Ќе може ли некој да ми сподели искуство околу цените за ин-витро? Колку е отприлика во Ре-медика, колку во Систина? Голема ли е разликата?
Zdravo se izvinuvam sto dosasuvam, veke sum 8 nedela od invitro lezam ne odam na rabota bidejki imav malo krvarenje. No ponekogas ne se osekam ubavo mi trepne snagata mi se koci nogata me pretiska na jajnikot bolka mala... Celata sum malaksana... Ima li nekoj takvi dimptomi6ili samo jas gi imam ovie problemi
И јас со инвитро и ја прележав цела бременост иако лежиш се ќе те боли,најди си некое хоби и не му ја мисли многу се ќе биде во ред.
Ви Благодарам девојчиња на одговорите. Јас миле паника кога го видов резултатот 1, 08 се испаничив ептен.
Овие вагиналети дали ги има некоја од вас користено, и во која аптека можам да ги најдам? Конечно после долго време брисот на streptococcus agalactiae ми е негативен, но нормалната микрофлора ми е отсутна, па ми ги дадоа овие вагиналети или multy gyn flora plus. Има ли некој искуство со нив?
Во еурофарм треба да ги има. Но можеш било кои со лактобацили и млечна киселина да земеш, не мора овие, можеш вагисан, линекс лејди, пробаланс лејди..
Ги користев вагисан долго време, и имам дома уште една од нив, но искрено не осетив некое подобрување од нив, па затоа сакав да сменам. На овие пишува дека освен млечна киселина содржат и борна киселина.
Тогаш земи си ги тие што ти се препорачани, можеби содржат и нешто плус, што помага. А, точно дека сите се на база на млечна киселина, ама сепак составот можеби не е ист. Јас имам користено Лактогин, ако добро сум запамтила, ама подобро да не експериментираш многу, пробај со препишаните. Инаку, без грижи, ништо страшно, брзо ќе се среди тоа. Конзумирај јогурт, милам дека и тоа помага.
Дај боже да се среди веке еднаш, цела година веке се мачам со оваа бактерија. Требаше на трансфер со замрзнати ембриони да одам но постојано одложувам . Барем до септември да се среди .
Ќе се среди, не се секирај. Таман од Септември со нови сили, сега искористи го периодов за одмор и релаксација, наполни си ги батериите и само напред!
Честитки мила, со лесно да го потрошиш и побрзо со бебче во раце да си бидеш!!!!Дали одлучи каде ќе го трошиш,кај кој доктор,клиника?