Glavata gore pola od ovde go pominavme I toj del, mnogu e tezok Ili jas tesko go pominav samo veruvaj vo boga toj znae zosto e taka. Za skoro te cekame so ubavi novosti
Mila jas su sega 7+2 i utre mi e prvoto eho. Pred 6 dena betat mi bese 19100. Inaku pravev IVF vo Remedika kaj Gligor Dimitrov, ama vece ne sum vo MK, nie ne ziveeme vo MK vece. Drzete mi sreca za utre ❤️
Jas pravev vo Anchevski pred 3to ivf, imav podobar kvalitet na jk, no bremenosta pak zavrsi so spontan. Sepak nisto ne steti, vredi da se proba, kaj nekoi navodno pomagalo i za zadebeluvanje na endometriumot. Se izvinuvam za latinicava
едвај чекам да соберам документи и да ги поддадам па да ми одобрат ваучеер, па да се боцкам. тоа ми дава надеж и голема желба и највеќе од се верба дека конечно ќе бидам бремена и ќе имаме бебуш со сопругот само да биде се во ред
Јееее, многу ми е мило. Супер и со лесно. Значи сега одиш на срцева акција, многу среќа и бакнежи до тебе, ти ја пуштам целата среќа и те чекам со инфо утре
Devojki povtorno jas so prashanje Posle neuspeshnoto ivf ciklusot mi dojde na 6 ot den posle prekin so terapija. E sega vtoriov ciklus nikako da dojde ,6 dena veke mi docni Znam deka nastanalo poremetuvanje na hormonite Koga vi doagjal vtoriot ciklus? Iskustva please
Имам правено лапаро и хистеро - затворена туба заради хидросалптинг и извадена преграда од 1см. Имам мутација хетерозигот Ц677Т за која бев покриена со терапија во текот на цела процедура. Е сега немам правено скриен шеќер, ни кариотип...на контрола сум деновиве, па ќе видам што ќе ми каже Лазаревски. Искрено ептен ми падна мака со биохемискава...ама тоа е. Ќе видам што опции ќе ми даде за понатака...некако не ми се чека 6 месеци за преку фондов, ако може порано би идела и на приватно.
Kaj mene po neuspesno ivf prv pat ciklusot mi dojde na 15 den od transfer(07-06) i pak istiot mesec(28-06)
Piese li pred ivf barem tri meseci vitamin B12 metilkobalomin vitaminb6 aspirin 100 vitamin c l metilfolat za mthfr si go cistese li organizamot od otrovi piese li spirulina jadese li aronija borovinki nasabajle na gladno piese li kefir gi smeni li amalgamnite plombi ako ne napravi go sega toa pred ova ivf moj sovet ti e toj I ispitaj I antitpo I antitg I skrien seker I vitamin d za uspesno ivf najdobro e da e nad 30
Eve me mene. Utrovo vidovme edno bebe so silna srceva reakcija. Taka ni opisa doktorkata - deka zdravo izgledalo toa malo - kako gravce ❤️ Reca deka ne se dve, ama da e zivo i zdravo. Duri sega mi se veruva deka ne sonuvam ❤️ Blagodaram za ubavote zborovi i se najdobro ti posakuvam i na tebe ❤️ Pozdrav
За ваучер дали треба да е изводот нов,или може и стар.На тој извод што го имам моментално дома има дата и е изваден од 2011год.Ќе ми го приватат во ФЗО или да тркнам нов да вадам??
Нов вади Ехеее, може у тие 8 год сте се развеле, па ќе сакаш да го злоупотрениш семето на маж Се шалам,ама нов треба, не постар од година
Bravo bravo kolku ubava vest se rasplakav bravo. I kaj mene samo edno se fatilo bev na pregled za nedela za srceva reakcija. No celo vreme lezam taka mi kazaa I so vagin. I inekcii
Cestitki i do tebe mila. Se najdobro ti posakuvam. A zosto treba da lezis? Imase kakvi komplikacii ili od pretpazlivost?
Извод од матична книга на венчани ти треба не е наведено стар нов... копија од него здраствени легит.на увид и копии од л карта...
Zatoa sakav da pitam dali poveke sto se invitro e vaka Ili ne. Celo vreme imam kafeno po malku mi tece pa me bole I mi rekoa da odmaram. Mnogu sum isplasena izgleda samo kaj mene mi otvorija bolovanje I lezam neznam sto da kazam. Do petok ke pocekam za pregled inaku se sum pod stores. Citam knigi da ne mislam Ama mnogu 24 casa se
Devojce opustise.Ne e merilo ako imas krvaranje deka nesto ke se sluci.1001 slucaj sum sretnala kako tebe pa evo zivi zdravi rodeni deca. Sto deka ne krvarev i eto sto mi se sluci.Sakam da kazam toa sto e za tebe ke si ostani. Moras da bides smirena i da razmisluvas pozitivno.
Треба да ти дадат едно ливче со телефонски број и бројот на резултатот и да прашуваш дали се готови,обично кажуваат после 4-5 недели