Многу се поскапи кај нас мила, поисплатливо е од Бугарија да се нарачаат. Мислам цените се 1:3, таму и овде.
Nema odkazuvanje,nikogash ne sum ni pomislila na takvo neshto skoro godina ipol se boram,ama minatata nedela epten me unishti psihicki,bakterija kaj maz mi,kandida kaj mene i na kraj kako najgolem shok histeroskopija ☹ I mene mi e vo predvid Ivanovski i ushte dvajca dr.megju koi se mislam
@sakam bebe во србија се како кардиовитамин содржи 0.400мг фолна и др витамини околу 5, 6 евра се 30капсули но ги имаш во мк како 1000мг околи 1600 90таблети
Ic ne se plasi i jas imav dve histeroskopii zaradi septum pa posle toa ivf koe zavrsi so raganje na ziva I zdrava kerkicka
6 години се изнамачив по доктори веќе кај не сум отишла 2ро по ред ми беше 1во кај поповиќ со преграда ми направи ифв голем шок за мене второ кај ИВАНОВСКИ 100 проблеми сме имале ама све се реши плус со полицистични јајници сум нередовна менструација ама кога пишал господ ќе биде и бидна
Neka ti e ziva i zdrava ja vidov na str.na new born,lepotica I jas vtora histeroskopija ke pravam,kolku vreme posle histero.praveshe ti invitro?
Секој има различна приказна од кај него ама за некој е навистина херој тој ми даде сила за да продолжам и понатаму ме увери дека ќе ја бидне работава и ја бидна се вроди со успех..тој ме породи
Bash mi e milo shto si uspeala,toa mi dava golem pottik mene a voopshto i na site tuka na forumov. Sakam da te prasham kolku vreme posle histero.praveshe invitro?
Znaci ne se samo uteshitelni zborovite na dr.deka odma nareden mesec moze da se pocne,posle nedela dena nasmevka na moeto lice,fala ti mnoooguu
Pocekav jas malku poveke oti ova mi bese treto ivf posle vtorata histeroskopija ispituvav na imunologija vrodena trombofilija i hla tipizacija i gi spremav i dokumentite za ivf preku fzom I mu dojde odprilika okolu godina dena plus minus pominaa od histeroskopijata do ivf
Здраво женски, искуствено како размислувате на тема започнување постапка за инвитро со миом од 2цм сместен во надворешен дел на матката....?
Doktorka mi ima kazano deka posle histeroskopija sansite za ivf se pogolemi ,a moze da se pravi cuklus posle nea
Зависи што велат докторите, оди на повеке доктори, па спореди мислења. Кај некои миомите не прават никакви проблем, кај други ги вадат. Зависи до големината и местоположбата на миомот.
Жени во генски митации не ми одговори никој.Денес ги земав резултатите од трансфузиологија и излезе MTHFR C 677T хомозигот.Имам читано сме некако не ми е јасно Пијам метилирана филна од Бугарија веќе неколку месеци иако не знаев за ова.Дали пиете нешто дополнително и дали ова би било фактор за незабременување 3 години
Терапијата е метил фолат 800мг-1гр на ден (зависи од препораката на докторот), метилиран б12, но сега има и еден понов препарат Имприл, кој содржи се’ што е потребно, токму за мутациите, само што метил фолат содржи 400 мг, па би требало да се пие плус таблета од 400 мг, а од друга страна Имприл кај нас се многу поскапи, 2950 ден. е кутија за еден месец, а ако ги земеш витаминиве посебно е многу поевтино, посебно од Бугарија, евтинија се. Консултирај се со докторот што те води, да ти препорача терапија. Кога ќе бидеш во постапка, треба да пиеш Аспирин и ќе боцкаш Клексан, ама тоа ќе ти каже докторот кога ќе почнете со постапка.