cestitki mila moja se nadevam ke imas uspesno invitro ajde so gospod napred se si doaga na svoe mesto ke dojde i vremeto ke imame i bebcinj.a sto ponataki so pismoto koga ke stigne doma.
После си го подигаш ваучерот од Фондот во Скопје и матичниот ти дава упат до соодветната болница каде ќе го правиш инвитрото Па натака со Господ напред
kaj мене ништо од инсеминацијата... значи многу мал бил процентот на успешност, денес добив тоа е, одиме понатаму
offffff dobiv pak sega na 13 08 ama gradite isto me bolat napraviv test negativen ispadna neznam sto moze da bide
o mila ti blagodaram mnogu ama nesakam da proveram se plasam i sakam da sum bremena i nesakam posto sega se razveduvame so mazot pa neznam sto da pravam a 37 godini imam i ova mi e prvo so godini cekav i eve sega sto mi se slucuva ke pomrdnam od pamet neznam sto da pravam
Здраво девојки, јас да ја пријавама мојата денешна пункција На природен циклус, со кломифен една јајце клетка. Чекам утре да ми јават како се развива и ако се биде во ред во петок трансфер.
Мили мои, се слушнав со лекарот ми рече кога ќе ми дојде да му се јавам и дека од 22 ден на циклус ќе започнеме. По ова испаѓа дека ќе одам со долг протокол нели. Нека сподели некоја искуство како оди овој протокол, не ми е малку јасно Кај и да е белким за Нова Година ќе биде готов, нели Поздрав и фала на честитките за ваучерот , на сите кои чекаат да им стигне
Devojki zdravo ,dali nekoj znae dali za vtor pat preku fond trba da se nosat dokumentite so pecat od fondot od prethodniot pat ili samo novite ispituvanja?
Јас мислам дека ти требаат старите документи и плус нови од оние со истечен рок (ХИВ; Хепатитис Б и Ц, брисеви од тебе ако не ти се истечени (а траат 6 месеци) и нов спермограм ако имаш (а да не е постар од 1 година) Поздрав
Zdavo drustvo moe odamna ne si pisavne no eveme pak malku pauza i sega pak na ivf, sakav da prasam dali nekoj znae za dokumenti za vtoro ivf preku fond pa vidov deka veke nekoj pisal ,gi naparviven site ispituvanja za brisevi ,pap,hepatit hiv,,e sega za spermogram ama ne znam dali treba nov ovoj sto go imae e od januar ovaa godina,i dali treba spermo kultura,posto ovie vo fondot ne se konkretni ke gi podades dokumentite posle ke te vratat za krna slika ili slicno za sitnica ..pozdarv do site ..ovie postarive clenovi do kade ste ne sum vo tek pa pisete ,lori ,belomorka, pozdrav za site i sekoe dobro se citkame..
Pozdrav i do tebe mila i ti posakuvam da uspees sto pobrgu, odgovor neznam da ti dadam, jas uste cekam
Спермограмот не мора да го повторуваш, уште ти важи,а спермокултура се прави ако ти препорачаат после спермограмот. Пример, кај нас во спермограмот на хистологија се покажаа многу леукоцити и од таму на резултатот ни пишуваше да се направи спермокултура за да се исклучи инфекција, тогаш направивме спермокултура, па пиевме антибиотици и пак нов спермограм кој беше ок и него го пративме. Тој со Леукоцитите и спермокултурата не го пративме. И во ФОНДОТ ако се јавиш истото ова ќе ти го кажат, дека спермокултѕура се прави по препорака, а ти ако сакаш можете да си направите за секој случај. Поздрав
Devojki spermogramite eden e od dekemvri 2012,a drugiot od februari ovaa godina ,a ke gi isprakam vo fond kaj 1 dekemvri ,dali ke vazat????
Здраво! Нова сум на форумот а ве читам редовно,па решив и јас да го споделам со вас моето искуство.Имам 36 год. 15 год.сум во брак и направено 3 ин витра до сега,првото неуспешно,второто беше успешно мегутоа плодот не се развиваше како што треба,моравме да правиме и киретажа бидејки несакаше само да се исфрли.Киретажата беше на 27.08 минатиот месец и решив да правам одма ново ин витро додека сум хормонски поткована.Со спонтан циклус ми извадија една јајце клетка на 10,09 овој месец а ембриотрансверот ми беше на 12.09.Вчера ми беше 16ти ден,го направив тестот за бременост и беше негативен мегутоа јас сеуште не сум прокрварела,не сум добила.Се јавив на сестрата и таа ми рече да почекам до понеделник и пак да направам тест,да не ја прекинувам терапијата.Дали некоја од вас има вакво искуство,дали може тестот во понеделник да ми покаже позитивен резултат?Ви посакувам многу срека на сите,што побрзо да ни се исполни сонот
Здраво издржлива, каков тест направи преку крв или обичен тест за бременост? Ако си направила обичен подобро е да направиш преку крв зошто така е најсигурно. А немаш добиено бидејќи примаш прогестеронска терапија ( Утрогестан, Криноне гел...) и тие не дозволуваат да добиеш. Кажи ми што друго од терапија пиеш? Направи преку крв и чекаме убави вести
Преку крв го направив тестот,мегутоа бесе негативен.Пијам декортин 2 пати по пола,кринон ваг.гел,аспирин,фемибион и прогестерон по пола ампула на 4 дена.Се прашував дали може тестот да биде позитивен во понеделник иако вчера бесе негативен.Ти благодарам Ики26