Sega pocetok na juli sum na kontrola.Pijav kapki imav bolki i uste imam i gi prekinav bidejki krvarenjeto mi se namali drasticno,uste kako kafev iscedok imam epten malce.Pa si velam da ne e nesto od niv. Vrska nemam kako odi ova a imam cuvstvo deka sekoj moment ke dobijam. Od druga strana i mi izleguva epten malce mleko od gradite.....
Ne ti dadoa li da pies cikloproginova..jas gi piev od prviot den poske kirataza i koga gi zavrsiv po 3 dena dobiv ..mi kazaa deka bile dobri za zazdravuvanje na matkata posebno endometriumot..vaka bez terapija sigurno e individualno no ne se grizi
Ne nisto od toa ne mi dadoa.Samo kapki ovie sto se protiv krvaranje,antibiotik i po potreba bromergon radi mlekoto.... Vo koja bolnica pravese kiretaza mila?
Vo GAK pravev i mi dadoa antibiotik kapki i ciklo...za cikloproginova i dr.Trajkovski mi rece da gi piam no i na izvestajot bea dopisani...kako i da e ne se sekiraj ke dobies i sledniot pat so bebce vo race
Dali so oligoospermija imam uslov za vaucer? A isto taka mi bese predlozena histeroskopija, kao navodno mi bea zapuseni kanalite na edniot jajnik.! Znaci, dali e mozno da mi dadat, ako ne so edniot, barem so drugiov problem?
Денескаа правевме ХИВ - Хепатит Б и Ц во железничар. кај сопругот се во ред - негативно е се - па одма направи спермограм - спермокултура, резултатите од спермограмот биле супер, од спермокултура за 2 дена ќе стасаат. Кај мене резултатот од маркерите е добар, ХИВ негативен, Хепатит Б негативен. Ама На Хепатит Ц пишува препорака да се провери на инфективна клиника серумот. Ајде на клиника на инфективна бев па од таму ме пратија во институт за јавно здравје - среќа упат носев па ме боцнаа таму уште еднаш - и сегаа двата серуми ќе ги анализираат. па резултати во четврток , само да се во ред , Веќе аман ми се вика едно нешто да беше бе кај мене во ред - биваше толку да сум баксуз И папот го премислив- ако не е чист и тој нз шо ќе правам
Go imam mila pijano pred 1 i pol godina,taka nesto imav povisok prolaktin nisto ne mi bese. Bas i so profesorot od Belgrad se iskonsultirav togas kaza mozes slobodno da go pijas Sepak fala ti Ke bide dobro ne se sekiraj....Sekade po nesto se slucuva nemoj da mislis deka saml ti baksuz...Poglem od mene nema hehehe....Kaj mene nema den a da ne se sluci nesto Samo pozitivno,smireno gospod ke si gi namesti rabotote....Veruvaj
E malku tezok ne velam ne ama nemav problem so mijastenijata.Najmnogu mijastenijava moja reagira na nastinki.E togas uzas.Drugo nisto ne mi smeta.Blagodarenie na prof.od Belgrad inace krs bev pred da pocnam da se lecam kaj nego.... Duri i za genikoloskiov del mi pomaga za se go biva hehe
Не се секирај мила маркерите укажуваат на присуство на антитела не и на вирус затоа те пратиле на клиника за сигурно таму ќе проверат и се ќе биде во ред
Не мила и не ти препорачувам со позитивен да правиш било што ..има терапија се лечи ..но за жал на марекери секогаш ќе биде позитивен тестот бидејќи и при најмал контакт со вирус се појавуваат антитела ...не мора да значи дека си се заразила ..има многу такви случаеви затоа не се секирај
Devojki uste edno prasanje.Dali nekoj znae posle kolku vreme stignuvaat genetski ispituvanja od MANY?
@monka_bonbonka Кај мене после неуспешните иуи требаше да соберам документи за ваучер тоа беше некаде почетокот на месец Март и прво почнав со ПАП и микробиолошки.Микробиолошките беа чисти а ПАП за прв пат ми покажа ХПВ.И дури сега пред две недели на трет контролен ПАП покажа дека нема повеќе ХПВ и матичниот ми кажа дека сега може да пратам документи за ваучер.Јас сакав да пробам и со првиот кај што имаше ХПВ но Др ми кажа дека џабе ќе праќаме ке ми барале чист ПАП.И така направивме излечивме па здравје наредната недела ќе пратам документи .Тоа е моето искуство
Мила многу ми е жал, дај си малку одмор додека да собереш сили за следната постапка.Нема откажување, можеби сега за малку не успеало ама следниот пат ќе бидеш со меше .Те гушкам