Фала ти многу душо, а дали ќе ми треба упат од матичен, ги пиев Имприл пред и по трансфер незнам дали помагаат за овие мутации и тоа по 3 на ден но на крај пак неуспешно.
Женички трета и четврта иуи треба да правам,првите две ми беа преку еден месец,но не ми се чека повеќе па да прашам дали за ваучер иуи мора да бидат преку еден месец,или може една по друга да ги направам за да не губам 4месеци.
Јас знам преку 1 месец дека треба да се. Така и ги правев јас, ако некој друг правел секој месец и му одобриле ваучер нека каже
Мила јас имам правено инсеминација една по друга,лани летото ги правев првите две во јули и август,после 2 месеци пауза ради чистење од хормони и после пак ноември и декември,така ги поднесов документите и ми одобрија
Pravev na 10ti juni. Ama samo edno ispadna na prvoto eho. Vtoroto ke bide za nedela dena pa nisto cudno da se iznenadime. Ke vidime ❤️
Прво те гушкам најмногу и те поддржувам за одлуката плодот да се абортира. Мојата прва бременост на 39г. заврши со мисед аб заради трисомија 22. После 2год имав ембриотрансфер со замрзнат ембрион од истата таа постапка и сега имам бебенце, ја родив на 41г. И тебе ти посакувам среќа како мојата. Ете кај мене тогаш имаше 5ембриони, еден испадна таков, три не се фатија, последниот - ми била среќата. Инаку правевме ние двајцата кариотип и испадна во ред. Слушај си ги докторите што ќе те советуваат, некои аномалии не се повторуваат, но за некои се тестираат и родителите. Биди храбра, јака, силна Издржи... Радоста што следи е преголема
Zdravo devojcinja ve sledam I sega resiv da se zaclenam I da vi pisam.....deneska zavrsi moeto prvo neuspeno in vitro kaj trajkovski.....Dali ima nekoja od clenkite so endometrioza a ostanata e Bremena so in vitro.Go molam gospod samo da mi dade sila za ponatamu.Posle kolku vreme od neuspesnoto in vitro ste pravele in vitro na priroden ciklus
Во Ремедика, кај др. Димитров. Едноставна постапка, трае 5-6 мин, со анестезија и за неколку часа си одиш дома.
Devojcinja dali ne sleduva boleduvanje za vreme na primanje na terapijata ili samo posle punkcija i transver?
Јас после трансфер користев 14 дена боледување. Претходно одев на работа. За второво инвитро не планирам ни еден ден дома да седам, можеби само на денот на трансфер
Здраво на сите. Дали при поднесување на документите во фонд за трет обид треба да се достават микробиолошки анализи за сопругот? Јас поднесов и за вториот ама нигде не пишува дека треба или не најдов. Доколку нема потреба да не се малтретира. Ви благодарам.
Сакам да споделам искуство за хистероскопијата во Чаир. Топло ви ја препорачувам на сите. Стварно за оваа интервенција нема потреба да се даваат пари во систина и сите останати приватни болници. Условите беа повеќе него совршени, дали дека јас се надевав на многу полошо мене ми дојде совршено. Сестрите лекарите цел персонал беше зачудувачки професионален. хигиената топ. операционата сала- подобра од сите приватни интензивната лудница хигиената во собите - чистат на 2 саати 5 пати на ден притисок ти мерат анестезиолог поминува два пати пред интервенција, ти ги проверува сите документи се е по протокол песоналот фин, префин единствен недостаток беше што има заедничко веце, кое е исто така чистено на 2,3 часа.
Здраво, не, не треба. Понатаму во клиниката каде ќе правите инвитро ќе треба да покажете, а во фондот не. За секој случај на веб страната на фондот пак провери си, да не направиле промена. Поздрав и со среќа!
Баш ваква информација ми требаше,супер што сподели,кој ти ја правеше интервенцијата и кои документи се потребни за истата,да си спремам со време