Се сложувам со @DunjoMoja, секој случај од нас си е посебна приказна. Може тоа што ми барале мене вас нема да ви треба, и обратно. Се зависи од случајот, јавете се објаснете им. Јас уште пред да поднесам бев до фонд да прашам конкретно за нашиот случај што е неопходно. После нормално, во зависност од некои индикации од резултатите може да ве препратат за нешто дополнително, но не е правило дека кај сите ќе треба па сите од нечие искуство да трчате да вадите дополнително да правите испитувања. Консултирајте се со тие што после треба да ви одобрат, јавете се или ако имате можност отидете до фонд, разговарајте. Мене бар ниту еднаш не ме вратиле. Не знам дали е ова класичната ICSI метода, не можев да најдам на страната на Плодност, но ако е за таа тогаш да, ваучерот ја покрива.
Од фонд се многу фини и се' убаво одговараат. Слушаме и им праќаме комплет документи и потоа пак за исти работи не враќаат. За тоа постои групава кога повеќе се во процедура со документи добро е да се сподели за кои работи сме вратени, а уредно се доставени претходно. И тоа, во консултација со нив, со докторите, за по 1 месец да добиеме одговор за претходно однесен документ, повторно да се однеси. И повторно да се чека 3 недели за нов одговор.
Фондот ја покрива само со ваучер ама тебе ти се искористени сите три ако мислиш нешто како на рефундација не. Инаку методата не е класичното icsi туку со магнетно сортирање на сперматозоидите ама мислам дека која метода ќе се користи одлучува докторот и ембриологот
Кажаното ми беше во смисла не ги враќаат сите секогаш, еве и од свое искуство бев само со 4д и хистероскопија. Затоа реков, може некаде има индикации да бараат дополнително, може прават грешки, се е можно. Ако веќе еднаш сте доставиле документ што било во консултација со нивни доктор и пак ви го бараат истото, што ви кажаа објаснување кога прашавте зошто?
Нешто сум емотивна денес затоа што случајно си најдов еден сувенир од пред третиот трансфер и би сакала на сите овде што се спремате за ивф да ви посакам успех, мир и Бог да е со вас. Најдов едно ливче што сум го напишала лани пред стимулациите и се изнаплакав... Сум пишала на post it: Во февруари ќе бидам трудна. Во март ќе чуеме срценце. Во октомври 2019 ќе родам здраво, најубаво девојченце слатко како Катја (внука ми е тоа). Го читав ливчето многу често додека се боцкав, додека чекав резултати - има круг од филџан кафе на него и мокро е виткано, може сум плачела врз него. Кога го прочитав сега, ме полазија морници: во февруари имавме бета 570, во март за првпат во живот слушнавме срценце, во мај дознавме дека е женско. Сега со душа го чекам уште октомври По две неуспешни инвитра, ме јадеше сомнеж дека ни третиот трансфер нема да биде - си викав до сега не беше па што сега; ама ете доказ дека нема правила и дека вербата и позитивната мисла се многу важни. Уште не можам ни јас да издивнам, овој пат е многу долг и болен, но не губете надеж и верувајте дека после дождот доаѓа најубавото и најсилното сонце.
Da gi imam iskoristeno I poske toa uste tri in vitra neuspesno.sea preostanuva taa metoda pa mislev dali nesto pokriva fondot no.izgleda,ne ke si cekame uste do finansii za uste edno in vitro
Не покрива ништо више ако си ги искористила. Ама мислам дека ја користат таа метода при оплодување, најубаво јави се таму и прашај. Или некој поупатен да ти каже. Јас правев едно во Ремедика, ама не ја знам методата. Кај мене имаше од 4 едно 8клеточно ембрионче. Кај тебе имаше оплодени? Баш нека кажат другиве членки. Поздрав
Da imase vo Sistina site gi pravev imase vrakjano 5pati po dve posleden pat edno ednas nemase transfer no.nikogas nemase bremenos nastanata sekogas dobivav
Jas Bi sakala da Go spodelam moeto iskustvo so apcinjata clomifene koi mi pomognaa da ostanam bremena bi Vi gi preporacala i vie da probate i ne gubete nadez...
Коментарот за кломифенот, повеке е за "подршка за сите што сакаат да забременат". Тука душо скоро на сите ни е пробен и тоа на почетокот од нашето патишествие.
Na rabota sum ,vo sekoe vreme moze client da mi vleze ,a mene solzi mi se slevaat niz liceto. Se nadevam I nie ostanatite borci na ovoj front ,ke ispiseme vo najskoro vreme eden vakov status, od srce, poln so emocii. Lesen porod I blagodarnost za kurazot sto ni go davas
Dobar den. Denes bev na prvo eho. Inaku sum 6n1d. Doktorkata mi rece deka ima gestationalen sac no malku bil nepravilno oformen t.e razvlechen. Pa potoa mi reche deka e seushte rano za zakluchoci. Sakav da prasham dali na nekoj mu se ima ova slucheno I kakov bil ishodot na kraj? Inaku isto reche deka gleda embrionche vnatre. Vi blagodaram..
Devojki Ve molam za odgovor sto znaci toa E2 i na koja dokumentacija se misli posle dvete inseminacii. Od Fondot preteruvaat celosno sum zbuneta i razocarana
Памет немам што е добро за имплантација, и мене ми е страв. Кој има финансии ги праќа на испитување ембрионите, ама јас немам. Кај мене немаше маж ми направено морфологија на спермограмот, па Тања од Њуборн рече тоа да направи.
E2 е естрадиол. Тој хормон ти го бараат. Плус и за тироидна хормоните. Од кога ќе ги направиш двете иуи, ќе треба и све наново да поднесеш ( брисеви, хормонски статус , крвна слика , можеби и пап) затоа што најверојатно веќе ќе ти бидат со изминат рок