Една феминка прашуваше за ова (не ми текнува моментално на никот),и беше кажано дека треба да е во врска 3 години(баш коментиравме овде како ќе знаат дека сме 3 години и како ќе се докаже тоа),и условите што ги набројаа горенаведените феминки.Ако чита феминката нека сподели искуство и како помина.Секое добро
Се доставува изјава заверена на нотар (потпишана од двата партнера) во која потврдуваат дека живеат во вонбрачна заедница од ...(датум)
Со кандида детектирана на брис од цервикс и вагина, ништо не правам за ваучер така? Пап уреден имам по 4 година борба со хпв високоризичен тип, и сега ова смотаново од кај искочи не ми е јасно. Ми даде матичната вагиналети и маст нистатин и ќе си почнам со чајот од диво оригано.. нервозна сум дека таман се ближеше крајот и сега треба со кандидава да се влечкам.
Немам искуство со кандида, јас мака мачам со друга бактерија моментално, ама кога ја прашав матичната дали доколку се појави проблем со кандида (знаеме колку е честа) може да има проблем за ваучер, ми кажа дека не прават проблем за тоа. Сега добро е да ја средиш секако ама мислам дека не би требало да прават проблем.
мхмм.. јас секако би сакала да ја средам. Од вчера почнав со вагиналетите и маста ама пред циклус сум така да ако чекам за нови брисеви ќе ми се одолговлечи цела постапка. Незнам што да правам. Дали да поднесам така или да чекам? Уффф...
Знам како ти е, јас веќе цел месец и повеќе го одложив поднесувањето на документи заради бактерија која ми се појави на брисевите и по повторување пак ја имав. денес пак ќе правам па да видам дали е излечена. Земи си најбрзо што можеш Лактогин капсули за пиење, капсули од диво оригано, вагиналети (се што можеш за најбрзо да ја снема). Ако успееш за брзо време да ја исчистиш, да почекаш, ако не, да поднесеш.Стварно незнам што да ти кажам, може најдобро да поднесеш, па ако има проблем ќе доставиш покасно само за кандида. Сепак е само кандида не е нешто посериозно.
Ми беа побарани за ваучерот уште две иуи.Чекам да добијам да ја направам и последната, Меѓувреме се јавив во фонд,да прашам дали треба плус уште нешто друго,и ми рекоа да обновам резултати со поминат рок.Сега гледа хормоните и микробиолошки ми се со поминати 6мес.ке ги правам,но видов дека на мм едниот спермограм е со над 6мес а вториот околу 4мес па дали ќе треба да правиме и уште еден спермограм има ли некоја слично искуство или да им досаѓам да вртам поново во фонд да прашам. И крвната слика има ли рок на траење....
За спермограм јас знам дека само еден треба да не е постар од 6 месеци, а другиот може да биде постар.Мислам дека ти се добри спермограмите.
Devojkinekoja sto ima podnesuvano dokumenti za vtor vaucher da mi kaze sto se podnesuva, pretpostavuvam HSG samo netreba ostanato sve?
На овие што ги има на страната на ФЗО - Д-р Билјана Питропова Шушлевска 02 3289-011 - Д-р Силвана Андов 02 3289-010 - Д-р Весна Дамеска 02 3289-011 - Д-р Љубомир Ѓеоргиевски 02 3289-010 На Билјана Питропова Шушлевска се јавував
Да, ХСГ не треба, инсеминациите не треба, спермограм само нов. Тоа ми текнува сега. Ќе дополни некој ако имаше уште нешто. Јас поднесов и други испитувања што ги правев меѓу првиот и вториот ваучер.
Давајте предлог за хепатит б и ц кај да испитам зш во Железничар сеуште немаат добиено тестови ? Пс. Инаку @Dance27 крвната слика треба да не е постара од 6месеци
Nema da ti napravat problem.Jas ja imav i takov go prativ dokumetot,mi go odobrija vaucherot. Dr.od Gak mi kaza deka za toa problem ne pravi komisijata
Јас само да прашам, сестрата на др. Лазаревски крева ли некогаш слушалка? Кога и да звонам, никогаш не ми се јавува никој а од call centarot ми велат само преку неа можело да се закаже. Се изнервирав веке, си велам толку ли вреди човекот што не може ни да се дојде до него ?