Генерално, тоа се добри знаци мила, иако правила нема, ама сепак упатуваат и на можна имплантација. На кој ден ти беше ет, какви ембриони ти беа вратени? Ти посакувам успех!
Daj Boze da e taka. Inaku, ET mi bese na tretiot den od punkcijata, I mi vratija dve embrioncinja, koi super se razvivale, pa Daj Boze da se razvivaat I kaj mama vo stomak. Imam 33 God.
Не барај симптоми мила кај секого се различни јас ги имав твоите при успешното ивф дај боже се да заврши убаво..уживај и не ги мисли симптомите
https://republika.mk/zivot/semejstv...odini-tabu-e-koga-zenata-pravi-in-vitro-sama/ uste edna hrabra zena kako site nas po ovoj dolg pat!
Одлично ако е така, навистина добри вести се тоа за сите нас, но убаво би било да ги ставаат најновите информации и на сајтот на ФЗО, да бидеме во тек со сите измени кои очигледно преку ноќ се случуваат...
Леле, девојчиња! Неколку дена не се вклучив, а колкава недоумица сум ви предизвикака само поради краток и недоискажан пост. Еве појаснување. Станува збор за четврт обид на товар на ФЗО или т.н. ваучер бидејки за првото дете успеавме од втор обид, значи два одобрени ваучери, а сега аплицирав и ми е одобрен втор ваучер за второ дете бидејки имав едно неуспешно ивф во Ноември. Инаку вашите цитати од правилникот за ФЗО изгледа се стари, од постариот закон кога државата даваше пари само за прво дете. Сега одобруваат до четврто дете, ако не грешам. Уште еднаш извинување за збунката.
Од поодамна е по три ваучери за прво, три ваучери за второ дете. Блиски мои за прво успеаа со прв, за второ искористија уште три.
Здраво девојчиња, од денеска почнувам со стимулации, Бемфола од 300 ,5 дена, во среда ќе имам мерење на естрадиол и ЛХ а во четврток ќе бидам на контрола. Со Господ напред , се надевам се' ќе биде како што треба Ме интересира за Цетротиде, треба да ги примам од среда или четврток а до тогаш треба да набавам 5 инекции.Кај нас се многу поскапи,па ме интресира дали некоја набавувала од Грција и дали некоја ќе оди за Грција да можам да нарачам?
Женички каде може да нсправи спермограм/спермокултура на две различни места ? По лабораторииве гледам само спермокултура имаат. Значи двете да ги испита на едно место и после 1 месец на друго.
Мила ти посакувам успех до целта.Мене центротидето мм ги набави од Урошевац.Не ми текнува за сума,ама беа поефтини откај нас.
Така треба, сега нов лист! Шо било поминало...јаки сме бе ние охриѓанки . Те гушкам мила и ти посакувам среќа за следниот обид. Ако си скопје спермограм можеш да направиш во систина, ремедика, њу борн, авицена, хистолаб. Може има и уште некоја друга лабораторија...ама и овие ти се доволни за два. Двата спермограми треба да се во различна лаб и во размак од еден месец. Спермокултура мислам дека не треба...не ми текнува за тоа.
Ti posakuvam uspeh. Inaku Cetrotideto gi kupuvav ovde, I edna inekcija bese 2800 den. Primiv tri ☺️. A od Merionalot primiv 21. Edna bese 1300 den.