Ti blagodaram Ti blagodaram mnogu. Najdobro e da se javam. Dali mislis na ovie broevi? Д-р Билјана Питропова Шушлевска 02 3289-011 - Д-р Силвана Андов 02 3289-010 - Д-р Весна Дамеска 02 3289-011 - Д-р Љубомир Ѓеоргиевски 02 3289-010 Ako ne togas ako ne ti e problem isprati mi
Да на тие броеви се јавува ме,но еднаш ни ги дадоа и овие другите два броеви и од таму добивме информација за до каде е процедурата за ваучерот Ако сакаш пробај и на овие броеви јави се прашај,а можеш и на тие што ги напиша ти. 02 3289-016 02 3289-068
Лугеее, што е ова сеа и 2Д?? И тоа ли бараат? Кај се прави тоа? Обично ехо ли е од кај матичен што се орави??? За 4д закажав приватно, ама ова 2 д ме буни
Да најдеш број да им се јавиш.Јас скоро се на клиничка биохемија анализи правев и ако моментално нема реагенс ,чуваат примерок за анализа и ќе го нсаправат за ден два покасно.А да земеш уште еден упат за клиничка за секој случај.
Таму каде што ќе правиш 4 д во извештајот нека наведат и опис за 2 д ако е на приватно ќе му кажеш на докторот за што точно ти треба. 2 д е обично еко што го имаат матичните лекари ама да не плаќаш два пати може и таму каде што ќе правиш 4 д.
Ох Боже... Ок фала ти, иако во Сустина сигурно ке ми наплатат и за 2д ехо, а кај матичната ми е 300 ден ...
Zdravo hrabri zeni Jas se resiv za invitro za 2 dete iako imam 39 god i e mozebi docna no sakam uste edno dete . Podnesov baranje za invitro preku fondot na 19.07.19 i cekam odgovor.Kaj nas e vo prasanje maski faktor i nemam inseminacii napraveno.Mozebi ke baraat a moze ne.Prviot spermogram bese oligoasteroterazoodpermija a vtoriot bese podobar terazoospermija. Dali znaete koj den vo nedelata komisijata gi razgleduvaat baranjata i dali nekoj ima slicen slucaj so ovaa dijagnoza i ja vratile za inseminacii?
Јас ке чекам одг од тебе ние сме со уста дијагноза олиготерато... и ке поддадам без инсеминации П.с стискам палци за позитивен одг. Да да , ми кажа дека 2д е 2400 а 4д е 4600
4d e svetlosni godini nad 2d i vo potrebni dikumenti ne e navedeno deka treba,a i se cudam shto bi bishal dr.vo opis kaj 2d koga e veke napraveno 4d so opis
Se nadevam deka bez inseminacii ke pomineme za da ne se gubi vreme.Jas odam vo New born i Gurzanova mi rece eventualno ako treba edna inseminacija da se napravi no me ubedi da pustam dokumenti bez i ako recat togas da napravime.Pusti gi dokumentire i se nadevam na pozitiven odgovor i za dvete. Jas pijam momentalno po preporaka na doktorkata Impryl tableti.Dali nekoj koj se podgotvuva za invitro da pravi vo idnina gi pie ovie lekovi?
Скоро сите пиеме или сме пиеле од нив . Тоа се витамини и антиоксиданси, ама најмногу ги даваат заради тоа што имаат метилирана фолна к-на во својот состав , која не беше достапна до скоро кај нас. Затоа се и скапички
Мене ме вратија со доставени три иуи, за да направам и четврта, а спермограмот беше со дијагноза, слична на вашата. Можеби кај тебе нема да побараат, ако случајно те вратат, пробај со варијанта, докторот да ти даде извештај дека со иуи не би имало успех во вашиот случај, па дополнително да им го доставиш таквиот извештај, ама тоа ако ептен има потреба. Ти посакувам од прва да ти одобрат и што побрзо да си го земеш ваучерот.
Кај мене таков извештај дека со иуи нема да има успех ми дадедр после втората иуи и кога пратив за ваучер ме одбија не го прифатија мислењето од др и ми побараа плус уште две инсеминации.Ајде можеби вас ќе ви одобрат.
Да имате во предвид дека многу се станати строги во фонд . До лани одобруваа многууу полесно. Годинава секој втор го враќаат за нешто. И подолго се чека за одговор. Јас три ваучери имам земено. Секогаш за две недели ми имаат одобрено. А сега?... Месец дена се чека
Мила толку се способни,да беше ЌЕРКА ИМ или СНААТА нивна ќе им одобреа за два дена само со барање.Но никој не ја разбира туѓата мака и голгота.Мизерија