Јас имав боледување од самиот старт од пункција до крајот на неуспешното ивф Девојки ајде некоја ако има број од Зоран Илиевски Чаир нека ми пиши..
гледам дека термини има од 8:30 до 13:30 најдобо е во оваа време да си таму дека тогаш е на амбуланта,сум била јас еднаш без упат ме прими,секоја пофалба за докторот јас сум многу задоволна од него и од односот и од интервенцијата (лапароскопија ) секоја чест на докторот и целиот персонал во болницата.со среќа да си завршиш рбота кај др,
Ти пишаа ли број? Тој ме правеше хистероскопија.Секоја чест ретко таков Др се сретнува.Исто и мене ме прими без упат,дури и кога требаше да ми изврши интервенција мојот матичен не ми даде упат за во Чаир,му се јавив ме прими без упат ми среди се
Zdravo sakam da ve prasam dali za spermokultura nosevte marerijal od doma ili moze tamo im zvonev iskljucen im je telefon nemozam da gi dobijam fala vi mnogu ???
Мене вчера ми стигна ваучерот за ИВФ Ѕвонев кај Анита,кај Др. Лазаревски , тој ќе бил на одмор до септември . Незнам дали да губам време или да барам друг доктор. А би сакала тој да ми го прави првото и последно ин витро . До сега само кај него одам. А ова 6 мес .има важност. Подготовката долга ли е како е процесот ? ве молам некоја од поискусните да ми објасни
Еми еве го кај е септември. Тоа ти е на следен циклус. Постапката обично започнува од втор ден на циклус( со краток протокол) или 21 ден од циклус ако идите со долг протокол. Значи макс 40-тина дена би траело све. Ова на најпросто кажано. Искористи си го август за кулирање и од септември со среќа нека ти е
Може и од дома, ама зависи колку време ви е патот до клиниката, кај што ќе испитувате, зашто не треба да помине повеќе од 30-40 мин. и да биде на умерена температура.
Почекај,нека помине топлиов период.И да отидеш кај него и самиот тој ќе ти рече така.Читав пред некој ден поголем број бремени жени е во есен и пролет.
Да, @Bubce38 убаво ти кажа, искористи си го времето да си се подготвиш за процесот. Прочитај си на интернет како да се подготви организмот и ете го септември, таман ти е. Имаш 6 месеци да почнеш, не е важно кога ќе завршиш.
Треба да направам тест преку крв за кламидијата,докторката се сомнева на грешка преку микроскоп,Охрид и Струга ќе немало цел месец реагенси најверојатно,петок ќе доаѓам Ск кажете ми каде се испитува тоа,на Клиничка биохемија или има некаде микробиологија,за да знам за каде да побарам упат.
3112 539; 3119 080 од клиничка биохемија и за други градови знам дека примаат пациенти до 15 часот.Гужва има ама брзо работат.
Eve me I mene. Sakav da pravam ovde vo Angilja endometrial scratching ili valjda kiretaza ama mi rekoa mora da sum niven pacient za da mi go napravat toj zagat. Najdov edna privatna vo London mi baraat £600 sto e mnogu mnogu e. Trebase da napravam ovde na 21 den posle ciklus I 2-3 dena pred da mi dojde naredniot doktor Lazarevski mi rece da se vidime. I sega ke go pravam zahvatot vo Sistina ,planiram sredinata na Septemvri da bide nedela dena pred ciklusot I da vidime so kakva postapka ke otpocneme. Vo meguvreme site vitamini gi pijam ,navecer pijam I Aspirin 100(mi bese prepisan prethodnite obidi koga gi pravev). Ostanuva samo poveke fizicka aktivnost ama nekako sum teska za vezbanje. Ajde ve pozdravuvam site vi prakam dobra misla I Gospod da e so nas.
Здраво на сите, Ве молам ако може да ми кажете за колку од прилика ви стига одговор за ин витро и дали во случај кога бараат дополнителни испитувања известувањето е писмено? Јас направив утка со тоа што не знам како ја пишав адресата од лична карта а таму со години никој не живее и знам дека и да стигне таму писмото господ знае каде ќе залута. Некој случај да не знае дали може негде да одам да ја сменам адресата или како да реагирам? Благодарам многу
Мене секогаш и на меил ми стигнувал одговорот. И во случај да е одобрен и во случај да бараат нешто дополнително. Сега дека е лето одговор би имала за околу месец дена , така слушам , за толку време одговарале. Можеш да се јавиш и во фондот,ќе ти кажат дали ти е разгледан. Јави се три недели после поднесувањето
Вака мене пред неколку дена ми побараа дополнително инсеминации,на меил до ден денес немам ништо стигнато.Одговор добив на домашна адреса што треба дополнително да пратам.Пробај јави се во комисија фини се објасни им ја ситуацијата и прашај да им дадеш друга адреса на која со сигурност ќе може да ти стигне одговор.Се надевам дека ке средеш,ако немаш број од комисија можам да ти го дадам.