Не можам да верувам што се случува со овие од Фонд, зарем малку ни е маката па уште дополнително да не малтретираат? Жално и страшно! Уште од сега почнав да се плашам што ќе се случува кога ќе поднесувам за втор ваучер... Што ќе измислат до тогаш?! @Alishan30 искрено се надевам и посакувам да е ова последно кај вас и да се исплати цела мака и наскоро да ги заборавиш овие малтретирања.
Здраво, сакав да прашам како ги откажавте цигарите пред инвитро. Ептен сакам, ама се нервирам, и таа нервоза ме тера да запалам. Поздрав и чекам убави вести од септември од сите
За цигарите треба цврста волја. Јас ги оставив одамна пред 9 години. Си реков од утре 1 август јас више не пушам. И така бидна Последнота цигара ја запалив на 31 јули во 23:50, и од тогаш немам запалено . Пробај
Aman veke pa tie oset kako da nemaat ni pak nekakvo custvo,se neshto smisluvaat. Mn.mi e krivo shto vaka ti se slucuva,ama za brzo vreme ti posakuvam da imash uspeshno invitro i da zaboravish na ovoj trnliv pat.Stiskam palci i ti pushtam srekja
Колку и да звучи апсурдно, јас со помош на книгава. И нормално силна волја, ама книгава многу ми помогна. Додека траеше целава битка, особено се мразев себеси поради цигарите, а пушев 15 години и многу ми беше тешко да ги откажам, посебно со сите стресови. Ама штом успеав јас, може секој Пробај со книгава, не губиш ништо.
Ista maka, jas se resiv nepusev cela nedela I stigna pismo od fondot za dodatni ispituvanja, se iznervirav I pak pocnav
и јас до денот пред трансферот пушев, немаше шанси да се откажам. наредниот ден имав трансфер, само што излегов од болница самоволно ги фрлив цигарите, само си реков толку време го чекав ова, бебушот не е должен да го трујам и толку беше, веќе месец дена без цигари и никаква желба за нив, а пушев по кутија дневно ☺ не сум свесна како се случи наеднаш да ги оставам, но среќна сум што успеав
Браво. И мене тешко ми оди намалувањето а за откажување сеуште не сум почнала да размислувам Само се да биде во ред се надевам дека и јас ќе направам како тебе, тоа да ми биде мотив!
Dali nesto pokriva fondot za IKSI MAKS metodata vo Plodnost Bitola sto se pravi,vekje iskoristeni tri vauceri neuspesno? Pozdrav I ako.nekoj pravel da kaze iskustvo.so ovaa metoda
Девојчиња, гледам дека неколку страни наназад се полемизира околу ФЗО и нивната поригорозна политика со одобрување на ваучер. Па, еве едно искуство. Кога поднесував минатата година се изначекав бајаги, плус два пати ме вракјаа за дополнување на документите. На крај лично се јавив на некој од докторите во комисија за, броевите ги имаа дадено членките неколку страни наназад. Бидејки беше неуспешно, годинава пред да поднесам ја прашав матичната, демек да ме подопраи дали се е во ред со документите, жената немаше врска. Немав друго - лично се јавив пак во комисијата и за се си прашав. Ми се јави некој доктор, културно ми се претстави и стрпливо ми појасни за секоја недоумица. Дури по разговорот ги пратив иако пак чекав месец дена, не ме маткаа векје. Не знам дали случајно се погодило да се љубезни и стрпливи со мене, но може е поарно да се јавите лично до комисијата, за да избегнете непотребно тормозење.
Ај да се осигурам за 2ваучер треба 1или 2 спермограми? (Повеќе од 6месеци е последнопт од претходно)?и треба или не и спетмокултура?
два спермограми требаат на различно место правени. јас поднесов еден од пред година и неколку дена, а другиот беше месец дена стар. мене не ме вратија, добив ваучер. со среќа
1 стар една година, а вториот нов спермограм (во мај правен) го пуштив. Уште не го спомнале спермограмот-ваљда во ред е со него. А спермокултура за прв ваучер поднесов, за вториот ваучер не.
А само да прашам од стариот имам копија оргиналот е кај нив тоа нема да е проблем така ? И заборавив пак да допрашам хсг правев лани за првиот ваучер сега не ви требало повторно така ? Решив да собирам документи но ко што го тупат што ве читам веќе човек да незнае дали нешти треба или не...
Второ ХСГ не ти е потребно, моето кое го пуштив е 3 годишно, и за спермограмот не е проблем за стариот, пушти им копија а тие оригиналот го имаат од претходниот пат
Денес бев за 3Д ехо. Цел албум слики ми направи докторката и 2д, и 3д и 4д. Се ќе им однесам, убав извештај, и слики и се Не планирам повторно да ме враќаат
Srecno mila I na mene pred dve god me vratija za dva d I 4d eho za tretiot vaucer em im imav dostaveno I otpusni pisma od laparoscópijata I dvete histeroskopii