Да прашаш во Систина ? 564 денари е + 7200 денари бидејки се прима на ургентен , за друго место не знам.
7200 e infuzijata? Ne razbrav.. Mi treba samo da ja kupam, a ke ja primam vo klinikata kaj sto ke pravam ivf
@monka_bonbonka и јас сум со едно вратено,се фати од прв обид. Кај мене имаше високи очекувања од лекарите,од 8 пунктирани ј.к,7 се оплодија а 5 стигнаа до бластоциста.Се врати 1 за да се избегне близначка бременост,сите д-ри сакаат да “играат на сигурно” т.е да ги избегнат потенцијалните ризици кои ги носи истата. Ова е значи мојот случај,има многу со само едно јуначе оплодено и фатено,всушност се што треба е само едно генетски здраво ембрионче и малку среќа
^3 ми вратија првото инвитро, па не успеав.не ме ни прашаа. Овој пат ќе инсистирам да е само едно вратено. Интуиција ми вели да постапам вака
Мила јас ја примав по препорака од Ивановски поради имунолошки проблем и ја примав на денот на трансфер и на преглед по 2 недели.Во систина ја примав и лежев 5 часа зошто тече полека.Ме чинеше инфузојата околу 3-4 илјади денари,но лежењето во систина околу 7-8 илјади денари.Кај мене вроди со плод.Е сега ако ја купиш во систина,не знам дали некој ќе се нафати да ти ја стави,зошто се препорачува да се прима под надзор.Ова беше во декември лани,се надевам не е поскапено.Секое добро
Мила јас ради миомите што ги имав во цервикс и тоа два,Ивановски инсистираше да врати 1и ми го имплантира на место во мојата матка за да успее до крај.И успеа.Тоа е во мој случај,а кај тебе мила ќе одлучи докторот кај кои ќе го правиш ивф-то и ќе процени дали 2 или 1 или можеби 3.Како и да е то посакувам успех во постапката.
Девојки вечерва треба да ја примам Prolutexot во 20h , а незнам дали да ставам Utrogestan. Бидејќи во терапија имам 2x 200 utrogestan . Дали да скокнам вечерва , и утре ?Ѕвонев кај сетрата не ми се јави Вие од искуство како сте правеле.
Јас ништо не сум скокала, од прв ден ставам 3×1 Утрогестан и боцкам Пролутекс. А за трансфер се спремаш?
Se javiv vo sistina, ne ja prodavaat. Bila za nivni klinicki potrebi. A za vo sosednive zemji da ne znaete dali moze da se nabavi?
Да . Утре имам трансфер . Некња на пункцијата не разбрав убаво , замолушена од анестез. Утрогестанот ги аплицирам . Но, вечерва незнам што да правам , па да не пречи нешто , за самиот трансфер. Се боцнав пролутекс