Пред една година кога правев хсг каналите ми беа запушени и ми ги пробија со контрастот,никогаш не дознав од што биле,изгледа не е нешто наивно,требаше многу порано да си направам ама помина тоа е,се е во ред друго,апсолутно и после 2 инсеминации пак нејќе и нејќе,уште лапаро и хистеро ми остана буквално се друго имаме испитано,сакам да се видат добро каналите и матката пред да одам на инвитро.
Јас го разбрав дека до крај на јули ќе е на одмор. И да одиш на консултација сега не верувам дека август би те ставиле на листа. Многу има на чекање. Мислам ќе ти рече за од септември
Паметна одлука. Слична ситуација и кај мене, ќе правам лапаро ама јас имам и миом... Исто пред инвитро да сме на чисто! Со лесно мила..
Сега се јавив ми рекоа тука бил и не знаеле кога би одел на одмор. Знам дека септември би ми закажал а можда и октомври,сакам шо побрзо да одам да ме види барем и мислење некое да ми каже,веќе почна нервоза да ме пука.
д-р Нинослав Велјановски е од Систина и е супер трансфузиолог https://acibademsistina.mk/doctor/ninoslav-veljanovski/
Информации за АМХ на ГАК Земате упат од матичен гинеколог до амбуланта 29 за стерилитет на ГАК, па од таму ви креираат упат за АМХ. Самиот систем не дозволува матичниот да издаде упат. Цената е 250 денари, резултат за 2 дена.
Ni od kaj mojot maticen ne dade. Jas otidov na GAK, mi kreiraa tamu upat, ama od dobra volja, moze i da ve prepratat pak do maticen, najdobro odete so spremen upat do ambulanta 29. Izvinete za latinicava, od mob
Јас гледав додека прави сестрата, стварно воопшто не и стоеше во листата на хормони кои може да се испитуваат, не знам дали можеби треба да бара на друго место... А матичната твоја работи во ПЗУ или е во склоп на некоја јавна здравствена установа, болница? Не знам, да не има тука некоја разлика, друго не ми текнува зошто едни можат, други не можат да издаваат упати... Едит Или може треба друга шифра да се стави? Ај наредната на која ќе и издаде матичниот упат директно за лабораторија, за АМХ, нека види под која шифра ќе и ја пише дијагнозата, да не е до тоа, па да знаеме за понатаму
Девојки, јас да се пријавам, имав пункција (6 јк). Ништо страшно, без гајле одете и вие И сакав да ве прашам дали сте имале крв после тоа? Ми рече сестрата дека ќе има, ама некако сфатив дека помалку. Јас имав една лочка, така како менструација, да бев во фармерки ќе ми пробиеше. Позз
Пзу е...имаат таму 300 опции за одбирање ај можда ќе пише некоја за понатаму да се знае а и ќе ја прашам матичната кога ќе одам кај неа. Инаку денес беше мојата прва иуи - wish me luck . Тест за 21 ден.Се надевам тука ќе застанеме на 5год.
Јас имам искуство со Др.Нинослав супер е неколку пати бев на консултации со резултати од 8 септември само еднаш ми наплати 600 ден.
Браво девојче, супер бројка, сите да се оплодат, да имате и за ескимчиња за второ/трето бебенце, а сега постапката да заврши со висока бета и бебуш во раце! Може да има малку крварење од самата пункција, ама ништо страшно, тоа ќе помине многу брзо. Без грижи, сега опушти се и чекај си го трансферот со позитивна енергија.
@Enci200 супер Се радувам за тебе и ти посакувам добра бројка оплодени Сега опушти се,твојата “работа” е завршена,останатото е на природата