По првото ин витро кое заврши со мисед и мораше киретажа ,после интервенцијата кога се освестив докторот ми рече цел внатрешен дел ти го изгребав не само кај што бил плодот. Ми го објасни како гребење на еден слој од зидот на матката за на следното ин витро матката да го задржи ембрионот ,исто и ако има бактерии се острануваат,кои на брисеви може да не се покажат.Знам дека примив и една инфузија не ми текнува називот на лекот за да нема внатре обилно крварење после интервенцијата.
Ti blagodaram mila na porakata. Pa mislam deka koga imas I nekolku neuspesni invitra se preporacuva endometrial scratching, barem taka vikaat ovde vo Anglija. Da se obnovat malku kletkite. Samo sto ovde ako ne si niven pacient ne pravat. Najdov samo vo edna privatna klinika ama mi baraat £600. Vo Sistina prijatelka mi kaza 15000 den bilo. Sakam da go probam I toa pred da ja pocnam postapkata. Uste ednas ti blagodaram I imaj prijatna vecer .
Lele jas podnesov dokumenti so dve inseminacii ama imam i drugi intervencii... izgleda ke mi baraat uste insemimacii
Мила а другото се ли е во ред. Јас денес добив одговор ме одбија и ми бараат уште две иуи.А имам правено само две иуи,извештај од Др имам каде што пишува дека предлага да се почне со ифв постапка,и имам правено хистероскопија.Сепак ми бараат уште две иуи,па здравје за некој ден ќе почнам да се припрема.
Pa zavisno kade ama od £5000 pa nagore. Jas prvoto go pravev ovde preku NHS ili na drzavno ama mozes samo do 39 godini na drzavno I imas pravo samo ednas (vo London) a vo drugi mesta mozelo I do dvapati. A na privatno neznam dali imat vozrasna granica. Ama vo sekoj slucaj e skapo
@dunika честитки од срце! Да си имаш лесна бременост и дедо Боже да ве чува и дочува до крај! Многу ми е мило за тебе, секогаш си со добра мисла и убав збор за секоја од нас, радувај се и уживај во секој ден од најубавиот период кој ти претстои. Ќе бидеш прекрасна мајка!
Спрема стандардот кој го имаат во Англија, споредено со платите кои ги зимаат таму, можеби и не е многу скапо. Кај нас ако споредиш според платите и поскапо излегува, плус е тоа што кај нас лековите за ин витро се многу поскапи за разлика од другите европски земји.