Lucija, jas koga bev vo new born da razgovaram so dr. Birol toj mi preporaca da zimam vitamini pred da zapocneme so IVF. Taka da mislam deka ubavo e da se zimaat. Toj mi gi preporaca PRE MAMA mislam se vikaa.
libra 88 kakvo e tvoeto iskustvo i vpecatok od new born klinika i dali znaes kolku cini IVF na privatno vo taa klinika
луција не ти кажав ивановски после инсеминација обавезно дава фемибион 1 така да можеш тие да ги земеш, нешто слични се како премама што ти ги кажа Либра.
Фала ви многу на советите.Да ги земам уште сега и да почнам да ги користам или да почекам кога ке ми рече докторот
Луција можеш комотно уште сега, тие се пијат пред забременување и во првите 3 месеца од бременоста. Чинат 610 денари има 30 таблетки една дневно се пие. Слободно можеш и ти да ги земеш @mimidjon јас сум препокриена со витамини од негова страна, баш ме чуди што не ви дал ништо на вас. И витамин Д девојки обавезно, не знам дали го имате проверено витаминот Д дали ви е дефицитарен или недоволен, ако го немате проверете си го, но можете да земете веќе уште одма да пиете капки витамин Д, или таблетки. Многу е битен за имплантација.
Женчиња едно прашање и од мене до вас....Моментално пијам контрацепција, но треба да испијам една доза т.е 3 таблетки Сумамед од 500мг....Дали има некаква штета?
јас сум пиела истовремено .мислам дека од антибиотикот се смалуваше дејството на контрацептивите така нешто, види си во упатството знам пишуваше.
Можеш се разбира.Јас пиев на HEALTH AID Pregnazone complete на природна база се,850 денари ама 60 таблети имаш и се пие една дневно. Отвори на нет читни што се содржат
Jas seuste nemam pocnato so postapkta, no otidov na konsultacija i prviot vpecatok e odlicen od dr.Birol. Sega malku vo shtrek me stavija komentarite tuka za doplonitelnite naplakjanja, ama dobro e sto imame vakvi informacii, ke znaeme kako da se postavime. Inaku koga bev na konsultacija, devojcinjata na salter sto se, gi slusnav zboruvaa deka dr. Birol imal zakazano intervencija vo Filip II, znaci deka i tamu odi na povik. Drugo sto sakav da ve prasam, koja e razlikata od dolg i kratok protokol?
Blagodaram mila na podskata i sovetite. Navistina, jas ne sum vo sostojba da se zatvoram doma ili da se zatupam pred pc. Samo sum voznemirena i vo nedoumica kade da odam. Bev odlucena za vo newborn, otidovme so soprugot vo nekolku navati, mi ostavija ubav vpecatok i veke ja privrsuvam vitaminskata terapija koja mi ja preporacaa. No koga gi procitav komentarite na edna od devojkite koja veke e proces tamu...navistina izlegov od kolosek. Imav loso iskustvo, ednas se drzev kako pijan za bandera za eden doktor, i sega povtorno go napraviv toa so dr.Birol. Nozete mi se presekoa, navistina neprijatno sum iznenadena. Zatoa, sega odlucivme sepak da otideme i kaj Ivanovski, pa vo posleden moment ke presecime kade ke go pocnime procesot. No do togas... kolku i da se obiduvam, nervozata e prisutna. A ne sum pametna kade da odime.. i strasnoto e toa sto nemozam nitu da zamislam uste eden neuspeh.
Ninicka јас сум одлично заврши и трансферот па сега само се молам на господ се да биде во редфала ти што мислеше на менепоздрав и се најдобро
Nema da ima neuspeh mila! Ajde smireno,odluci se za onie vo koi imas doverba, toa mnogu znaci za pozitiven ishod. Jas ne sakam da te ubeduvam, samo ke kazam deka sum zadovolna od Remedika i dr.Petanovski, mnogu veruvav vo nivniot tim i vo nieden moment ne se pokolebav za odlukata. Gi preporacuvam no ne nametnuvam,odlukata e vasa. A koj i da izberes od Lazareski,Petanovski, Ivanovski, Hadji Lega,Birol Ajdin....samo neka te vodi pozitivna misla deka ke uspeete.
Jas mila se vodev kako kratok protokol, osnosno ne piev kontraceptivi,nitu primav suprefact. Direktno pocnav so stimulacii od vtor den na ciklus. Pocnav so puregon, primav devet dena i posle toa stop inekcija,pa naredniot den punkcija. A koga se raboti za dolg protokol se pocnuva eden mesec so kontraceptivi, pa od 21den na ciklus so suprefact, pa duri potoa so stimulacii. Se ovidov da objasnam.