Малце утнав во пишувањето, ми извадија 18јк од нив 11 се оплодија и за еден ден ми кажаа дека само 5 ембриончиња останале со најдобар квалитет и нив ќе ги замрзмат. Па да се надеваме дека за месец два ќе имам позитивно искуство со моите ескимчиња ❤️
Здраво женски.Морам да споделам со вас.Пред 3 месеци правев ин витро и беше неуспешно,заврши како биохемиска бременост.Со м.м решивме да идеме повторно на трансфер со замрзнати, одма штом добијам .Но кога добив докт.беше на одмор па не бидна трансферот.наредниот циклус не се јавив оставив така бидејки немав волја.Овој месец чекам да добијам не ми дојде менстр.Направив тест и изненадувањеее .Долго очекуваните две црти се појавија .Не ми се веруваше и се уште не можам да верувам дека сум бремена Ни се насмевна среќата и на нас .Што може Господ никој не може.
Doktorot mi dade tableti za da dobijam menstruacija koja ja nemam od maj.Rejuvinacija na jajnici ne bi imalo efekt kaj mene,kaza so moi jk ke se obidime.od ona sto ostanalo sprema mojata vozrast.I operacija na miomi od matkata.treba da napravam.Znaci pocnav I jas.Pozz
Фала ви на сите за честитките.Ве гушкам сите дај боже на сите да ни се исполни желбата да станеме мајки
Ajde da prasam nesto, Sega, kako budala! Bev kaj maticnata, posto sobiram dokumenti Za in vitro, preku fondot. I site ispituvanja mi se super. Sega mi ostana uste ultrazvuk da si napravam, na matkata. Jas imam tri, prviot mi eod 2016, dobar e, drugite mi se novi, no na niv pisuva deka se spremam za in vitro, privatno. Site mi se napraveni vo Plodnost. Poslednite ne sakam da gi podnesuvam, poradi objasnuvanjeto deka privatno kje se pravi in vitroto. E Sega, toa na strana. Doktorkava mi vika, najdobro se gleda 21,22 den od ciklus. I mi vika na polna besika. Dosega vo plodnost, za ultrazvuk ne pamtam da bila potrebna polna besika. Sto sakase da mi kaze Doktorkava?
И јас правев во вторникот на 20ти ден од циклус 2д и 4д така ми препорачаа дека се прави во втората половина од циклус. А за полна бешика незнам, прв пат слушам. Не се замарај, терај, направи си ново ехо од 20 до 23 ден и готово.
Da, sigurno Doktorkava nema da mi pravi vaginalno, nego eho ili ultrazvuk, onoj sto e na samiot stomak. Stom mi bara polna besika. Do sega vo plodnost se mi bile vaginalno. Zatoa me cudese. Fala za odgovorot .