Само што ми побараа 2D/3D... Лани поминав без тоа т.е. со 4D. Дали некоја членка има добиено повратна информација по доставувањето на дополнително 2D/3D по "новава мода" ? Ве молам некој да сподели искуство па евентуално да се подготвиме за ново дополнување на документација... Thanks!
I mene me vratija za istoto pa uste i opis da imalo od doktor, pa posle eden mesec otkako dostaviv mi odobrija. Mnogu se bavni sega, za prethodnite vauceri za dve nedeli imav odgovor a za ovoj gi isprativ januari a mi go odobrija april! Samo jas za razlika od prethodno ne dosaduvav i ne se javuvav, ostaviv taka demek opusteno da tera cela rabota, i koga pominaa dva meseci im zvonam mi vikaat "drugata nedela ke gi razgleduvame dokumentite" znaci ako ne se javev mozda i ne kw gi razgledaa. Javuvajte se cesto vo fond.
Јас имам само 4D, а се спремам да поднесам документи. Значи ќе треба да направам и 2D/3D. Стварно незнам која им е логиката кога веќе има 4D.
Маја Т ... Нема логика и не е во листата на потребни медицински документи (напротив, наведено е "ехографско испитување не е доказна метода освен 4DV ултразвук на кавум утери") ама поарно да го направиш и доставиш сега одколку да чекаш па повторно да губиш време. Мене ме секира да не има и следно барање за уште некое дополнително испитување...
По првото носење документи, ми побараа 2Д и 3Д ехо. Веќе 4Д беше доставено претходно. Ме вратија за 3Д ехо повторно. По 2 ипол месеци, конечно ми одобрија ваучер
Супер!!! Ајде сега нека ти е отворен патот, да биди онака како што сакаш, и ке чекаме да ни ги објавиш двете цртички
Еве ме и мене после извесен период да ви кажам низ што поминав: прво ифв, 2 недели од трансфер Бета 162,5 радости невидени, закажан преглед по една недела, на ехо не се виде ништо, ме прати докторот да испитам бета уште еднаш, меѓувремено ми ѓи кажа сите најлоши сценарија, незнаев кај се наоѓам, сепак вредноста беше 1250, рече рано е тоа беше петок ќе дојдеш во понеделник со испитана бета, така и направив бета 2400, ајде на ехо ср виде сакус 4-5мм, закажавме преглед за две недели, денес 7+6гн ќесичката расте но празна без плод, петок чистење.... радоста ми траеше кратко, мислев дека ќе бидам среќница од прва ама не спаѓам во таа група.... Најбитно е да бидеме смирени и позитивни, ќе успееме сите...
@Alishan30 најпосле мила, те чекав да пишеш за позитивен одговор... Ајде сега само со убава мисла и верба во Бога, време е да се израдуваме и за вас @Krofna* многу ми е жал, но нема откажување! Ќе помине болката, ќе те направи посилна, само продолжи да се бориш. Не е лесно, знам низ што минуваш, но дај си време колку што ти треба и кога ќе си спремна обиди се повторно
Ајде и тука да прашам.Најпрво честитки до новите мами,и гушка и само напред,за оние како мене што уште ја водат битката.Е сега да прашам,дали ви се случило уште првиот месец од вработувањето да треба да користите здраствено а да не ви е платено сеуште оти нели го минат со првата плата.Осигурана сум преку мм почна на работа од овој месец,а сакаме да пробаме инвитро со замрзнати ембриони овој месец.Па треба хормони да проверам и клексани преку фондот нели.
Честитки за ваучерот ... Ај јас малце досадно но пак да прашам дали само спермограм 1 без спермокултура треба за 2р ваучер или треба 2 и со спермокултура... пс.едино позитивно се резултативе од хла немаме преклопувања инаку и циклусов требаше денес но кај мене сеуште се пореметува и пак предвреме добив ... сега сум во мисла да спремиме док. Но нз дали ново 4д ќе треба или ќе важи тоа од лани и за спермограмиве бидејки 1направивме нов но без спермокултура а гчедам сега се нешто добаруваат де 2д де 3д... па нз од кај да почнам а згора на се и носов ме уби изгледа ќе се разболувам што значи од октомври ќе си почнам со хормони и брисеви и се...
1нов спермограм само поднесив за втор ваучер, друг имаат од лани во архива. Спермокултура само лани поднесов, овој пат за втор ваучер не поднесов.4Д ехото ми беше од лани, 2д и 3д ми беа нови (но,за нив ме вратија само два пати) Со лесно мила
Ме интересира нешто ако има такви успешни случаи тука... Дали некој имал успешно ивф со ФСХ над 14-15 и АМХ под 0.3?
Јас имав ни за жал заврши со мисеед абортус во 10 недела...инаку мојот амх е 0.07 а фсх околи 10 до 11 ми се движи најчесто
Мила наскоро те чекам со 2цртки... ти благодарам на инфо значи подобро да си направам 2и3д а старото 4д и хсг ќе заврши раб ... бидејки сеуште немамм никакви интервенции нови... ајде есенва да се израдуваме сите
Имаше проверено амх пред да поднесеш документи или ти побараа накнадно поради повисок фсх? Всушност не ти е над граничната вредност