Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Во потполно право си и потполно се сложувам со тебе.
    Разликата е само во тоа што со инсеминациите и со останатите испитувања постепено ги даваш парите , се разбира на ПРИВАТНО, а кога правиш приватно ивф одма топтан ги даваш парите и затоа ни се гледа многу скапо, а во суштина е исто и побезболно во секоја смисла на зборот ПОБЕЗБОЛНО!!!!!!

На Amorce2 и stevemila им се допаѓа ова.
  2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    @zvecarka мила, сега инсеминациите се по 9.000 денари. Значи една инсеминација е 9.000 денари.... но со стимулациите и со претходните хормонални испитувања и што ли уште не ке побара докторот да се испита пред тоа, навистина ке дојди приближно 500евра, за жал....

На Amorce2 и stevemila им се допаѓа ова.
  3. zvecarka

zvecarka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2014
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    739
    @only44you драга, секој од нас си ја знае математиката како му е најдобро. Сум правела две ин витра на приватно и три преку фонд, сум вршела испитувања и на клиника и на приватно па горе долу можам да кажам дека има разлика.
    И кога правите ин витро на приватно потребни се пап, брисеви, хламидија, инфективен скрининг(за сопругот), спермограм, крвна слика горе-долу истите документи. За фондот дополнително се бараат 4д ехо хормонален статус и хсг(не знам како беше точно) и инсеминациите кои важат за сите три обиди.
    Мое мислење и некоја моја математика е дека сепак е поисплатливо да се аплицира до фондот.

На MADO, guldzana, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @Natasa. P Јас ги пројдов сите доктори ,за двете ивф бев кај Петановски и ок си е човекот ама ме нервираше тоа што е преокупиран со работа,идеш со закажан термин у 11 а преку ред сестра пушта сто косоварки натоварени со поклони и така ти чекаш до 16 а треба да ти прават фоликулометрија дали во 15 да примиш хормони или не и многу се нервирав.Бев и кај лазаревски ама и он е многу зафатен,а бидејќи мојот колега има мн добро искуство со Ивановски ме натера да идам тамо,и стварно не зажалив ,и нареден месец со резултати идам кај него и здравје ако требе било што и ивф и инсеминација он ќе биде мој избор.Ама отиди си ти срцето само ќе ти каже кого да избереш сепак треба и ти да се почуствуваш сигурно.

На Nanika4, stevemila и Natasa. P им се допаѓа ова.
  5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Мене ме чинеа 500 евра едната уствари 300 другата 500, ама тоа дека јас сум комплициран слулчај кој нема овулација природно, кој не реагира на кломифен и морам да се боцкам. Имаат мала успешност да ама ете јас останав бремена со едната инсеминација, познаввам многу кои останале бремени. Самата постапка е 150 евра така да со мала стимулација ке помине до кај 200 евра највеке вклучвајки ја и терапијата после инсеминацијата.

На stevemila и Amorce2 им се допаѓа ова.
  6. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Сигурно дека е поисплатливо, посебно за оние кои што се ослободени од инсеминации...јас овде се информирав дека инсеминација со стимулации кошта 500е, дека бараат 4, и дека тоа е 2000е, кај се парите за сите дополнителни испитувања...и муабетот дека докторот е со поинаков пристап кон оние што се на приватно, затоа ми дојде така да ја советувам, да си оди директ на инвитро на приватно, зошто она е од оние што мораат инсеминации како би добиле ваучер.

На stevemila и only44you им се допаѓа ова.
  7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Може да ги направи и на Гак истите за да помине поевтино ако нема проблеми со овулација може и на природен циклус да ги прави. јас инвитрото го гледам како крајна опција и сметам дека прво треба да се проба со помалку инвазивни постапки пред да се прејде на него.

На kukla21, stevemila, Amorce2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. malecka*

malecka* Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2015
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    100
    srekno mila

На stevemila и only44you им се допаѓа ова.
  9. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas pred in vitrata imav 2 inseminacii od koi nad 500 e me cinese sekoja.Sekako neuspesni. Posle toa 3in vitra isto privatno I pak neuspesni.Taka da ako planirate in vitro preku fond a vi trebaat 4 inseminacii slobodno napravete go in vitroto nq privatno barem procentot na uspesnost e mnogu pogolem . ova e samo moe mislenje sekako.

На Amorce2 и only44you им се допаѓа ова.
  10. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    Наташа еве подршка и од мене за кај Ивановски! Јас правев инвитро кај него IFV/ICSI и успешно од прва,еве ја керкичката си спие до мене имаме 5 месеци:inlove:!
    Значи не сум пишувала на темата но редовно ве читкам и секогаш со солзи во очите пишувам и читам затоа што кој не поминал не знае како е,но сите само со позитивни мисли и верба во Бога,нема потреба од нервози затоа што секој денар потрпшен се заборава секоја солза во иднина ке биде солза радосница !

