Убава таа , се ќе биде во ред.Постојано ќе имаш некоја грижа, ама после срценцето се станува толку реално и убаво. Менувај мислите одма!
Оли од една среќичка мпжно е само да излезат 2срекички близначиња нема што да се секираш ... Инаку лавици Есента започна со убави вести дајбоже сите со позитивни вести да сме... јас денес правев пап и брисеви... но сакав да прашам некоја членка дали и пап од приватно пр.од њуборн ќе се важи зш овој ќе треба месец да го чекам резултатов па мислев ако не е готов додека собирам документи за 2ваучер да направам приватно еден ?
Mila olce mojata betahcg na 13 den bese 104 i bese ok a tvojata e 900 i e súper uzivaj sega ve bremenost
Од кај знаеше? Готово, не се секирам веќе. Излегов и купив 5 книги, спуштив нови серии, нема веќе такви мисли Сè ќе си е супер, многу ви благодарам за одговорите, навистина ми олесна.
Dali, ako na Hsg-to mi pisuva deka kanalite od desniot jajnik mi se zapuseni, I ako imam vodna cista na matkata, mozam da dobijam vaucer? Cistata ne mi smeta, apsolutno na nisto. Site rezultati uredni. Vase mislenje?
Zdravo devojki. Denes nekako pozacesteno me boli stomak vo predelot na jajnicive i matkava.Kako za dobivanje,nekoi cudni bolki...Kolku ste me drzi pamtenjeto peviot pat ne bese vaka...Ili ne mora da znaci....Lele se nerviram cel den.... Pisete nesto
Bez nervozi . Kako rekol Gospod, taka. Relax. Sto e tvoe kje si dojde. Ako si, kje se raduvas, ako ne si, nemoj da se razocaruvas. Bez panika. Sme pominale nie I poteski migovi. Zatoa, opusteno.
Честиткиии, со лесно да тече бременоста и без секирации периодов Mожеш ли да напишеш нешто за ендометријалната биопсија? Кој доктор ја правеше, каде, колку плати, за колку време беа готови резултатите, дали е тоа исто со ЕРА тест за рецептивност што тука не се прави кај нас??? Колку ти беше високо ТСХ што ти дадоа Еутирокс 25? Арвекап инекцијата го снижува естрадиолот или на што конкретно делува зошто не сум прочитала некој да ја става а имала такви негативни ефекти како вртоглавици и сл.. Фала однапред
Биопсијата ја правев во Њуборн, тие го испратија материјалот во Хемолаб. Не можам да се сетам точно колку платив, сè мислам дека беше 10000. Резултатите беа за околу една недела готови. Се прави за да се види дали ендометриумот созрева соодветно, дали одговара на денот на циклусот на којшто е земен материјалот. Ја правев за да се види да не ми созрева побрзо ендометриумот бидејќи ми се задебелува ендометриумот. ТСХ малку ми варираше, де 3 и нешто, де 2,6 и понекогаш 1,6 (ова резултати што се сеќавам кога сум проверувала хормони). Докторот сметаше дека треба да се стабилизита под 2. Арвекапот има дејство како Супрефакт, само што се попрактични затоа што не боцкаш секој ден, само еднаш месечно. Првата ја боцнав на втор ден од циклус, а втората по четири недели од првата. Јас не ги поднесов баш лесно, особено втората. Вртоглавици понекогаш, заматен поглед, главоболка, замор, понекогаш лошење, дури и притисокот малку ми се покачи 2-3 дена. А да не зборувам за топли бранови и препотување особено ноќе, солзи без причина. Кога почнав да примам Естрофем, веднаш исчезнаа сите тегоби.
Девојки денес ми е 21 ден од циклус а на 14 ден имав пункција но заради ризик пд хиперстимулација го одложивме трансферот. Денес викам ај малце да повежбам и само што одам во вц на бришење чиста крв од памет се извадив, што ли може да е? Ве молам пишете дали сте имале вакво нешто и дали е нешто сериозно. Иначе пред пункција имавме односи со маж ми и вчера така да не се фатило сигурно