Сега и мене ќе ми ја следат ... во петок резултат од маркерите па ќе видам кога контрола да ја проверат малку ме плаши но да се надеваме ќе пукне без терапија незнам дали ќе ми дадат ... благодарам на подршката...
Jas od nea ic ne sum zadovolna mi pravese histeroskopija a ne mi ja otstrani pregradata na matkata mi ja ostavi celata pregrada
Mozno e ne velam ama za kiretazata kaj mene se pomina vo najdobar red taka da ete mozebi e dobra za kiretaza a za drugi ne ..
Денес во 18ч бев кај матичната. Туку дали ми се ок упативе? На упатот за имунологија ми пиша само женски стерилитет и ми рече таму ќе ми даделе друг упат за лабараторија и ќе ми кажеле кои испитувања треба да ги направам ... незнам дали е така..А за кариотип немаше термини и ми рече ако сакаат може и тоа да ти испитаат зависи кој доктор ќе ти се погоди. А кажете ми кариотип заедно со сопругот треба истовремено да се испита или не мора?
Да мила,добри се упатите и кај мене така пишуваше,инаку за Кариотип ќе треба да одите заедно со сопругот,за тебе упат од матичен гинеколог а за сопругот упат од општ матичен,да се во ист ден упатите ,не мора да се во исто време .До кој доктор ти е упатот за Трансфузиологија?
Тоа што се случи кај мене е за жал лекарско не внимание, односно докторот ја исклучил шансата од тромбофилија зошто сум млада и здрава, а се случи тоа. Поради високите Д-димери згрутчување на крфта и не доволен проток на крф за опстанок на плодот, требало да ги испитам пред трансфер за да не дојде до ова, а јас ги испитав прв пат во трета недела, почнав одма со Фраксепарин ама не се спуштаа. За жал двете ембриончиња престаа да растат. Следниот пат на време ќе почнам со клексани и се ќе биде во ред
@Meckicja ти мислам дека имаш напишано дека си пиела кефир пред последното ин витро. Кажи ми го пиеше ли за време на самата постапка и после трансферот?
Девојчиња, која беше феминката што правеше инвитро во Турција, со успешна приказна?,Сакам да ја прашам во порака околу постапката таму
Еве веќе имаш одговор јас имам 3 месечно бебе од таму. Болницата се вика Меморал Шишли Хоспитал. Све што сакаш прашај? Поздрав