Јас проверив 3недели пред трансфер и ми дадоа терапија... е сега дали конкрентно влијае на имплантација нз но секако не е добро да е висок
Дали некој знае профеттилот за мажи по колку на ден се пие, и дали може и покрај нив да се внесува плус вит Е, Селен, Цинк, Ц...
Профертил за мажи се пие два пати на ден, наутро и навечер по едно апче . А за додатни витамини дали да пие не знам, најдобро консултација со лекар
Сопругот мој само нив ги пиеше месец дена пред да правиме пункција.Додека чекавме за ваучер пиеше спимен од бугарија и л аргинин и витамини А Ц Е селен и цинк.Превентивно за подобар спермограм и се пиеше по 1 дневно.
Девојки, вчера правев хормонски статус и ги добив овие вредности: FSH = 11.8 (2.8-11.3) LH = 4.6 (1.1-11.6) Prolactin = 375 (40-530) Estradiol = 101 (do 30 ) TSH = 2.02 (0.4-4.0) Искрено ме загрижи што ми е покачен ФСХ со оглед на фактот што пред помалку од година дена кога правев за прв ваучер за ИВФ ми беше 8.5, како е можно за толку релативно кратко време да се зголеми вредноста? Може ли да менува што ги правев на втор ден наместо на трет (бидејќи лабораторијата за која ми беше упатот не работи во сабота)?
Ne bi trebalo mnogu da deluva eden den.Ako se somnevas sledniot mesec povtori gi.Dali si ispitala amh?Ako imas poveke od 40 godini normalno e pobrzo da raste fhs i da opaga plodnosta.Jas pred mesec dena napolniv 39 i se plasam kako ke bide kako ke reagiram na terapijata i dali ke dojde do zdravi embrioni.Cela godina spremam dokumenti za in invitro,se nesto izleguva na brisevite i uste se matkam po doktori so steptokoka .Se nadevam na vaucer naskoro.
Девојки денес ми е 11 ден пд циклус а од 2 ден сум на микрогинон..ме мачи тоа што уште крварам ..не многу но секој ден на бришење на тоалет имам крв ..Му се јавив на др ми рече се случувало но сепак некако сум загрижена и не знам что да правам.И друго почнав со бромергон 2 по 1 на ден заради покачен пролактин и многу ми се наналува притисоккт вчера ми беше 70 со 40 пред колапс бев и не знам што да правам да ги прекинам или само навечер да пијам а достинексот ми се скапи некако и ми го намалуваат пролактинот наеднаш под 0 ..дај кажете ми од ваши искјства што да правам
Кога мене ми беше лошо ми го намалија бромергонот 2 по 1/2 таблета. Подобро беше така. Сега го пијам само 1/2 навечер. Консултирај се со докторот дали можеш да ги намалиш. И јас ги пиев на почеток 2х1, како тебе
Dali nekoj imal problemi so docnenje na menstruacija po 10 den posle neuspesno inf vekje treti mesec mi e prethodnite dva po dva tri dena mi docnese sea 10 dena mi docni I pritisokot mi paga I typa bolka imam vo glavata sto da pravam nz do sto bi bilo docnenjeto a imsm pieno estrofem pred tri meseci vo terapijata
Колку ти е Прл? Мене ми е 30, реф вредност до 35, гинекологот вика ништо не е. Не знам дали да барам упат за ендокринолог?
Devojki kako poveke se doblizuvam do zemanje na vaucerot se poveke se dvoumam kade da se opredelam za in vitro. Zboruvav so Gurzanova newborn,a predhodnata nedela bev i kaj Petanovski.Pred 1 godina bev kaj Lazarevski i mi se mati vo glavata.Spored vas koj e najstrucen vo odnos na maski sterilitet i mojata vozrast 39 godini i neredovni ciklusi.
И ти со стрептококата паталец како мене. Од октомври ја лечам и ако еден месец имам некативен брис, веке следниот повторно ја има. Ин витро одложувам веке година дена.
Jas od dekemvri se macam prvo so eserekija koli,posle enterococus spp i steptococus agilies posledno so mnogu lekovi i mnogu brisevi no bez da go sredam problemot bidejki sum alergicna na penicilin.Ako i ovoj bris mi e pozitiven doktorkata mi rece deka lokalno ke deluva so vaginaleti napraveni spored listata na dadeni lekovi koi ke gi napravat vo apteka,(jas prv pat slusam za toa deka moze vaginaleti da se pravat vo apteka po nalog na lekar).Se nsdevam ddka se ke bide ok. Ajde da pomine pobrzo i da se izraduvame so bebcinja.
Може да се обратите во двете галенски лабаратории кај нас Фитофарм или Галафарм тие би требало да ви ги направат вагиналетите.