Gotovo ke dobijam nerven slom od ovie od fondot. Znaci vo Maj podnesov mi gi zagubija dokumentite (samo od soprugot ostanale), a I krvna slika ne mi napisal maticniot pa morav da doagam vo Juli zosto odgovor od niv dobiv krajot na Juni. Gi napraviv potrebnite analizi. Kako I da e cekav I denes majka mi se javi I dobila izvestivanje deka sum trebala da pokazam NEGATIVITET ZA ESCHERICHIA COLI, I da ispitam AMH. Znaci bev vo Juli vo toa pismo nisto nemase za ova spomnato, i mesec dena pokasno baraat drugo. Ova stvarno ne e normalno neznam. Rastresena sum, nemam denovi extra da zemam ufff. Ve pozdravuvam site!!!
Се се случува со причина, не е битно кога ќе земеш ваучер и ќе почнеш, битно е меше да се наполни. Знам како е да си направиш план за се и да чекаш тогаш да се оствари, но верувај не е до тоа успешноста. Ќе земеш, ќе почнеш, без стресови и нервози. Во јуни во писмото ги пишувало само потребните документи што ги бараат, бидејќи ги изгубиле нели. Но откако ги разгледале поради Х причини бараат тест за коли и Амх. За 2-3дена ќе имаш резултат во рака, одма носи во фондот кај Мајка Тереза и до крај на август ќе имаш одговор, таман и одмори ќе минат
Извинете што упаѓам, дали и во Чаир, како и во приватните болници, прават прегледи на жени кои не се бремени и дали даваат некоа терапија или прават хирушки зафати ако има потреба со цел оплодување? Јас мислев само во приватните болници може...
Ti blagodaram mila na postot. Kaj mene problemot e sto ne sum MK I sega koga ke mozam da zemam neplateno neznam, zosto del od personalot se zaminati na odmor. A stom baraat da im dostavam Negativitet na coli znaci jas treba da ja lekuvam so antibiotici prvo pa koga testot me mi pokaze negativno togash da dostavam vo fondot. Uste ednas ti blagodaram, navistina mnogu znaci koga znaes deka ima zeni koi sto sakat da ti pomognat I da te upatat vo prav pravec.
tina2018 ti blagodaram za sovetot, ama ne sum vo MK duso taka da sbe znaci prolangiranje I malku poveke stres. Ama kako sto rece emkaemka bitno e da si vidime mesinja, da si zememe vo race zivi I zdravi bebcinja. Pozdravce I se citame pak
Каде и да си направи одма тест за коли, ако е позитивно, лечи, па таман дури се исчисти ќе успееш да дојдеш МК и доставиш документите. Секако пред било што да правиш коли не смееш да имаш, така да чим имаш оти и да ти течат 6м за ваучер, а знаеме коли колку е досадна и упорна, за жал некои со месеци ја лечат.. Амх можеш и овде по приватните, можеш и таму, како ти одговара, брзо иде резултатот..
* * Mila znam ama , ama ako napravam ovde kako ke go ispratam vo fondot. Koga ke vidat deka e praveno vo druga drzava da ne si napravam problem mi e strav. Dolu mi kaza majka mi zemale 45000 den na privatno, ovde £110. Mene poveke mi se isplaka ovde otkolku da dolu zasto gavol I pol ke mi izleze. Ama sega sto I da, e ke mora da gi sovladuvame preprekite na patot I da cekorime napred
Devojki moze da mi kazete za ispituvanja in imunologija za tipizacija na HLA za dvajcata ...dali treba vo isti den so partnerot ,kolku e cenata i soprugot dali moze od opst mat.da zeme upat ili mora preku urolog.
Ние зедовме двајцата од општ матичен и отидовме заедно за крв. Секогаш имаат термини и најчесто нема гужви. За цена не ми текнува во моментов бидејќи испитувавме повеќе работи.
Како ти ги изгубиле документите?? А мене ме интересира дали ги враќаат ?? Пошто HSG не ќе прајме постојано
Никој не може за знае заради што е. Јас бев со терапија цело време покриена, па пак едно остана. Така требало да биде. Може и ембрионот не бил добар. Кој ќе знае да каже. Со претпоставките ваши безвезе паника правите кај другите.
Jas poradi odnost na doktorot si zaminav pred 3 godini ne ni pocnav pa pravev na druga klinika 2 neuspesni pa pak se vrativ kaj Tase i eve sum 7mi mesec bremena. Ti posakuvam sreka kade i da resis da pravis.
Ete neznam, ispratija pismo vo Juni deka treba da napravam, hormonsko, 4D, mikrobrisevi..... znaci sve ona sto go pravev I im go prativ go nema, samo dokumentite od soprugot gi imaa. Pa sreka neli sve ima vo sistem otidov do laboratorija mi gi isprintaa i im gi prativ. Prv pat vaka ama mnogu neprijatna situacija.