Јухуууу, одлична бројка,ова е за славење ,си завршила голема работа,сега опушти се и за кратко ќе одиш да си ги земеш бебушите,ти пуштам среќа сите да се оплодат,да си релаксирана за втора тура дечиња
Мила јас на 04.07 ги пратив моите документи а од фондот ми кажаа дека за околу месец дена ќе треба да имам одговор,но вработената која ми ги прима документите ми кажа дека слободно после 10-15тина дена откога се пратени документите ќе може да се јавам и да си прашам,така да неизвесноста е голема па можеш да се јавиш и да си прашаш. П.с. Се надевам сите во најскоро ќе си ја започнеме постапката
Фала ти мила, и мене така ми рекоа за 4недели максимум. Денес се вратив од одмор и чекам сега ваучер и се спремам за инфитро психички. Дали му се случило на некој после хистероскопја да му касни циклусот. Пиев микрогинон може од него имам пораметување незнам, никад претходно не сум пиела контрацепции само сега поради зафатот.
Kako be taka ti kazal dali e pri zdrava svest nie niz sto pominuvame I da mi kaze tolku ti e kapacitet... Jas sum ka Organdziski imam 40 God. I nikogas takvo nesto samo bidi pozitivna bravo bidi pozitivna... Samo toa mi go zboruvam, da mi kaza od pocetokot deka si gi imam god. I Jas5sum sves a jde Laura srekno te guskam
Ајде не се секирај опуштисе ќе ти одобрат ваучер ќе си почнеш со постапка и се ќе заврши најдобро со висока бета ќе видеш Ние на 15ти заминуваме на одмор со мм,ќе се опуштам максимално ќе си направам релах далеко од сите и од се,па здравје кога ќе се вратиме продолжуваме со нови сили до успех И нека овој одмор на сите ни биде последен сами,догодина здравје да имаме со нас и по едно/две мали бебушки
Мислам дека се претера !!!! Веке нема смисла , не знам до каде ке се стигне вака, ке треба кредити да креваме,страшно !!!
Може да ми кажете што е покриено со ваучерот? Пункција и трансфер не се покреиени само терапијата ли? Фала женски
Pokrieno e se do transfer, samo terapijata posle transfer si ja plakjame nie. Zavisi so koj protokol kje se odi, jas bev so kratok i ne plativ nishto, ima nekoi doplakjale del od stimulaciite...
Не не, и пункција и трансфер е покриено. Покриено ти е: 1 Amp. Gonadotropini од 50 IE , 75 IE, 300 IE и 450 IE 30 2 Agonisti na GnRH - Amp. Decapeptyl од 0,1mg 22 3 HCG - Amp. Pregnil или Amp. Horiomon од 5000 IE 2 4 Краткотрајна интравенска анестезија 1 5 Пункција на фоликули под ехографска контрола 1 6 In vitro или ICS I(вклучувајќи дополнителна обработка на биолошкиот материјал) 1 7 Ембриотрансфер 1 8 Фоликулометрија 3 9 Хормонски испитувања 3 А на оваа страна имаш се http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=B5C974629F170249B59B83F25792321F
Кај Органџиски замрзнување на било каков мтеријал( јк, ембриони, семе ) све е иста цена . 12.000 ден за една год. Систина × 10 со цените. Претеризам!