Веројатно тогаш ќе почнеш со супрефакт-до циклус една доза, потоа се намалува.. Од циклус почнуваш со стимулации и ги боцкаш нив заедно со супрефактот(тој се прима 1 месец горе доле непрекинато) Јас така бев А месец пред да почнам со боцки пиев циклопрогинова, но тие ми беа терапија после хистероскопијата со скречингот Не се секирај, др знае најдобро Со среќа и со успех
Имав цисти на двата јајници и тоа го предомисли да почнам со таблетите и долг протокол иако беше сигурен да почне со краток ете цистите го предомислија,а инаку и јас ништо не прашувам што ми речат тоа доволно ми е стресно сето тоа па не сакам да се оптоварувам плус . Со среќа и имај позитивен исход од целата приказна
Таму ми се документите, бев минатата недела. Денес можно било да ги разгледаат, па во понеделник да им ѕвонам за одговор. Не ми се изгубени
Јас чекав 3 месеци за ваучер.Триста непотребни глупости ни бараа па на крај требаше да прабиме тестекуларна биосија направивме и челавме за одговор уште еден дополнителен месец незнам што да кажам УЖАС дополнителни стресови и нервози ствараат како да не ни се доволни. Ти посакувам што побрз позитивен одговор да добиеш и да успееш како ние па да вреди што сте чекале
Devojki vo dokumntite za vaucerot imam rezultati od ispituvanja vo Plodnost I za mene I za mazot mi no za mene imam I od drzavna bolnica ke bide li problem za da go odobrat vaucerot Nikade ne pisi deka treba I na drzavna bolnica ispituvanja da se pravat
Ve molam za pomosh,odgovor od oni koi poveke znaat prakjale veke dokumenti vo fondot,prashanjeto mi e sledno Gi sobrav site dokumenti i primetiv deka pap i hormoni od Gak koi se prateni kaj maticnata na mail se samo so ime prezime bez potpis,mozebi zvuci glupavo no dali e toa originalen dokument,zatoa shto neli vo fondot gi baraat dokumetite vo original P.S.Maticnata vo ponedelnik se vrakja od odmor pa je se konsultiram i so nea
Blagodaram na informacijata duso!!Sega ne znam dali da odam vo sistina ili remedika da pobaram da se vidam so Petkanovski vo remedika ili izvanov I lazarevski vo Sistina da dobijam Nekoi pocetni informacii okolu procesot sto mislis ti!!! Ili da go cekam vaucerot ama pak posle ke treba da srce dvoumam kaj koj pa da prasuvam pa ke reci dosadvas bilo koj I da e doctor nema da me trpi !! Vaka visi se na konec vreme rabota denovi ne znam sto da pravam
Консултација плус документи да ти разгледаат и ехо и време и пари е тоа и пак ќе ти речат,земи го ваучерот па закажи.
Е тоа сама ќе си одлучиш Оди на консултација деновиве кај оние кај кои мислиш и ќе видиш кој ќе ти се 'допадне'. Гајле ми е ако некој помислил дека сум досадна
Zdravo hrabri zheni vi posakuvam uspeh na site shto sme vo ovoj dolg i tezhok pat.Jas posle 3 neuspeshni invitra vo vtornik imam zakazheno za punkcija pa daj Bozhe da bide so uspeh ovoj pat za mene i za site.
Затоа и они сами незнаат лани ми бара микробиолоски од државна имав приложено од приватна година и обратно исто и за маж ми побараа спермограм од ГАК или институт за хистологија.
Здраво.Ве молам некој да ми помогне во врска со документите за инвитро, конкретно за спермограмот.знам дека не треба да е постар од 6 месеци, ме интерисира дали го прифааќаат во фондот спермограмот што се прави за пред инсеминација? Имаме 4 спермограми од 4те инсеминации (на кои пишува спермограм за иуи, клетки пред и по обработка)далу тие се доволни или треба да се направи посебно?
Ние кога поднесувавме освен спермограмите од инсеминација правеше мм уште два спермограми помеѓу нив најмалку месец дена растојание да има и да се во две различни лаборатории направени. И плус една спермокултура.