http://bonadeaivf.com/ Сите анализи ги прават, консултации бесплатни.Малку е далеку ама може на некоја членка ќе и биде од корист.
Девојчиња дали некоја после ин витро долг протокол има правено ин витро на природен циклус и после колку време?
ПРП на јајници правев три месеци пред ивф на природен модифициран циклус и трансфер. Резултат: зголемен број на антрални фоликули на лев јајник. На десен јајник, претходно неактивен, се појавија 3 фоликули, сите пунктирани и бременост со фоликул баш од тој, неактивниот јајник. Хормони не стигнав да измерам. Да, имам правено. Можеш одма, следниот циклус. Секако, ако си психички подготвена (и финансиски).
Веќе пишав погоре....Ремедика. За цена не знам точно, пред 2 год беше. Околу 50-60 000 ден. Немам точна информација.
За подмладување , рејувенација на јајници . Се препорачува кај случаеви на намалени резерви на јк (низок АМХ)
Консултирај се со докторот што те води, одмори го малку организмот, може да се проба, тоа секако, но најбитно е да не се форсираш, да си дадеш време на себе и да се осетиш подготвена за тоа, но подготвена во мир и релакс, а не под стрес.
Женички дали некоја имам искуство со дупла иуи(Две последователни инсеминации во еден циклус) слушнав дека освен класичниот обид(кој се прави еднаш во еден циклус) а имало и дупла преку неколку дена се правела.И дали во ФЗО ја бројат како еден обид или како два обида? Прашав и во темата за инсеминација и чекам да пише некоја членка,но и овде прашувам бидејќи мислам дека овде има жени кои многу имаат поминато. Се извинувам ако е малку смешно прашањево
Не ја прифаќаат. Тоа е една иуи. Само што во размах од два-три дена се прави. Органџиски многу ја практикува. И обично ја прави без прегнил
@Bubce38 Фала Треба да правам уште две иуи,која е подобра се мислам дали да продолжам класично,или да го пробам и овој метод,збунета сум многу незнам што да правам. Сакав да ги правам на ГАК но мм нејке да слушне за таму,сака приватно да продолжиме демек посигурно му било
На гак не верувам дека ќе ти прават ваква иуи. Ама штом Трајковски не полага надеж дека со иуи ќе постигнете бременост , јас на твое место не би фрлала пари на приватно. Би си одела на клиника. Месец за месец и ајт. Ако сака да бидне ќе бидне. И што му е толку сигурно на маж ти ако правите иуи на приватно?! Еве две сте правеле со сега , за жал неупешни.
Што знам вика на ГАК партизанско е и само од ред да поминало ќе било.Мм грејниот сеуште има надеж дека може ќе бидело некое чудо и вика понекогаш и Др грешат. А искрено разлика е голема во цената.
Ne si gi trosejte parite za privatno da ima takva inseminacija edna pa naredniot den uste edna jas pravev na gak no toa fzom ti go racuna kako edna inseminacija
Грешат и докторите да но ако сака да биде ќе биде и на гак и во борн бидејки ти ги бараат за ваучер направи си ги државно чувај си ги шарите за терапија за замрзнување ембриончиња а и баш поопуштена ќе си сега бодејки би ги правела,,ради реда,, па баш и може ќе фати Како е бог никој не е но тоа ти е мој совет...а твоја си е одлуката
Moj sovet ti e da ne si gi trosish parite za inseminacija na privatno,ete ne biva i Trajkovki dal mislenje posle 2te napraveni da se odi na invitro Odi na Gak i tamu ima mn.ok doktori i ne e bash taka kako so vika maz ti partizansko,a i so e posebna tolku insem.na privatno spored mene nishto,segde go procistuvaat materijalot vrakaat i toa e toa. Nemoj za neshto da me svatish pogresno,tvoja e odlukata sepak
Другарки,зедов приоритетен упат за Чаир за кај др.Зоран Илиевски да се консултирам за лапаро и хистеро,ми сугериравте овде во петок да го барам,мислам @Bubce38 беше,дали знаете во кое време од денот е најдобро да бидиме таму и дали сигурно би ме примил?