Jas nemam ubavo iskustvo tamu uste na samiot pocetok odnesuvanje katastrofa ne od personalot tuku od tase
Женски,еден најдобронамерен совет.Искуствата,лоши или добри,раскажувајте си ги во друга тема(не постои ама ете нека се отвори).Сметам дека не е емпатично да се нагласува цело време.Три клиники и 5мина д-ри се горе-доле.Не е возможно ниту еден да има 100% успех,а најдобар е оној каде сте успеале. Ставете се во кожата на оние кои моментално или се непосредно пред процедура,знаете колку секој збор допира,не е фер.
Izvini ama pred da odlucev kade ke pravam ivf se informirav za sekoja klinika za sekoj dr i sekoe iskustvo mi znacese i zatoa bi trebalo da se pisuva otvoreno
Јас милион пати ве читам лошо колку зборувате за Плодност и Таше, и еве пак таму ќе одам. Кажавте веќе еднаш, незнам зошто се потенцира толку, нонстоп се едно исто-па исто. Ниту терам некој каде да оди, ниту пак сум кудела, заради моите неубави искуства кај другите доктори каде некои од вас успеале. Секој доктор има и успех и неуспех, крај краева кога почнав да читам и пишувам овде, многу страни прочитав па си прочитав искуства, ме интересираше и читав.од прва до последна страна прочитав па потоа пишав.
Јас решив кај Таше поради тоа што бев на лапараскопија пред 4 месеци и си реков дур да лутам по клиниките тука да се пробам а за односот можам да речам дека дрскоста и ароганцијата му произлегува од сигурноста во себе во тоа што го работи а во однос на цените мислам очекувано е имајќи во предвид станува збор за приватна болница самото тоа што само тие вршат ифв имаат одврзани раце од државата
Еднаш и два пати да се каже во ред. Ама секој ден ?! Три години по ред ?! Цело време истиот муабет ! Осет малку да имаше бре женче. Ко така јас да кажам: Кај никого во Мк Не одете! Никој не е салам. Оти јас буквално кај секој сум била. И не сум успеала се уште.
Jas nisto ama bas nisto ne naplativ vo new born klinik I vo sistina koga pravev ivf tamu preku fzom vo sistina duri Dr lazarevski ehoto posle biohemiskata bremenost ne mi go naplati iako ne me sleduvase preku fzom Ne si ja videla losata strana na tase zatoa taka zboruvas I daj boze da ne ja iskusis a jas sekade go kudam nego oti me vregase na licna osnova
Секој со различно искуство од нашиве доктори,според мене и се што читав и поминав,најважно е да се најде докторот на кој му верувате и ќе го слушате се што треба да се направи.Грешка е пак според мене секое ин витро кај различен доктор.Барем 2 последователни да се направат кај ист доктор.Сите сме читале и сите овде имаме искуство ама кај кој сте почнале останете таму.Сите се од приватни клиники и нив им е во корист да има позитивен исход и самиот доктор ќе се ангажира повеќе и ќе најде решение да се постигне успех.
И во Плодност не се доплаќа ништо ако Не користиш дополнителни терапии/услуги од оние кои те следуваат со ваучерот. И консултација Не се наплаќа. А во Њу Борн почнаа да наплаќаат. Така да..
Во Њу Борн бев пред 10 дена на консултација, но посакав и ехо преглед бидејки имав проблем. Само ехото ми го наплатија 1500 ден . Но, ако одиш искључиво само за консултација, изгледа налакаат 1000 ден. Така и во ценовникот им пишува.
Јас вчера во Њу борн се јавив ми рекоа ако идам прв пат во клиниката и ако решам за таму првата консултација не се наплаќа е сега ако ме лажат!! Дали во оваа клиника има некој искуство!!
Не ми е јасно ова што ти рекле "ако се решиш за кај нив", не ти наплакјат. Што на крајот од консултацијата ке те прашат "и сега се решивте за кај нас", па не ти наплакјаме. Во спротивно да си платиш. Не можеш во моментот да се одлучиш. Еве јас на пример, на денот на консултацијата и следниот ден бев решена таму да одам, па потоа се предомислив. И сега ако одев само на консултација ке ми наплатеа или не !?
Три години одам во Њу Борн,а последна пат бев пред 3месеци и досега за консултации не ми имат наплатено.Вторник повторно ке одам па можам да ти пишам дали почнале да наплаќаат или не.
Ама ти си им пациент и затоа не ти наплаќаат. Те имаат у систем. @eta ако се одлучиш за кај нив , тоа е да им го оставиш ваучерот. Тогаш нема да ти ја наплатат консултацијата
Девојки да не бидам дирекна нападна не сакам никој да навредам затоа јавно кажувам ке се препознае самата ок е што си ги кажуваме искуствата али немора толку многу по лични пораки да се трубе едно исто јас реков дека имам неуспешно инвитро од плодност и бев разочарана од др Таше со понашање, али да кажам се до тоа понашање јас бев задоволна од др. Таше и целиот персонал иако немав успешно инвитро се до тогаш беа сите достапни замене. Можеби имал само лош ден докторот и тоа е тоа сите ние имаме лоши денови и имаме по некој разочарано тоа е факт. И немојте да ме труете со пораки веке нападно е.... Сега се спремам за нова борба и несакам негативи било за кој доктор секој има успех и неуспех и секој има по еден лош ден.
Спермокултура мора да се земе таму на лице место а за спермограм може најмногу 40 мин да се однесе материјалот во некои лаборатории и до 20 мин.