете нека има витамини пред постапката. Само од суплементи нема значителни промени,ова ни потврдија 3ца специјалисти.Единствено кај значителни промени во животен стил,исхрана,откажување од цигари,симнување на вишок килажа ако има,доаѓа до подобрување. И да,Проксид се изгор скапи во Мк.Првата кутија ја купив во Зегин,3150 мислам беа,а втората овде(Швајцарија) каде чинеа околу 2200 @Veki4kaa со среќа на консултација мила,извини што изумив да ти одговорам кога праша, а мислев Браво за потегот што си ги земаш работите во свои раце и не оставаш на случајност.Јас би одбрала клиника во Скопје,ако не се лажам ти со од Велес,логистички ти е многу полесно за патување,за неполн час си во Ск.Најди си д-р шо ти прави мерак и ти влева доверба,тоа е најбитно.Одма собери документи за ваучер,ке имате трошок само за испитување на ембрионите.Од хормони и боцки не се плаши ич,сега ти се чини ужасно дека не е нешто што си очекувала дека ке те снајде.Јас сум фуфла од игли Бр.1 ама на ваквите им се радувам
Да, од Нивестим се покачуваат леукоцитите. Го даваат, колку што читав, при трансплантација на органи за телото да не го отфрли органот како стран. Па, затоа и при ивф понекогаш го даваат за поголеми шанси за имплантацијата. Јас на последното ивф во Ноември примав и Нивестим, но докторот ме предупреди дека мора да следам леукоцити преку крв бидејки се креваат, па во консултација со него една доза скокав. Но, за жал, кај мене немаше успех, но знам случај во 2016 една жена што бевме исти ден на ивф ги примаше и сега има синче 2 и пол год.
И мене вака ми подобјаснија. Јас сум со многу високи леукоцити ( до 30 мил ми одат) и затоа не ми дозволија да ја ставам оваа инекција
Mojata beta se ispostavi I ovoj pat negativna denes 15ti den 2rezultat ne nastanalo nisto 5ti transfer se so negativno uste nemam menstruacija toa e od terapijata I atosibanot sto ja smiruval matkata.za 8 meseci dve neuspesni inf nemam veke sila za ponataka,se dvoumime da odime vo plodnos bitola,kazete mi nesto opraveteme nekako se raboti za,azoospermija so zamrznat materijal rabotime
Bidi hrabra eve I mene denes mi dojde 12 den. Vtor pat neuspesno no nemam veke sili. Ke pocekam 3 messeci I ke mislam. Prviot vi bese vo January. I ovoj sega Ama toa E taka trebalo veke sum mnogu mnogu razocarana
Zenicki, transferot mi pomina super. Dve embrioncinja vrateni. So Gospod napred, da bide se OK. Inaku premnogu sum zadovolna od personalot vo bolnica Plodnost. Bez dvoumenje bi Vi gi preporacala. Napravena Maks metoda na semeniot material, predhodno zamrznat, posto maz mi raboti vo stranstvo. Samo da bide se dobro. Toplo Vi gi preporacuvam, od sestri, embriolozi, anesteziolozi, pa se do doktor Tase. Pozdrav do site