Ти благодарсм мила Ти блгодарам мила,во август ќе одам кај др Лазаревски па ќе видам што ќе ми каже он.Сега ја пијам оваа метилирана и сскам плус да си земам б6 и б12 ама гледам ти ми спомуваш метилиран б12.Има штета ако пијам обични додека да отидсм кај докторот?
Има многу гужва за имунолошкиве тестови и со кои датуми ги даваат упатите? Незнам дали пред одмор да одам ако многу треба да чекам за термин или кога ќе се вратам средина на август? @Stressed Out @princess5 @Maya12 @Queen8
Најдобро е да си земеш метилиран б12, го има и во аптеката во Систина, мислам сега дека го имало и во Зегин, б6 земи си секако, тој е обичен, го пропуштив него, јас си купувам на Галеника, од 20 мг е, 1х1 го пијам. Докторот може да ти препорача Имприл да земеш, квалитетен е многу, ако можеш да си дозволиш земи си го слободно, ти тврдам дека докторот ќе ти го одобри. Пробај ако имаш можност од Бугарија да си нарачаш фолна, ќе си дополнуваш со плус една таблета од тие, Неофолик мета се вика препаратот и е многу евтин. Оваа комбинација ти е најдобра. Инаку, Имрпил е италијански препарат, го има во аптеката во Систина, а доколку имаш некој во европските земји, можеш да си нарачаш, поевтин бил таму.
На имунологија не би требало да има гужва само месец дена се чека резултатот бар јас кпга испитував а таму завршив раб за 10 мин само крв ми земаа и др што напиша што се од мутации ќе се испитаат ако можеш иди сега пред одмор зш резултатот се чека...
Mila jas kaj maticnata bev vo maj,ona duri vo juni mi najde termin za na 12 juli.Tamu brzo zavrsiv rabota za 10-15 min,vleguvas kaj doktorot ti pisiva sho treba da se ispituva i ti zimaat krv.Jas plativ 1290 denari.Mi rekoa deka rezultatite kje mi bidat za dve nedeli i deka nema potreba da odam do Skopje za rezultatite,bidejki sum od Veles denes si gi zemav od transfuziologija vo Veles i mi bea gotovi za 11 dena.Moj sovet odi kaj maticnata sega taman sog kje treba da pocekas za termin da ti najde i kje ti izleze posle odmor sekako
Dali nekoja ima praveno prp da spodeli iskustvo. Se mislam za tretmanot nemom nisto konkretno da najdam na net.
Јас сум хетерозигот и знам ми рекоа причина за неквалитетни јајце клетки и ризик за абортус.Пиев метил фолат и В12 некој си 4 месеци пред ин витро и после цела бременост.
Jas piev I kardiopirin od 100 mg tri meseci pred tretoto ivf istosum heterozigot na mthfrc677t I a1298c
Немаше гужва воопшто и има датуми,ние темпиравме и за трансфузиологија и за кариотип да ни се во еден ден,па нз точно ама мислам дека за Имунологија не е проблем со термини. Резултати за месец,месец и пол.
Сакам да ве прашам каде правевте 4д на матка уште тој документ ми фали за да ги пуштам во фонд на клиника прашав ми кажа во септеври сакам приватно да го направам да не чекам фала ви многу!!!
Прават и Систина и Ремедика. Околу 2500 е. Не чекај штом ги имаш сите документи за до септември. Поднесувај и со успех!
Јас тргнав на клиника не им работеше ехото за 4д па кај др.Кокорманов во Беко амбулантата платив 1200 ден.
Не знам дали ке ви биде од помош но еве ке споделам, чисто како податок. Во Куманово кај Д-р Љупчо е само 1200 денари 4D на матка со опис и го прифакјаат од фондот. Станува збор за повозрасен и искусен гинеколог кој работи приватно,се закажува по телефон. Знам дека на повекјето нема да ви одговара, но еве барем членките од Скопје, пат до Куманово е 200 ден, сепак останува 1000 во џеб. Неколку пати го бришам постов мислејки дека ке биде глупо, но сепак се решив да го прикачам, да не ми остане мислата, а може и некому да помогне.
Мила,во Њу Борн платив 1500 денари за 4Д ,таму го правев ин-витрото.Со среќа и со лесно да си го добиеш побргу ваучерот и да вроди со плод
Значи на проблемиве им нема крај тамн си рекпв по падот со неуспешното ифв бев на раб да се откажам Но си реков ајде времето ќе покаже и кпга сакав да се стабилизирам и да почнам со нови испитувања Оп ете ХАОС... по 2от релатицно нормален циклус од ифв на абдоминално ехо ми видоа цистична формација потоа на 16от ден од циклус прокрварев 2 дена ај си реков нормално по ифв но закажав ехо ради да проверам и бев денес и што да кажам на левата страна се ок најверојатно крварењето било од пукање ноо на десниот јајник циста 40мм исполнета со бистра содржина ...ми земаа крв за маркери но искрено ме фаќа страв пд каде ссга зошто ќе пукне ли... место пап и брисеви нови проблеми ИМА ЛИ КРАЈ ?
Користиме хормони за стимулации на јајниците да создраваат јајце клетки, ама тие стимулации се ризик од појава на цисти.
Ке се среди, не се нервирај. Најчесто после хормонски терапии може да дојде до појава на цисти на јајниците, а и стресот си го прави своето. Јас после спонтаниот абортус, неколку месеци имав циста на јајникот, исто крварев како тебе. И нека не те плаши големината. Мојата достигна до 56 мм. Исто беше исполнета со бистра течност. Пукна сама од себе, не ми дадоа никаква терапија само ја следеа на ехо.