Jas ne ja napadnav Alishan, ama informacijata deka ‘tuka nema bremeni’ nema vrska so realnosta. Da, ja upati vo druga tema. Ne deka napravila loso, ama drsko zvuci - ‘Epa tuka nema bremeni’... toa mi bese zborot. Aj so sreca neka vi e na site
Тоа само во договор со докторот кај што ќе го правиш ет, по правило со ваучерот е покриена одредена количина терапија, пункција и ет, е сега само за ет дали ќе биде изводливо да се искористи, треба да разговараш и да се договориш. Не е економично да се потроши ваучерот само за ет, ама штом си имаш ескимчиња, плус за второ бебенце, тоа е друга ситуација. Консултирај се обавезно, за да ја расчистиш дилемата.
Жении ве молам за совет , веќе незнам шшо да правам Вчера бевме до плодност и џабе отидовме, му ги однесов документите сите на Таше , и рече немале пгд, пробај си природно- ами ако беше за така немаше да идам кај тебе зошто да правиш инвитро и тоа немора да значи дека ќе се фати - вака ми вика ај да те прегледам ( А немаше потреба да ме прегледува, му носев значи се ама сите документи со еха со се) ајде ме прегледа вртеше со тоа ехото , вагинално ме гледаше, и замислете ништо не кажа дали е во ред или не. и си плативме 3000 ден за ништо, Вика тој апарат за пгд планирал да го донесе ама немало да му се исплати за 5-6 пациентки во државава со ваков случај, значи многу дрско се испонаша. Сопругот се разлуте вика ваму веќе никогаш, ако ми беше за совет за природно или пгд немаше да одиме во плодност, знам јас шо треба , отидовме да ни помогнат а не да ни го кажат тоа што веќе го знаеме што треба. И вика сопругот ќе одиме на природно - трета среќаа, а мене ми е страв никој нема да ни гарантира дали ќе биде се во ред со бременоста, и веќе не сакам киретажи, две имам веќе поминато, страв ми е. па и ова хепатитов од кај испадна , резултатот дур август септември ќе стаса, а документиве за ваучер ни се до крајот на октомври-декември. веќе незнам шо да правам многу сум очајна,, се чуствувам безнадежно верувајте ми!
Немој да се разочаруваш ако тоа испитување е неопходно најпрај го макар и од Турција да чекаш резултати а за другите документи не се секирај ќе обновиш тоа што ќе му помине рокот бројаните денови брзо поминуваат дур да трепниш ќе стасаат резултатите дај си малку време одмори си ја душата и физички и психички знаеме колку е тежок овој пат само трпение за да го издржиме сето ова а за Таше не се секирај тој на моменти е многу дрзок можи е стручнак ама не е единствен
@Veki4kaa ако ти одобрат ваучер имаш дури 6 месеци да почнеш со процесурата (од датумит кога ти бил одобрен). Кога ќе завршиш не е битно, само да почнеш. За другото нз што да ти кажам, а за ова сум сигурна, прашував во фондот.
Mila I mene za tretiot vaucer dopolnitelno mi pobaraa 2d I 4d eho em imav dostaveno otpusno pismo od histeroskopija I pak me vratija radi 2i 4d eho gi napraviv na gak da ne plakam na privatno I za tri ned otprilika go dobiv vaucerot
Душо мој совет, немој да правиш инвитро без ПГД,зашто кај нас е случај на веројатност, незнаеме кој е генетски добар ембрион. Проблемот ни е сличен и се е залудно. За нас најдобра варијанта е инвитро со ПГД и ако има добар ембрион да се врати или со донација на јајце клетки. Кај мене од 14 ембриони испадна дека само еден бил делумно добар и заврши со биохемиска. Нема откажување,тешко е ама мора да издржиме.
Женски има ли шанса да добијам дур сум под терапија од Утрогестан? Денес ми е 27 ден од циклус(ден за добивање) а 8ми од трансфер. Сега на бришење забележав некоја кафеавкасто-розеникава боја,само на тоалетна,на секојдневната влошка нема ништо.Крвта ми смрзна За имплантациско некако ми е касно. Не знам што да мислам.Грчеви и болки во целиот предел на матката имам скоро секој ден,првите 5 дена поинтензивно,сега само повремено. Подуена сум нон стоп после трансфер.
Јас имав крв ама додека мокрев во урината првиот месец на 25 ден од циклус и се беше ок ми покачи доза на прогестерон,користев кринон гел и се боцкав со прогестерон секој 3 ден и сето ова до 8 месец.За да не паничиш контактирај си го гинекологот.
Не сум со ивф, ама сакав да ти споделам мое искуство. Оваа бременост на двапати имав кафен исцедок при бришење, еднаш одма на почетокот кога ми каснеше само неколку дена, еднаш малку подоцна. Не испаничив, сум читала дека кај многу жени се појавува вакво нешто околу периодот кога треба да им дојде циклусот (иако не доаѓа). За паничење е јака розева и обилна крв, како и многу силни болки. Сакав само да споделам мое искуство, ете во првата бременост ниту еднаш не ми се случи да видам крв, а сега да, ама пак е се’ во ред. Да не ти е мисла исконтактирај со гинекологот. Сигурна сум дека не е ништо, плус покриена си со терапија. Другото е во Божји раце, но ќе биде добро. Те гушкам
Фала мила @Sexybaby86 Се надевам не е страшно,а и ко што рече ти,покриена сум добро со терапија.Она што е во мои раце е контролирано,другото е баш Божја волја.Читав и јас дека им се случува на многу жени баш кога треба да добијат,но дека сум со ифв малку се збунив.Ке биде се’ во ред.