Nemozam da poveruvam kakvi monstrumi ima. Od vcera sto go gledav videoto za ona 9 mesecnoto bebence Darian od Skopje, seuste sum potresena. Samo se prasuvam, kako uspeale roditelite da ostanat prisebni i da ne ja pregazat zenata. Se stavam na nivno misto i samata pomisla me pravi mornici da me obzemat. Za nea zatvor malku e, pred zatvor potreben i takov tretman...3 meseci so slamka da treba da ja hranat vo bolnica.
http://a1on.mk/wordpress/archives/527918 ZA ovaa samo besilka sred plostad gnasa nevidena kako moze ovaa nema dusa ova e monstrum uufufufu kolku se potresov luge poglednete
Za dokumentite, imam edna histeroskopija pred edna godina napraveno, dali ke mi vazi taa? Za hsg kade e najdobro da se napravi? Za hiv i hepatit mi treba li uput od maticen?
natasa.PNova sum na forumot te molam odgovomiri natasa dali pravese invitro vo novata turska bolnica bidejki jas sakam da odam tamu ama na privatno ne preku fondot.sigurno e skapo pa da znam vredi li da se davaat pari.
Mila, jas ne sum pravela in vitro tamu, no vo podgotovka sum za da pravam. Znaci nemam iskustvo vo smisla da sum bila vo proces, moeto mislenje se bazira samo na licniot vpecatok koj go imam zasega. Znaci najpametno ti e, bez razlika dali ke bides na privatno ili preku fond, da si otides i da vidis. Javi se, zakazi konsultacija za in vitro..besplatno e. Baska, bidejki se novi, zavisi od problemot koj go imate, davaat nekoj popusti i olesnitelni okolnosti. No, cisto informativno ete da si imas edna slika koja ne mora da bide ista i za tebe vo smisla kako ja doziveav jas i kako izgleda niz mojata prizma, otprilika vaka mi deluva, klinikata e nova...seuste vo svojata promotivna faza. Nadvoresniot izgled e nesto slicno kako plodnost, no e pomala vo kvadratura. Raspolagaat so daleku pomal personal za razlika od ostanative, ne se tolku sofisticirani i ispraksani vo precekot.. nemaat na primer soodvetno razraboteno kafe-mesto..vsusnost ima, no seuste e vo nekakva improvizirana forma. Znaci onie prvicni momenti so koi znaat da ne zaslepat drugive kliniki, ovdeka ne se vo preden plan i ne oddavaat cuvstvo na nekakva organiziranost i stroga disciplina kako na primer sto e slucaj vo plodnost. No, zabelezav deka doktorot, embriolog i gazda na klinikata dojde na vreme i ne kasnese. Terminot si bese zapazen. Otkako vlegovme vo kancelarijata, toj detalno gi razgleda moite dokumenti ...postavi nekolku klucni prasanja..i tocno znaese za sto se raboti. Isto taka, skoroto ja zapoznav i doktorkata dr.Tatjana. Bev mnogu skepticna vo vrska so nea, no sega sum prijatno iznenadena. Zenata e razgovorliva, temelna, objasnuva i barem mene mi se vide odlicna vo delot na komunikacijata i pristapot voopsto.
Zdravo devojki, Jas recisi sum gotova so dokumentite za vo fond samo ni fali uste eden spermogram posle 3 nedeli. Denes parvev 4D vo Sistina i mi naplatia 2050 den. a vo forumot negde citav deka platila 1100den. Zar e mozhno tolku razlika ili kako ke im tekne!?! Mislam deka sme pravele edna greska. Spermogramot go napravivme bez spermokultura. Da ne ni pravat problemi vo fondot (da ne vratat)??? Zatoa sto sme stanale doktori, sakam edno vase mislenje za rezultatite od hormoni, please! FSH- 5,5 LH- 5,0 Prolactin- 15,5 Estradiol- 30,1 TSH- 3,48 fT4- 14,3 Baknezhi
Ние немавме спермокултура па ни одобрија. Мислам дека зависи од бројките на спермограмот дали треба или не
Добри ти се хормоните. Тсх малку повисоко од 2 (наводно требало да е околу 2). Јас платив 1100 4Д, ама мислам тоа беше затоа што Лазаревски ми пиша фоликулиметрија, а не ехо
Histeroskopijata ti vazi.Hsg kaj si sakas.Po privatnite e pobezbolno no po skapo. Jas pravev odamna vo drzavna vo strumica I plativ 7 den ako ne gresam.Za hiv I hepatit za mene od maticniot ginekolog a za maz mi od negoviot opst lekar.Nie odime utre sk kaj Petanovski na 4d ako me dobijam I spermogram za maz mi.Pa zdravje gotovi sme so dokumentite
Jas sum prezadovolna od New Born.Tocno deka seuste nemaat mnogu pacienti bidejki klinikata e premnogu nova no Dr.Birol e eden od najgolemite strucnjaci vo Evropa, pozitiven i sekohas na raspolaganje sto za nas bese presudno vo izborot.Isto i Dr.Tatjana e super golem strucnjak sekogas so pozitivna energija.Sepak izborot treba da go napravite vie no jas toplo ja preporacuvam New Born.
здраво девојкиеве ме повторно и меневчера ка примив стоп инекцијата во 20:00 утре ми е пункцијата,од прилика што ме следува утре ќе може некој од вас да ми каже?примив 50 инекции фостимон значи си ги до платив 20 инекции,и др.беше зачуден зошто толку слабс жена да не реагира на инекциите ,дали има некој со вакво искуствопрво инф ми е па немам искуство