Nemoj da se plasis mila, punkcijata voopsto ne e tolku zastrasuvacka. Ke ti stavat anestezija i za 15min gotova ke bides. Samo ti posakuvame da imas kvalitetni i brojni j.kletki, ete toa e bitno za ovoj del od postapkata, drugoto ne e tesko. Otkako ke zavrsi..ke custvuvas verojatno nekoja blaga tapa bolka vo janicite slicna na onaa menstrualnata ..dobro poznata na nas zenite. Znaci nisto posebno. Za inekciite...nemam iskustvo, no sega veke se e zavrseno stom si stignala do punkcija. Ostanuva da ti posakame mnogu sreka i neka e so lesno do krajot na postapkata. Bidejki jas licno imam iskustvo so edno in vitro, bi sakakala isto taka da ti preporacam dokolku imate moznost, i dokolku izlezat kvalitetni j.kletki, obavezno da si zamrznete. Pozdrav i srekno
Fala milicka se nadevam ke bide od prva i isto sto si go posakuvam za mene vi go posakuvam na site sto ste vo ocekuvanje,golem pozdrav,ubavo e koga mozes makata da ja spodelis so nekoj sto go pominal ili go pominuva istoto i da dobies mislenje od poiskusni
Ajde mila ne se optovaruvaj so brojot na inekcii sto si gi primila, taka procenil doktorot i taka treba da bide. Sekoja zena i sekoj organizam e razlicen,taka da i terapijata e razlicna. Kako sto veke ti kazaa punkcijata ne e strasna,so celosna anestezija e 15/20min trae postapkata, ke si polezis uste eden ,dva casa i te pustaat doma. Vazno e da se izvadat kvalitetni jk. Ti posakuvam mnooogu sreka
nanika 4 bi sakala licno da porazgovaram so tebe za iskustvoto od new born ako sakas pisi mi na mail. pozdrav
@deara te molam ako moze na mail da se cueme bi sakala da dobijam informacii za novata klinika New born
@niticka ne se opteretuvaj so inekciite, daj Boze da ima poveke kvalitetni jk. Koga ke gi dobies II ke zaboravis na site inekcii
Devojki eve me I mene samo so se vrativ od sk.Napraviv 4d I maz mi spermogram.Dobra mu e kako I obicno samo ph mu e 8.5.Ama mu kazale nisto ne e.Kaj mene vo red e.Me prati Petanovski eho na dojka da napravam radi 3 te in vitra prethodni I ovq so mi sleduva radi hormonskite terapii.Imam na dvete GradI cisti mali kao demek ne e opasno samo kontroli na 6 meseci ili godina.Gi zemav denes I microbioloskite vo red se.I mislam toa e toa.Ponedelnik kaj maticnio pa vo socijalnoto dq sredam za prakanje.E sega go prasav Dr zq spermogramot so mi e napraven tuka vo Strumica rece ne znael toa maticnio.Maticnio rece deka e vo red.Petanovski rece da gi prakam vaka dokumentite.Bog napomos da ne mi barat nov spermogram pa da cekam uste mesec