Ви посакувам срека на сите од се срце и верувајте дека ке биде !:hug:

На Стефани_5, malecka*, MADO и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ti blagodaram duso, mnogu mi znaci sekoja informacija vo momentov. Tolku sum potresena i zbuneta prosto ne znam koj pat da go fatam. Da si zdrava i ziva, i ti, i angelceto do tebe i site tvoi najmili. Ti blagodaram uste ednas.

На MADO, stevemila и S.Snezana им се допаѓа ова.
  12. meli23

meli23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    122
    Дaли некoј знaе кaкви се шaнсите зa зaбременувaње сo длaбoкa мaткa,сестрa ми денес прaвелa инсеменaцијa и др и рекoл декa мaткaтa и е длaбoкo a ендoметриумoт 5.7 мм и и дaле дa пие естрoфен....искуствa ве мoлaм

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене ме чинеа по макс 12.000 една. Добра ти логиката, едино ако не успее од прва ивф после е проблем за фонд.

На Amorce2 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    @Natasa. P А бе срцка не се нервирај , патот е еден се знае тоа е патот до бебе...и што и да одлучиш верувај во твојата одлука и стои и си на тоа дека таа е вистинската!
    Сите работи во животот се случуваат со причина и добрите и лошите...секое е лошо е за добро верувај!
    И не биди исплашена значи опушти се знам дека е тешко ама како викаат - што е твое ке си дојде порано или покасно ! Нека биде вољата на Господ !
    Со срека и ајде што поскоро во Труднички муабети! :* :hug:

На MADO, kukla21, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    @Amorce2 moze da se napravat inseminaciite na drzavno, edna inseminacija cini 900 denari.

На Amorce2 и MADO им се допаѓа ова.
  16. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Кога сме веќе кај др.Ивановски и инсеминацијата да се надоврзам дека и јас одам кај него и сум презадоволна од неговите совети и еве сега се спремаме за инсеминација, значи веќе примам хормонска терапија и треба да ги надледуваме фолекулите и да видеме кога ќе биде извршена инсеминацијата. Сакав да ве прашам пред да отидам кај др.ставив смокви во маслиново масло да отстојат 40 дена и од денес треба да почнеме да ги јадеме ама мене ме беше страв знам дека е на природна база ама страв ми е да не си направам некој проблем сега пред инсеминацијата.Што ме советувате вие да ги јадам или не?

17. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Naprotiv Lucija, moze samo da pomogne do celta II :)

На Lucija1987, kukla21 и MADO им се допаѓа ова.
  18. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Jas ne se soglasuvam vednas da se odi na in vitro.Sekoj par e so razlicen stepen na neplodnost,taka da najprvin treba da se iscrpat site moznosti do patot za in vitro,pa luge in vitroti ne e naivna postapka,zatoa najdobro e da mu veruvame na doktorot sto ne vodi i da ne smiluva Gospod sto pobrzo.Znaci ako vi se pravi radi reda inseminacija,eve kako sto nie pravevme,posto toa ni go barase fondot a sansite za uspeh so vakov spermogram nie bea skoro ednakvi na nula,ke odite na GAK ke si platite 900 denari,ako pricinata e poednostavna ke si odite na pruvatno i ke veruvate deka ke uspee inseminacijata.

На darcy, stevemila, alisijad и 2 други им се допаѓа ова.
  19. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Наташа опушти се ,сега ти се отворени сите карти,играј со тоа што ти е поделено и секогаш верувај во тоа дека ке успееш.Несмееш со негативна мислам,сите имаме бубачки во глава но јас лично немислам на ништо веке напротив оставам со тек на време да видам како ке течат работите и нормално верувам дека ке видам тест со две цртички.Тоа ми е целта успешно инвитро.Уште еден совет од мене ,не се затварај дома пред комјутер или пред тв има време и за тоа сега уште е убаво времето прошетувај ,оди на кафе,ручек надвор во парк ,градина ако не во градот во кој што си по другите градови.Јас така праам секој викенд по нешто ,осогово,водопади,бела вода сега за Охрид ке одиме нема да седам и да си ја удирам главата во ѕид и да викам зошто баш мене ми се случува ова.Те гушкам мила :*

На do-re-mi, Natasa. P, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Фала ти Libra88 ќе почнам од денес да ги јадам смоквите, а незнам дали некој дополнителни витаминчиња да земам или да останам само на хормоснаката терапија

На stevemila и srekice им се допаѓа ова.