До понеделник направи си ги уште еднаш резултатите и да не се веднаш до 7или 9ти јули ќе ги имаш пред хсг то... а кога ќе закажуваш дај си ги овие на сигурно ќе си...
@Veki4kaa Кога ќе ти заврши, веднаш може да ги повториш брисевите, па направи ХСГ. Секако ХСГ се прави пред овулација, тамам е меѓу завршената менструација и овулацијата да направиш и брисеви и ХСГ. Пожелно е да ги повториш, да е сигурно исчистено се', да нема опасност да се пренесе бактерија во матката. Што е сигурно - сигурно е. Пишувајте со кирилица.
Ќе провериш хормони Е2 И Лх пред да почнеш со стимулации, почнуваш со боцки најчесто од 2 ден од циклус, меѓувреме докторот ќе следи и по негова оценка ќе ти ја намалува или зголемува терапијата, а можно е и да ти го прекине Супрефактот, ако оцени дека нема потреба да се прима повеќе. Зависи од протоколот, за тоа си води рачун докторот, не се секирај воопшто. Боцките може да бидат и мускулно, а може и поткожно, зависно од тоа со кои стимулации ќе одите. Опушти се само и уживај во целата постапка. Биди позитивна и верувај во најдоброто! Ти посакувам успех!
Да, да, денес ќе дознаам, втор ден е, многу сум возбудена. Толку чекање, собирање документи и еве сега следуваат конкретни работи. Фала ти многу, ајде многу среќа кај сите. Кој што си замислил да му се оствари.
Жени папот го пратив приватно ќе стаса понеделник - е сега ако покаже бактериска вагиноза значи брисевите не се точни? Ако е чист значи точни се брисевите? И дали ако покаже бактериска вагиноза ќе ми важи за документите за ваучер?
Девојки, утре морам да направам тест, пошто ми е 14 ден.паника ме фаќа, што ќе покаже. А градите ме болат, стомакот подуен, апетит немам, кафето не ми е убаво, кога и да каснам благо имам чуден вкус во устата... Оффф мори мајко, од една страна се радувам, од друга ми се плаче!
И дали ако покаже бактериска вагиноза ќе ми важи за документите за ваучер?[/QUOTE] Папот покажува вирусни инфекции нема врска со брисевите. Вагинален брис е за кламидија трихомонас, уреаплазма и микоплазма додека брис од цервикс е за широк спектар на бактериски инфекции. Дали ти земаа освен брис од вагина и брис од цервикс? Исто така би те советувала штом си склона на бактерии како мене пред ХСГ -то да си направиш и уринокултура покрај вагиналните и цервикалните брисеви.
Девојки, имам едно прашање: од каде набавувате HCG (Pregnyl или Choriomon)? Прашав во неколку аптеки во Скопје и никаде нема.
Дефицитарен е многу . Има замена една . Оргалутран ( ваљда ја погодив ). Ама соленка е. Околу 2000 ден
И домашен да направиш ќе ти покаже, на 13-ден обавезно покажува. Но, ако си решила да си чекаш, тогаш провери си утре преку крв. Браво за трпеливоста! Ти посакувам успех!
А може да се најде Pregnyl или Choriomon во соседните земји? Имам слушнато дека го име во Бугарија, но не сум сигурна.
Bravo cestito I odmaraj samo odmaraj ako odes na rab. Odma Odi na bolovanje odma. Mene mi e kancelariska rab. I prokravari sreka plodot e dobro I mi rekoa odma odmara je. Ne te plasam no pazi5se mnogu nikako5na toplo. Srekno