Трајковски е прекрасно човечиште; ме третираше малтене како пријателка, како своја ќерка, а не како една од илјадници пациентки. За разлика од мн други што те гледаат само како доларче и како една на лента во машинерија, он е злато и многу стручен доктор.
Zakazav pregled kaj dr.Petanovski vo Remedika za vtoro mislenje .Dali nekoj znae kolku kosta invitro so donirana jajce kletka...pozz
@MPR оди кај повеке доктори на консултација, па самата ке си одлучиш кој ке ти остави најдобар впечаток. Не слушај совети од другите. Од секој доктор има и задоволни и незадоволни.
За во Ремедика не знам . Само што го погледнав ценовникот на Њуборн за донирани јк : 4 јк - 307.500 ден 5 јк - 338.250 ден 6 јк - 369.000 ден 7јк - 399.750 ден 8 јк - 430.500 ден Можеш да си провериш и сама на нивната веб страна имаат ценовник на услуги. Ова се цените само за јајце клетките , плус процедурата на инвитро не знам колку би коштало севкупно .. Јави си се во клиника и прашај да си имаш претстава за коштањето . Освен ако не си најдеш донаторка на јајце клетки па го избегнеш тоа како трошок и го платиш само делот на инвитрото колку што би коштал .
Ова мислам дека се цените за плакање на приватно. Ако оди со ваучер преку фонд, цените се многу пониски. Ако на пример, околу 5 000 евра е на приватно, со ваучер истата услуга е 3000 евра. Има голема разлика во цената.
Да се разбира , членката праша колку кошта - ова се цени на приватно . Од мое скромно познавање фондот ја покрива ивф постапката (доколку одобри ваучер) не ја покрива донираната јк . Можеби пак грешам.. Поради оваа причина во најголем број од случаевите си бараат донатор на јк (најчесто блиска роднина од женска страна)- за да не ги плаќаат јајце клетките затоа што реално е голема сума на пари . @tina2018 мислам пишуваше нешто во врска со донирани јк , верувам таа има подетални информации да и помогне на членкава .
Zdravo devojki moi❤️, odamna me nemase. Otkako prvoto in vitro mi bese neuspesno, a posto go pravev privatno, ovoj pat resiv da si soberam dokumenti I da probam so vaucer. Sega sakam da prasam: Site rezultatite mi se dobri, no samo me maci prolaktinot, treba da e 25, no mene mi e 33. Dali bi mi pravelo toa problem, t.e dali bi me vratile, iako maskiot faktor ni e problem. Fala Vi na site. Ako nekoj ima vakvo iskustvo, neka pise.
@Balon4e за првиот ваучер јас кога поднесував документи, ми покаже околу 40 пролактинот, и докторот кој требаше да ми го прави инвитрото ме советуваше да го намалам прво па после да ооднесам документи. Примав терапија цел месец го намалив на 5 и поднесов документи. Еве некој нека сподели ако поднесил со зголемен пролактин дали го одбиле. Јас внимавав и првиот и вториот пат да е под 15 за ваучер
Само што го погледнав ценовникот на Њуборн за донирани јк : 4 јк - 307.500 ден 5 јк - 338.250 ден 6 јк - 369.000 ден 7јк - 399.750 ден 8 јк - 430.500 ден Можеш да си провериш и сама на нивната веб страна имаат ценовник на услуги. Ова се цените само за јајце клетките , плус процедурата на инвитро не знам колку би коштало севкупно .. Јави си се во клиника и прашај да си имаш претстава за коштањето . Освен ако не си најдеш донаторка на јајце клетки па го избегнеш тоа како трошок и го платиш само делот на инвитрото колку што би коштал .[/QUOTE] Убаво пишала Аномис, овие се цени само за јајце клетки, трансферот се наплаќа плус. Фондот го покрива трансферот доколку имаш дијагноза со која што мораш да одиш на донација, ако не се плаќа приватно. А доколку имаш некој да ти подари јајце клетка го плаќаш само трансферот, или ти го покрива фондот ако имаш дијагноза. Јас кога прашував вака ми кажаа
Минус 1500 евра за процесот на инвитро што го покрива фондот со ваучер. Значи, ги правиш сите испитувања потребни за ваучер и со тоа ќе платиш во болницата најефтино 2.350 евра за 3 ј. к. во Ремедика, па до 3.000 во Систина или Њуборн.
Се распрашував и јас, па затоа и искоментирав дека со ваучер е поефтино. Мислев дека разликата е 2000 евра, но ете и 1500 евра не е мала цифра.
I uste edno prasanje: Dali vo fondot gi poddavate original dokumentite ili fotokopija pravite od istite? Ako se poddavaat orginalot, posle za drug pat, ako mi trebaat, da receme 4d od matkata I ispituvanjata od kanalite, nema da gi imam, a istite se trajni.
Ке си направиш копија од сите документи, па од фондот ке ти удрат печат дека тој документ ти е важечки за понатаму, ако ти затреба.
Jas bev kaj ivanoski i imav neuspesno invitro, moja sudbina. A sega ce probam od iskustvoto od zenive od forumov i od tie sto imam slusnato kaj trajkovski
Мислам дека и за тебе е подобро да го спуштиш пред да правиш ивф, заради успешност на постапката. Сепак, нека сподели искуство некоја членка што имала ваква ситуација.