Ве читам редовно, но ретко пишувам. За superfactot пишував еднаш дека пробаа да ми го наплатат, но тогаш имав впечаток дека не бев сериозно сфатена, па се повлеков. Инаку мој најдобронамерен совет до сите кои сте веќе во постапка е да смогнете сили да не се нервирате,да замижите преку тоа. Зошто го велам тоа? Јас кога се побунив да го платам superfaktot и му кажав на докторот дека ќе се јавам во фондот тој се повлече и не ми го наплати. НО ми направи пункција и ми кажа дека фоликулот е празен(во што јас со право се сомневам) и со мене ја заврши постапката, зашто не сакаше веќе да му се мотам по болницата и да поставувам незгодни прашања. Значи мојот исход беше тој. Затоа од искуство сметам дека кога веќе сте во постапка не треба да се ,,расправате,, со докторот како што направив јас зашто си имаат тие начин како да ве откачат. Потоа може да се реагира и да се бара поврат на средствата. Потоа искрено се повлеков и не сакав да се замарам, едноставно си се вратив повторно во Ремедика и тоа е тоа. П.С. Честитки до сите кои имаа успешно ин витро и многу среќа до сите останати!
Ccccc stramovi be luge stramovi.A promoviraat in vitro za 3,4 dete koga imaat iljadnici propusti..neznam navistina haos na seta maka.Eve jqs vo petoko iskesirav 12000iljadarki
Sestrite li ti go kazaa toa??? Bas podobro ako toj ne bil tuka, na niv posleno ke si mozela da im go izvadis listot. Znaci da znam kakov da mi bide pristapot... Naivno i so listot sekogas ke si bidam, i demek ke si zaukruzuvam da ne zaboravam nesto. A i kako sto gledam vo listata i progesteron spagja vo vaucerot. Inaku jas koga bev vo New born mi kazaa pred da gi pratam dokumentite vo fond da im gi iskopiram site dokumenti i za niv, pa tamu ke im ja stavam i listata sto se vleguva vo vaucerot, pa samo neka pomislat da mi naplakjaat nesto.
@Natasa. P во Ремедика сум кај Хаџи-Лега. Досега имам направено 5 ин витра за 6-тото се натегаме од јули. Искрено мене некако не ми се правеше, ми требаше одмор од хормони, стресови од се. Па ќе видам како ќе решиме кога и како понатаму. Инаку девојки немојте да се разочарувате, финансиите знаат да бидат проблем, но не дозволувајте тоа да ве обесхрабрува.
Здраво на сите! Сакам да ве прашам дали за второ инвитро потребно е повторно да се прави проодност на канали и 4Д ехо, еден имам правено во декември 2014 пред да го правам првото инвитро во јануари( кое за жал заврши со missed abortion во 15 недела во месец мај.) Сега сакам да поднесам нови документи во фондот за ваучер. Се надевам дека сите набрзо ке се израдуваме
Јас сум таа! да се пријавам, јас имав високо ФСХ и ниско АМХ, идам кај Ивановски, правев инвитро на природно модифициран циклус, следи ги препораките на докторот, без нервози и напрегање и ќе имаш резултат. И на сите вас Ви посакувам позитивен резултат!!! Ќе дојде денот сите ќе си дочекате Ве поздравувам. Се што сакаш да ме прашаш пиши слободно.
So sreka na tie sto ispratija dokumentu, sto se vo procedura.. Ve baknuvam i zdravje do godina polni race da imate
Devojki, posle site ovie informacii jas navistina sum vo nedoumica koj pat da go fatam. Razgovarame so soprugot, i odlucuvme vo posleden moment pred da padne konecna odluka, da otideme i do kaj Ivanovski vo Sistina na konsultacii. Ajde ve molam...koja od vas bila kaj nego neka kaze svoe iskustvo i mislenje. @Стефани_5 , mislam deka i ti bese tamu, kako pomina mila, koi se prednostite koi slabostite?
Разговарам со една пријателка и нешто Се натегаме Значи, за да добиеме ваучер ни требаат 4 неуспешни инсеминации, кои што си ги плаќаме сами, така? Една кошта 500е? 4х500=2000е ете го инвитрото на приватно направено, уствари ќе испадне околу 500е да се доплатат (зависи кај кој како), ако веќе се даваат 2000е од џеб на инсеминации (кои што сите знаеме дека шансите за успех се минимални), зошто не се оди директно на инвитро на приватно платено (ова секако за оние што мораат да прават инсеминации), нели демек на приватно друг е муабетот со докторот отколку со ваучер. Муабетов ми е, пријателкава за ваучер да добие треба да праи инсеминации 4, јас ја убедувам да оди директ на инвитро за истите пари. Или грешам?
@Amorce2 една инсеминација не чини 500 евра. Четири инсеминации не секогаш се задолжителни. На пример две инсеминации една по друга во Ремедика мислам дека се околу 200 евра. Доколку еднаш ви дозволат од фондот за бесплатно ин-витро за втор и трет пат е многу полесно. Дај боже ин витрото да успеваше од прва никој немаше да аплицира до фондот. Математиката која ја направи не ти е баш најточна. Поз до сите, имајте убав ден.