Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    Се сложувам со @DunjoMoja, секој случај од нас си е посебна приказна. Може тоа што ми барале мене вас нема да ви треба, и обратно. Се зависи од случајот, јавете се објаснете им. Јас уште пред да поднесам бев до фонд да прашам конкретно за нашиот случај што е неопходно. После нормално, во зависност од некои индикации од резултатите може да ве препратат за нешто дополнително, но не е правило дека кај сите ќе треба па сите од нечие искуство да трчате да вадите дополнително да правите испитувања. Консултирајте се со тие што после треба да ви одобрат, јавете се или ако имате можност отидете до фонд, разговарајте. Мене бар ниту еднаш не ме вратиле.

Не знам дали е ова класичната ICSI метода, не можев да најдам на страната на Плодност, но ако е за таа тогаш да, ваучерот ја покрива.

На DunjoMoja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Од фонд се многу фини и се' убаво одговараат. Слушаме и им праќаме комплет документи и потоа пак за исти работи не враќаат. За тоа постои групава кога повеќе се во процедура со документи добро е да се сподели за кои работи сме вратени, а уредно се доставени претходно.
    И тоа, во консултација со нив, со докторите, за по 1 месец да добиеме одговор за претходно однесен документ, повторно да се однеси. И повторно да се чека 3 недели за нов одговор.

На Daisy 44, dunika, lia22 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.968
    И мене уште прошлата год ме вратија за 2д па се чудев и матичниот исто викаше зашто ви бараат.

На monka_bonbonka и Alishan30 им се допаѓа ова.
  4. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.968
    Веќе си ги искористила ваучерите? Не ми е јасно што прашуваш.

На DakaBaby и Alishan30 им се допаѓа ова.
  5. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Фондот ја покрива само со ваучер ама тебе ти се искористени сите три ако мислиш нешто како на рефундација не. Инаку методата не е класичното icsi туку со магнетно сортирање на сперматозоидите ама мислам дека која метода ќе се користи одлучува докторот и ембриологот

На tina2018, DakaBaby, Thallia и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    Кажаното ми беше во смисла не ги враќаат сите секогаш, еве и од свое искуство бев само со 4д и хистероскопија.
    Затоа реков, може некаде има индикации да бараат дополнително, може прават грешки, се е можно.
    Ако веќе еднаш сте доставиле документ што било во консултација со нивни доктор и пак ви го бараат истото, што ви кажаа објаснување кога прашавте зошто?

На DunjoMoja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Нешто сум емотивна денес затоа што случајно си најдов еден сувенир од пред третиот трансфер и би сакала на сите овде што се спремате за ивф да ви посакам успех, мир и Бог да е со вас. Најдов едно ливче што сум го напишала лани пред стимулациите и се изнаплакав...

Сум пишала на post it: Во февруари ќе бидам трудна. Во март ќе чуеме срценце. Во октомври 2019 ќе родам здраво, најубаво девојченце слатко како Катја (внука ми е тоа).

Го читав ливчето многу често додека се боцкав, додека чекав резултати - има круг од филџан кафе на него и мокро е виткано, може сум плачела врз него. Кога го прочитав сега, ме полазија морници: во февруари имавме бета 570, во март за првпат во живот слушнавме срценце, во мај дознавме дека е женско. Сега со душа го чекам уште октомври :l:

По две неуспешни инвитра, ме јадеше сомнеж дека ни третиот трансфер нема да биде - си викав до сега не беше па што сега; ама ете доказ дека нема правила и дека вербата и позитивната мисла се многу важни. Уште не можам ни јас да издивнам, овој пат е многу долг и болен, но не губете надеж и верувајте дека после дождот доаѓа најубавото и најсилното сонце.

На Joanna28, Mihaela123456, Sienna_MK и 56 други им се допаѓа ова.
  8. DakaBaby

DakaBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    213
    Da gi imam iskoristeno I poske toa uste tri in vitra neuspesno.sea preostanuva taa metoda pa mislev dali nesto pokriva fondot no.izgleda,ne :( ke si cekame uste do finansii za uste edno in vitro

9. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.968
    Не покрива ништо више ако си ги искористила. Ама мислам дека ја користат таа метода при оплодување, најубаво јави се таму и прашај. Или некој поупатен да ти каже. Јас правев едно во Ремедика, ама не ја знам методата. Кај мене имаше од 4 едно 8клеточно ембрионче. Кај тебе имаше оплодени? Баш нека кажат другиве членки. Поздрав

На DakaBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DakaBaby

DakaBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    213
    Da imase vo Sistina site gi pravev imase vrakjano 5pati po dve posleden pat edno ednas nemase transfer no.nikogas nemase bremenos nastanata sekogas dobivav :(

11. Suzzicka

Suzzicka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    85
    Jas Bi sakala da Go spodelam moeto iskustvo so apcinjata clomifene koi mi pomognaa da ostanam bremena bi Vi gi preporacala i vie da probate i ne gubete nadez...

12. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.976
    Допаѓања:
    5.379
    Коментарот за кломифенот, повеке е за "подршка за сите што сакаат да забременат".
    Тука душо скоро на сите ни е пробен и тоа на почетокот од нашето патишествие.

На Meckicja, Spiritus, Thallia и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Пробано 6-7 пати, без успех;)

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Daisy 44

Daisy 44 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    485
    Na rabota sum ,vo sekoe vreme moze client da mi vleze ,a mene solzi mi se slevaat niz liceto. Se nadevam I nie ostanatite borci na ovoj front ,ke ispiseme vo najskoro vreme eden vakov status, od srce, poln so emocii. Lesen porod I blagodarnost za kurazot sto ni go davas:l:

На ZvezdicaLea, Sexybaby86, Маја Т и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Gocim

Gocim Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    628
    Dobar den. Denes bev na prvo eho. Inaku sum 6n1d. Doktorkata mi rece deka ima gestationalen sac no malku bil nepravilno oformen t.e razvlechen. Pa potoa mi reche deka e seushte rano za zakluchoci. Sakav da prasham dali na nekoj mu se ima ova slucheno I kakov bil ishodot na kraj? Inaku isto reche deka gleda embrionche vnatre. Vi blagodaram..

Прикачени фајлови:

16. Mi_napatenka.

Mi_napatenka. Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    32
    Devojki Ve molam za odgovor sto znaci toa E2 i na koja dokumentacija se misli posle dvete inseminacii. Od Fondot preteruvaat celosno sum zbuneta i razocarana

Прикачени фајлови:

17. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.968
    Памет немам што е добро за имплантација, и мене ми е страв. Кој има финансии ги праќа на испитување ембрионите, ама јас немам. Кај мене немаше маж ми направено морфологија на спермограмот, па Тања од Њуборн рече тоа да направи.

На DakaBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.698
    Допаѓања:
    175.409
    E2 е естрадиол. Тој хормон ти го бараат. Плус и за тироидна хормоните.
    Од кога ќе ги направиш двете иуи, ќе треба и све наново да поднесеш ( брисеви, хормонски статус , крвна слика , можеби и пап) затоа што најверојатно веќе ќе ти бидат со изминат рок

На Daisy 44 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mi_napatenka.

Mi_napatenka. Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    32
    Fala na odgovorot ... ke ima li kraj ova

20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.698
    Допаѓања:
    175.409
    Ајде ајде, гледај позитивно .
    Можеби па и со иуи ќе успееш(fingers)
    Со среќа
    И без нервози:!:

На monka_bonbonka, Лаура82, Thallia и 2 други им се допаѓа ова.