Оф леле па зошто сте правеле толку трансфери без да ги испитате ембрионите. Како не сте заминале одма турција а кај планираш турција да одиш?
Здраво феминки ве читам веќе подолго време па да го споделам и мојот проблем со вас па ако може да споделите некој совет,предлог,искуство ...во брак сум 3 години и никако да останам бремена имам правено лапороскопија десниот јајник е непрооден, пцо синдром и имам 23 год. мм 24 и со него е се во ред позз ☺☺
Јас сум со еден јајник лев,десниот е неразвиен.Претпоставка така сум родена.Мене ми рекоа може и природно да останеш бремена ама не се знае потребно е време.Кога го дознав тоа имав 32г и не сакав да чекам.
Па мозаикот на Тарнер го открив пред последните два трансфери. Претходно немав правено кариотип и генетски мутации,кои што по мене треба да се испитаат одма после неуспешно инвитро и спонтани
Заедно значи ќе правиме, и јас сега добив ваучер, и еве баш вртев кај докторот кај што ќе правам да ми објасни како оди постапката кога се почнува. Ја планирам од септември да почнам. Со лесно и со плод и кај двете.
И јас сум со план да почнам од септември ама уште не сум појдена кај докторот некако страв ме фати како ќе се снајдам во сето ова.Кај кој доктор одиш на ифв.Со лесно и тебе и успех
Ај некој да се пофали од ивф со донор: Ремедика, Систина, Санте или Њуборн? И што превземал дополнително докторот зашто имам едно неуспешно. Фала
@Elen@ немој да се плашиш, јас исто така се паничев и гледам дека немало потреба. Овој период искористи го за подготовка на телото. Јади здрава храна, семки со мед по една лажичка, бразилски оревчиња, рендан морков секој ден, цвекло... и масажи прави си на стомакот и матката (fertility massage). Кога ќе почнеш не е ништо комплицирано, си се боцкаш во стомак, некои апчиња си пиеш, и после и некои инекции (тие мене ми беа досадни оти морав да одам на болница да ми ги ставаат) - другото ништо страшно.
Да да, нормално, не пишав дека треба да се прави масажа по ЕТ. Elen@ во септември се спрема да прави инвитро и тоа беше мој совет како да се подготви периодов позз
Ништо страшно мила, тоа е вообичаена реакција, можеш да ставаш мраз пред да боцкаш и после боцкањето, сигурно ќе се намалат таквите нус-ефекти, а во секој случај поминуваат, подобро ти е да боцкаш во стомак.
Девојки денес се јавив во комисија да прашам за ваучер и ми рекоа дека за мене утре ќе имало одговор.Место не ме фаќа се плашам да не ме одбијат.Со полицистични сум,хипотероида,две иуи,еден добар спермограм и после два месеци направен вториот спермограм кој испадна многу полош за разлика од првиот,и документ од Др во кој дава мислење и предлог дека треба да се премине на ифв постапка. Некоја со слично искуство има ли земено ваучер?
Zdravo, molam za mislenje, punkcijq imav na 14.07., tranasfer na 17.07.denes na 13 den. 33,12...mala E?
Провери ја за 2дена бидејки со 3дневни ембриончиња и може покасно имало имплантација мислам ќе ти се дуплира...
За ова имам пушувано, само Ултрамедика на Илинденска се прават пгд а Њуборн остави ги може сакаат да пробаат нешто ама јас не знам за успешен случај од нивно праќање ембриони. Таше и да купи апаратура џабе му е нема кој да го работи тоа па се вади на мал број потенцијални пациентки.
Deneska bas se izraduvav za edna poznanicka imaa ist spermogram kako na mm prvoto dete im e so ivf so prvoto ivf posle za vtoro dete pravea 4 neuspesni ivf I sega e po priroden pat otkako krenaa race od bolnici