Sekade se I jas plakav od prilika tolku I me rasplaka edna zena koga pituvase e kako jas da imam dete a nemam pari znaci nesto po tesko nemam slusnato. Eve I sega sto celo vreme imam flekanje neznam dali e veke normalno stavam inekcii I vaginaleti za niv dnevno dalam 500deni plus vaginaleti Ama samo gospod da mi go cuva plodot sto e toa E neka se zbie na se... Se ke izdrzeme
Zenicki ke ve zamolam za pomosh kolku e seriozna ovaa bakterija?Kaj maz mi e izolirana moite brisevi se cisti.Gi spremam dokumentite za in vitro i ete problem
Добро бе, нормални ли се овие во Систина. Какви цени се овие?! На сета мака што ја имаме, уште да се чудиш од каде да најдеш пари за терапијата па и за овие трошоци.
Девојки , поднесов документи за ваучер на 05.06.2019 на домашна адреса ми стигна писмо на 05.07.2019 да доставам пап тест не постар од една година, денеска доставив и пап тест нов. Дали знаете колку време од прилка се чека за одговор , откако го доставеш и документот што го барат?
Ee a posle terapijata da videte kolku e skapa vo bremenosta toa e plus femibion e 1000 den fraksiparin e okolu 200 den edna 80 posto gi refundirat fzom na fraksiparin progesteron depo e 100 den edna plus utrogestan 500 den plus kardiopirin od 100 ,100 den racunajte 100 evra mesecno otprilika e terapijata sto se prima vo bremenosta
Фала мила, кај сите и кај нас нека биде се' во ред. Поздрав <3 @GLADIOL јас исто дополнував со некој документ и чекав околу месец за одговор, само мене ме фати август и сите беа по одмори и мислам затоа, тебе може порано ќе ти одговорат. Јавувај се, прашувај, барем за тоа не прават проблем.
Многу сериозна ако не се лекува. Се лепи на сперматозоидите и ги успорува. Се средува со терапија,без гајле. Со лесно.
Овие трошкови доколку се дојде до бременост секоја од нас со мерак би ги давала, ако треба и ке се позајмиме. Муабетот овде е дека ин витро постапките се многу скапи, и стално покачуваат, а не се знае дали ке имаме позитивен резултат.
Taka e ama ipak e skapa i terapijata i treba da se planira plus i za nea pari pokraj ivf jas imav sreca da uspeam so tretoto ivf preku fzom ama. ,ako ivf ne uspeese nez kako ke izdrze me so mm finansiski Ne se sekirajte jas jja imav istata taa bakterija i jas i mm ispivme edna doza klaritromicin i se sredi ti iako ja nemas taa bakterija preporaclivo e da pies antibiótici zaedno so mt imm ja nemase ama radi preventiva piese klaritromicin
Fala za odgovorot. Eve jas samo shto se vrativ od kaj maticnata mi dade Polygunax,premama duo,sumamed i vit.C od 1000 za maz mi sumamed 8 vit.C.Mi kaza za brisevi da proveram i spermogram posle 40 dena od zavrshuvanje na terapija. Si placam od maka a skoro sobrav se od dokumenti za vaucer i sega pak sum daleku od in vitro Na moite maki kako kraj da im nema reshavam edno i ajde ok e ete drugo... Sega eve ova ni se sluci,e imav skoro se spremno od dokumenti za vaucer. Da mi prepisha sabajle maticnata sumamed,polygunax,premama duo i vit.c od 1000.Za maz mi isto sumamed i vit.C. Mnogu se razocarav koga mi kaza brisevi i spermokultura 40 dena po zavrshuvanje na terapijata.Teshko mi e premnogu pak cekanje za podnesuvanje dokumeti,tolku bev blisku i eve za moment pak daleku od invitro Fala ti mnogu za odgovorot
Не се нервирај, дали 3-4 месеци порано или подоцна нема голема разлика. Ќе биде, ќе го добиеш ваучерот. Најважно е да бидете во добра здравствена состојба, без бактерии и инфекции. Подобро сега да се излечи отколку после нешто да излезе во постапката.
Не смееш да се разочаруваш, подобро е за тебе и твоето здравје да се среди прво инфекцијата, па потоа се’ друго, а треба да размислуваш во насока дека можеби ова се’ вака се случува за твое добро. Само позитивно, со крената глава и се’ ќе биде во ред.
Девојчиња, земав денес резултат од AMH, 0.302 ng/ml. Во 2014-та ми бил 0,99 ng/ml, на 21.09.2017 0,20 ng/ml, во Авицена и сега очекував 0,03 да речеме, според предходно темпо на опаѓање, а излезе 0,302 во лабораторијата на ГАК. Не знам дали е можно не само да не ми опаднало за 2 години, туку и да се покачило малку или до лабораторииве е. Во секој случај, сакав да ви кажам, ако за ваучер ви дава помалку од 1 на пример, проверувајте и во други лаборатории, очигледно има разлика.
Девојки го користам Кринон гелот, вчера кога се туширав ми падна голема доза згрутчен гел од доле, ајде тоа до некаде можеби е нормално, но во едно парче имаше и нешто црно го расчепкав ама не сватив што е, а претходната вечер кога го аплицирав гелот едвај го аплицирав стапчето се изгребав внатрешно дури ме заболе ама тоа се случи на почетокот доле. Мислам нема причина за паника ама во мислам ми е па да ве прашам. Некоја слична ситуација?