Поднесов амх бидејќи ми побараа 2 иуи па после уште 2 и само трошоци дополнителни и чекање ..можеби и згрешив ама ете така требало да биде
Ми нема логика,зошто да немам што ако итно ми треба.А и нели плакаат за предходниот месец сработено,тоа значи и за предходниот месец искористено здраство.
Е нема, ако почнуваш на ново работно место тоа е. Од искуство. Порано ако те одјавуваа имаше здравствено уште 1м, сега нема, а ако те пријават на ново место си осигуран од следен месец. Нажалост од искуство лично. Може нешто е сменето, може нешто е поинаку сега од пред 7м, ама тоа е.
Не си единствена. После 3 неуспешни ифв,во процедура за 3 ваучер,дочекав природна бременост. Радости невидени а во исто време и паники,демек вонматерична бременост. 5 недела се виде сакус во матка,7+ само сакус без ембрион. Утре киретажа. Толку од радоста
mora da gledame pozitivno, ednas bidnalo ke bide pak, tezok den mi bese denes, eve nekako se smiruvam, ama pretesko e...
Ne gubete nadez...ke imate bebcinja vo svoite race.Jas imam edno dete sega cekam da sredam za vaucer za invitro za vtoro ako dade gospod.Prvata bremenost kriticna patoloska i vo golema neizvesnost i so visok pritisok ,komplikacii ,7 dena inkubator i izlegov so moeto since 2400 gr od bolnica posle 2 nedeli i eve porasna vo tinejdzer 13 godini.Pominaa godini ispolneti so bolesti na roditeli i smrtni slucai,problemi i paralelno bez zastita edno 5 god.ne mozev da zabremenam no poradi problemite ne obrnuvav vnimanie .Pred 4 god se obrativ kaj Petanovski i se ispitav i ok bese osven spermogram maz mi nejkese (znaete masko ego imam sin i se e ok so mene).Posle 4 godini molenje minatata godina go ubediv soprugot da napravi spermogram i ispadna deka ima problem i edinstvena moznost za bebe e invitro.Se nadevam deka ke uspeeme da dobieme uste edno angelce i sin mi nema da bide edinec kako mene bidejki semejstvoto kolku pogolemo toa e pogolemo bogatstvo.Ke uspeeme zeni jas veruvam vo toa , iako godinite me gazat ,39 god. ne se malku.
Беба, отвори на мое осигурување и види кој ти е статусот. Ако е зелено, терај на државно. Вака се збориме на памет, така ти е нааигурно.
Мене ми е платено здраствено осигурување уште пред да почне новиот месец,а кај татко ми да речеме за септември го плаќаат покасно и има после 15 во месецот.Ако платиле плати и предонеси но исто е важно дали се доставени во фондот и дали се сработени таму.Затоа ако ви е итно нека побара сопругот од фирмата доказ дека е уплатено и со тоа лично во фонд ќе отидете и ќе ви го активираат здраственото осигурување во рок од 24 часа.
Срцка не си ме прочитала убаво,не му е платено,прва плата ке земе во октомври.Готово разјаснив се јавив во фондот.Морам да бидам под него осигурана,а здраство ке немаме овој месец,со тоа што користеното здравство треба да го плакаме приватно па со фискална и документи нареден месец во фонд за рефундација.Тешки глупости и компликации.Се решивме да почнеме нареден месец.Толку сме паузирале па уште еден месец не е многу...
Девојки денес ги земав резултатите од хормони од трети ден за да ги поднесам до фзо.гледам дека се во нормални граници ама ме интерисира ваше мислење, најмногу за односот меѓу фсх и лх и за тсх.од тоа што читам тука, дека најдобро било да е до 2 а кај мене е 3.
Женички од фонд ми побараа уште две иуи за ваучерот.Трета ја правев 17.08 но за жал повторно неуспешна денес добив,па прашањето ми е дали во фонд би прифатиле ако четвртата ја направам овој циклус или треба да чекам и да ја правам нареден месец.
Нели кога сакаме да биде нешто употребуваме дај боже или со господ напред.Имав дедо кој беше поп и служеше низ манастириве низ нашата земја.Како дете значи многу одамна над 20 год летно време одев кај него.Верник некој не сум а и одење во црква ми е 2 до 3 пати годишно.Кога се спремав за 2 ин витро додека собирав документи се сретнав со една од калуѓерките која живееше во истиот манастир кај што одев како мала.И некако и раскажав низ што се минував.Таа ми рече ти се прави ама најмногу е потребен мирот.Дојди во манастирот моли се и ќе се смириш,но пред да дојдеш ќе купиш се што е потребно за бебе во бела боја исто ко за свое да купуваш.Почнав 2 ин витро пинкција имав многу ј.клетки и рекоа ќе чекаме или 3 или пет дена.Меѓувремено мајка ми се купила за бебе,искрено јас неможев и не сакав и имаше 2 кеси а незнам што имаше внатре не сакав ни да погледнам.Вечерта отидов во манастирот и седев 4 ноќи од таму на трансфер.Ништо не правев искрено,само свеќи запалив 2 пати .Ама така се опуштив и навистина бев смирена и не се замарав што ќе биде.Немора да е манастир отидете негде избегајте од се барем некој ден пред трансфер. Зборовите на калуѓерката беа освен лекар, треба верба, и мир на телото.Сите жени кој сакаат да станат мајки и им одреден потешкиот пат треба да дадат дар за бебе ама потенцира во бела боја пред иконата на богородица.Многу се мислев дали, дали да го споделам ова ама ете може ќе помогне на некоја од вас во пронаоѓањето на мирот.
Па две направив и Др ми даде извештај дека предлага ифв но од фонд не го прифатија мислењето.па побараа уште две, оваа ми беше третата и уште една треба да правам