Јас се јавив во Фитофарм, уште на почетокот, кога ми дадоа терапија еритромицин антибиотик и еритромицин вагиналети, ми рекоа дека порано ги правеле, но веке не.
И јас од "микрогинонот" имав некое непријатно крварење кое беше незначително ,но го имав. За Достинексот јас го пијам еднаш неделно по половина таблетка,скоро година дена, скапи се , но подобро ми влијаат од бромергонот.
Мила јас ќе ти го пишам моето искуство,но одлуката е твоја.По борба крвава од 5 години,вонматерична со близнаци,спонтан,биохемиска,по направени испитувања(сите можни-веќе не ги ни памтам,ама СВЕ ИСПИТАНО-нема веќе што да испитам),се установи мутиран ген,тироидот,тромбофилија,миоми во цервикс со големина на портокал.Во меѓувреме не знам од каде и ешерихија во мокраќа(мене ми помогна-Brusnicin-пиев две дози и ми се исчисти).Но најмногу ме убиваше чекањето до наредната бременост(а годините си поминуваа)-цела клиника помината од испитувања.Потоа со мм се решивме за инсеминации-една успешна,но заврши со спонтан.После тоа едно 10 инсеминации(на природен циклус,на ГАК)неуспешни.Потоа патот продолжи кон ивф,со мм првото ивф кај Гуржанова(но подобро ќе беше да отидам кај Трајковски),но бидна што бидна.Кај неа бев со краток протокол и имав 38 години,но ми заврши неуспешно.Не кривев никого,но годините си летаа(не се мерило секогаш,но јас страв во коски).Се мислевме со мм што понатака,во план ни беа Трајковски,Лазаревски и Ивановски.Една пријателка ми го препорача Ивановски,и со мм се одлучивме за него.Ми го одобрија ваучарот во април минатата година,а кај Ивановски закажавме(многу се чека)и отидовме и одна ни даде терапија за мене и мм соодветна на нашиот проблем.Бев 39 години,СТРАВ ДО НЕМАЈКАДЕ,но се собрав малку е си реков напред да бидеш мама.И бидна трансферот,бетата ауууу четрсто и нешто ние подзинати со мм,потоа се редеа прегледи контроли кај ендокринолог,матичната и така до крај.Се уште еве се трудам да верувам дека станав МАМА и ивф то ми е успешно.Но НИКОГАШ СО СОПРУГОТ НЕ СЕ ОТКАЖАВМЕ и го родив синчето на мои 40 години.Пишувам и сами идат солзи....Ве и Ви посакувам на сите куп бебуши.
Немаат голема потрошувачка а и откако ќе се направат имаат краток рок ама па би требало некој да ги прави,за некој се потребни.
Здраво девојки.Моментално собирам документи за да поднесам до ФЗО. Ме интерисира во врска со 4дв ултразвук на кавум утерис.Јас имам правено во октомври 2018 година. Дали истото ми важи или треба да направам ново (не постаро од 6 месеци).Во упатството на фзо како да прочитав дека не е временски ограничено.Е сега доколку треба да правам ново, на кој ден од циклус треба да го направам и што друго ми треба (некаде читам 2д, 3д), па незнам уште што да направам. Другите документи ги собрав (инсеминации, хормони, спермограми, хсг, уште микробиолошки тестови) и уште што друго треба да имам?
I denesniot rezultat na brisevi pozitiven.Posle eden kup brisevi pozitivni ispadna nova bakterija Klebsiella pneumoniae ssp pneumoniane. Doktorkata mi rece da nabavam po antibiohram vaginaleti(da mi gi napravat) Megasef od 500mg. Edinstveno vo MK momentalno pravi vaginaleti apteka Efedra.Ke gi poracam denes i se nadevam deka ke mi pomognat.Mnogu antibiotici piev poslednive 8 meseci mozebi preku 10 razlicni i mikroflora
Јас купував еритромицин вагиналети од аптеката на промедика карши рамстор. Проверете таму дали уште ги држат
Здраво девојки веќе 10ти ден се боцка со триптофан и имам болки од левата страна дали тоа е реакција од инекциите некој да сподели искуство поздрав
Здраво женчиња, едно прашање до вас. Ќе поддавам документи за ваучер за второ инвитро а неможам никаде да ја најдам венчаницата. За првото приложив копија, дали и за второто треба или веќе го имаат еднаш и не им треба. Некој искуство да ми каже.