Имам испитувано хормони се беше во ред. Затоа и прашувам бидејки не знам за каков преглед станува збор.
Не.. Мислиш дека е високо? Обично ми е околу 1,6-1,9 а овој пат нешто повисоко само не надминува референтна вредност, стои од 0,27 - 4,20 дека е нормално. Никој може не ни обрна внимание на него, контролата ја правев за естрогени и пролактин, може треба да препрашам..
Во граници е да, но обично гинеколозите сакаат да биде околу 2. Може било моментално, не знам. Види ги претходните резултати, прашај др. или повтори анализа.
Voopshto ne. Jas pravev na vtor den samo zatoa shto doktorot konstatirashe vo mojata sitiacija deka e podobro togash. Konsultiraj se so doktorot..za fondot ne se sekiraj.
Devojki zdravo. Jas pauzirav malce no ve citam postojano. Na site vi posakuvam uspeh vo postapkite. Jas veke dobiv zeleno svetlo od profesorot prvo prirodno da se proba 1 ili 2 meseca.Ako ne pak transfer. E sega od tohas toa sto se sluci ima samo 2 cuklisa pominato pa malce mi e sube.
Девојки треба утре да земам микробиолошки брис ама одкако ми заврши кафено имам цело време а ми треба за во петок чист резултат за да закажам за лапаро се мислам дали да отидам кај матичната утре дали би ми зела брис и дали би испаднал резултатот точен доколку има малку кафено пошто ако не отидам утре среда е неработен ден а четврток е веке касно ке немам готов резултат незнам што да правам...
Мислам дека може. Јас еден период имав сличен проблем откако ми заврши потоа 10тина дена имав кафеаво ,бев кај матичниот ми зеде микробиолошки и ПАП направивме и се испадна чисто.
фала ти на брзиот одговор ке одам утре кај матичната па дајбоже да испадне чист па да ми закажат термин за лапаро..
Каде ќе правиш лапаро? Јас веќе навистина незнам што да правам .... еден доктор ми вика не смета миомот на ендометриум ќе правиш инвитро со миомот, друг доктор ми вика смета нема шанси да правиш со миомот.. полудена сум.
Кај Зоран Илиевски во чаир, топло ти го препорачувам...а мое мислење среди го миомот обавезно па после следното..
Мила јас имав два миоми еден позади друг големи колку портокал во цервикс .Матична ми вели вади ги или нема да ти дадат ваучар.Ми одобрија и ваучар и имав и успешно инвитро кај Ивановски со миомите заедно.На пороѓај со царски ми го извадија и бебуш и миомите,Ивановски и Темелковски ме оперираа со спинална анестезија.Јас не сакав да ги чепкам затоа што пак се појавуваат,и не сакав да се врткам во круг со операции.Др.Ивановски ми рече на трансферот ембрионот ќе го вгнездам за да не пречат миомите и да ја изгураме бременоста до крај.И фала Богу така бидна.Ваучарот ми го одобрија два пати и тоа сосе миомите во 2017 и 2018.Е сега ако комисијата е сменета....Но нема откажување.Ти посакувам успех до крај.
Фала ти мила ..јас кмав само една таблетка испиено пред да ми земат крв затоа и мислам дека нешто друго е проблемот