ампицилин е најефиксен за таа бактерија ,а бидејќи се слични со амоксицилинот(амоксиклавот) затоа ти го препишала веројатно тој. најдобро ќе биде да комбинираш два антибиотика, зошто многу е резистентна, прво амокиклав па одма друг, предложи и на докторката да ти даде таква терапија. Jас се труев со три дози на антибиотик и пак бев позитивна на бактерија која нема клеточен ѕид, на крај само комбинирана долга терапија ми ја искорени. Мавни на најјако за побрзо да ја снема. Ти посакувам побрзо да ја решиш
Ми се појави ентерокок после лапараскопијата во Чаир, веројатно од нестерилизирани инструменти и ја средив само со Лактогин капсули пробиотик. Си ги пијам сега со месеци и никогаш веќе не ми се појавува ништо ни на микробиолошки ни на уринокултура. Лактогинот се врв за вакви работи.
Фала ти најмногу. само што пребарував кој пробиотик да го земам и се збунив од толку многу избор.Незнаеш колку многу ми помогна. после работа одма одам да ги земам.Овој форум навистина ми е од огромна помош.
Ни јас не ги знаев, др Трајковски ми ги препиша и јас дури и без антибиотик го решив со нив ентерококот, но си бара пробиотикот подолго време пиење за да се стабилизира флората. Ти ако си со рок врзана сега, испиј си го и антибиотикот, но терај си паралелно Лактогин следните 2-3 месеци и немаш гајле.
Да, да паралелно ќе го пијам со антибиотикот а и вагиналети ми даде докторката. Уште микробиолошките тестови ми останаа за да поднесам за ваучер, ама ете цел месец ме кочи бактеријата а изгледа и уште толку додека ја средам.Кажи ми само по колку пиеше од нив, по една или по две?
Кога е за средување бактерија се пијат едно сабајле, едно навечер. А после за одржување флора си ги пијам само по едно сабајле.
@Маја Т јас мислам да ги поднесеш документите иако ќе те вратат за нови брисеви барем нема да ти истече рокот на другите испитувања..па кога ќе ја средиш бактеријата ќе поднесеш чисти...размисли ама јас така би направила. Среќно
Фала Anetaoh, размислував и јас за тоа, ама ќе почекам уште малку да видам што ќе направам, па ако не,ќе поднесам така.
Од фонд ми побараа уште две иуи,четвртата треба да ја правам во Октомври.Но кога ќе ги пратам уште двете направени инсеминации микробиолошките и хормоните на трет ден што се прават кој се веќе во фонд ќе се со истечен рок),па дали ке треба да доставам нови или само инсеминациите?Незнам што да правам,се плашам да не ми побараат нови и плус да губам на време.
Na mojot odgovor pisuvase dve inseminacii plus da se obnovi medicinskata dokumenyacija. Sig ke ti baraat.
На мене само пишуваше две инсеминации и да се регулира гликемија,на крвната слика што ја пратив гликемијата ми беше 8 Друго ништо не пишува дека треба да се обнови медицинска документација...
И јас мислам така да правам. Деновиве да направам микробиолошки,па октомври штом добијам да направам и хормони и иуи и да ги пратам
Zdravo Maja I jas sum patalec so bakteriite od ovoj tip koi za zal postojano mutiraat od edna vo druga i rezistentni se na lekovi.Ovoj problem go imam veke 10 meseci.Moj sovet ti e ako mozes da zboruvas so doktorot tvoj sto ti gi dava lekovite da ti dade po antibiogram vaginalni da ti napravat i lokalno direktno da deluvas.Jas cekav ciklusot da mi pomine i vo sabota ke gi zemam vaginaletite napraveni so antibiotik i ke pocnam i ke vidam dali ke se otkacam od bakterijata.Jas za ovie 10 meseci imam mnogu antibiotici pieno od zinat 2 ,sumamet 3,klindamicin2,citeral2,vibramicin 14 tableti i uste edni drugi neznam kako se vikaa 2 kutii i vaginaleti prirodni i za kandida i probiotici eden kup i nisto ne mi pomogna i samo si go unistiv imunitetot od mnogu lekovi.Daj boze ovie vaginaleti i imunofan sprejot za imunitet da mi pomognat.Baraj lokalno da ti go sredat problemot za da ne si go unistis imunitetot,zeludnikot i florata kako mene.
Девојки ве читам со ова бактерииве и јас имам некој сличен проблем со бактерии но не толку нападен... Сакам да споделам со вас знаете антибиотиците се да ја уништат бактеријата но не и да ги задржат потребните бактерии, затоа ке ви препорачам ако можете да си најдете кефир габа таа е млечна габа која ги содржи сите потребни бактерии за организмот јас веке ја имам треба малку негување ако сака некоја подетално ке и објаснам во лична порака да не бидам долга со постов
Незнам шо ќе се прави со киселините се повеќе ги има од секое јадење пиење а ништо не помага некогаш дури ме тера и на повраќање
Мене ниту кефирот не ми помага. Од март го пијам и го приготвувам дома. Изгледа сепак до организмот е