Здраво девојки. Јас од поодамна немам пишано во форумов. Пред една година го изгубив бебче во 5 ти месец заради тромбофилија(после 3 год обиди забременив природно) и сега сум во постапка за инвитро. Вчера на 11 ден естрадиолот ми беше 3200, докторот кажа дека може ќе треба да се замрзнат ембрионите поради вредноста но сепак е рано да се каже. За два дена ми е пункција. Ова ми е прво инвитро и мн сум загрижена, сакам овој месец да ми биде трансферот. Има ли некоја со ваква вредност на естрадиол успешно инвитро?
Јас, но не Клексани, туку Фраксипарин. Хемостазата е битна исто така, покрај димерите. Лавче, како си? Одамна те нема @mace89 Со лесно на пункција, да извадат што повеќе И ако треба да се замрзне, ништо страшно. Ќе одмори малку организмот и после трансфер полно меше и бебенце по 9 месеци Ајде, одамна сме немале освежување во темава, есенски мешковци да се множат
И кај тебе вратија само еден ембрион? И кај мене Моето беше и ескимче, си викав Ееј ако нејќеше со свеж, вака па ич, ама ете мојот борец изненади...
Да кај мене беше 1ј.к јас жива се изедов дека е еден па дали ќе биде си реков некои имаат по 7-8 јас со една дали.ќе успеам... Ама фала му на Бога мојот единствен јунак успеа и сега едвај чекам да се запознаеме Како викаат каде е Господ никој не е
Се ми се увртело во глава дека поуспешни се инвитрата со свежи ембриони :/ Иначе бев стимулирана со триптофем и пурегон, и примав клексани. Инвитрото го правам кај Димитров ако има некоја искуство со него нека сподели
Немора да значи. Неколку примери од мои пријателки успеаа само со замрзнати ембриони. И јас сакам така, ама кој ме прашува мене. За Димитров, лично јас неубаво искуство имам. Но битно е ти како се чувствуваш таму, твојата интуиција. Затоа верувај му на докторот и дај боже успешно да ти е
Јас имав неуспешно со свеж, успешно со замрзнат, иако исто мислев како тебе И многу други тука имале успешно со замрзнат. Моето ескимче беше замрзнато цела година и еве ја сега скоро 34 недела Како било пишано, така, ти само биди позитивна и верувај.
Многу успешни приказни има со замрзнати, не се замарај со тоа. @Adams Ми текнува колку беше разочарана што е едно. И по позитивната енергија пред пункција те памтам и по аватарот сладок со две бебенца во епрувета. Летнало времето, за брзо ќе си се гушкате со јуначето
Oli druske me nemase da, sakav malku da se izoliram od forumov, demek da ne mislam nisto.. Ama eve me pak.. Ti kako mi si? Kaj mene nisto novo, se borime sekoj den so problemov belkim ima svetlost na krajot od tunelot... Bitno sum mnogu relax i sakam da mi potraebe guskam site i se nadevam sto poskoro ke ja napolnime temava so pozitivni testovi.
Убаво си сторила, повремено му треба на човек малку одмор. Има светлост, ќе дојде и нашата светлина Само храбро и глава горе, ќе се бориме додека не успееме И јас уште се борам, нема откажување
Додека има членки кај него, не би сакала да кажувам негативни коментари. За мене можеби било неубаво, за членките кои се во постапка можеби ќе биде убаво искуство. Веќе е во постапка членката колку што сватив, па нема да и смени ништо посебно моето искуство
Јас сум задоволна од него, мислам дека има искуство, само све е ризик во однос на тоа дали ќе се фати. Мислам пак да одам кај него. Со среќа
Еве ме и мене, поздравче до сите вас. Завршив со испитувањата. Фала му на бога резултатот за Colli бактеријата ми излезе негативен, а резултатите за AMH ми се 0.25. Матичниот ми рече согласно годините што ги имам (46) вредноста е добра. Не сум се консултирала со мојот доктор кој ке ја води постапката. Во Понеделник ги пракам резултатите во фондот и ке чекам ваучерот да стигне.
Фала ви девојки. Иако сум цела побркана ќе се средам @EvieBabe малце ми е чудно како би се спровел трансфер со замрзнат ембрион во однос на тоа што тој месец ние би си имале и наша јајцеклетка природно, па би можело да настане дупло оплодување ☺️ @0ли ти благодарам за потизивизмот, сите ќе успееме до една
Дај Боже да настане - дупла среќа Само едно нешто сакам да додадам, може ќе направи разлика кај некој што наскоро ќе има трансфер. Во Систина пред успешниот трансфер примив дијазепам, примив некоја си инекција што делува на смирување на некој центар во мозокот, искрено немам поим што беше ама ми објаснија дека помага кога си со блокади, со стравови, кога му ја мислиш премногу со други зборови и примав липиди една бела инфузија пет саати си лежев таму па дури после си отидов. А претходно немав примено ништо од ова, ни обичен дијазепам. Можно е да си имаа ефект и овие работи, толку бев смирена и опуштена...
Незнам како практикуваат во ремедика али се си има улога, сега сум пред пункција, ме болат јајнициве кога се движам незнам дали е тоа нормално? До Понеделник ќе издржам некако Значи има надеж и за мене Ајде ќе видиме колку ќе се оплодат и кога ќе закажат трансфер
I jas sum mn.panicarka za vreme na site moi(3 operacii)pritisokot mi se kacuvashe,pred i po inseminacii premnogu napnata...nikako nemozam da se smiram Pa sakam da te prasham kaj koj dr.vo sistina praveshe in vitro
Јас не сум паничарка ама мислам дека имав некоја психичка блокада од години трауми па докторот го виде ова и рече прво да се олабавиш па се друго Правев ивф кај Ивановски инаку.