Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

201 глас(а)
    11,7%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

314 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Melek 36

Melek 36 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    1.045
    За овие испитувања ти треба упат од специјалист ( интернист, ендокринолог, инфектолог).
    Ова ти се ензими на црниот дроб.

2. Mini26

Mini26 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    172
    Здраво лавици, почнав и ја со одење на овој пат. Се боцкам со триптофем, од минатиот понеделник насабајле. Денеска добив точно како што ми кажа докторот, во среда на 3ден од циклус ми закажа преглед од сабајле ќе ми зимале крв па после најверојатно ќе се почне со стимулации. Со среќа и лесно на сите мачно е но сепак кога знаеме за што е со задоволство го чекаме секој нареден ден. :hug:

На emkaemka, kukla21, Krofna* и 10 други им се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    :clap:
    Со лесно и тебе, успешно да биде! :sun:

На Alishan30, Martka и Mini26 им се допаѓа ова.
  4. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    Мене денес ми е 20ти ден од циклус и ми рекоа да појдам, најверојатно и ние почнуваме. Може некоја да ми каже што да очекувам, со што се почнува со овој протокол? Дали денес треба да имам преглед/испитување или директно со боцкање се почнува?

На Stara, Alishan30, Martka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ќе ти ги гледа докторот јајниците, матката. Ако си со долг протокол, ќе почнеш со Супрефакт, па кога ќе добиеш ќе почнеш со стимулацијата. Ако е краток, кога ќе добиеш ќе почне првото боцкање директно со стимулации.
    Со лесно! :rock:

На Alishan30, Martka, Daisy 44 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    Фала ти на брзиот одговор :hug:

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Daisy 44

Daisy 44 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    485
    [;);)QUOTE="Alishan30, post: 4607709, member: 125972"]^3 ми вратија првото инвитро, па не успеав.не ме ни прашаа.
    Овој пат ќе инсистирам да е само едно вратено. Интуиција ми вели да постапам вака:)[/QUOTE]
    И мене исто. Пред три години во Ремедика 3 ми вратија, ама ни едно не се фати. Никогаш не сум барала лично колку да ми вратат, како мисли докторот така. Како треба да биде ке биде, само дај Боже позитивно да биде;)

Честитки:clap: и со лесно нека е!!!

Последна измена од модератор: 2 октомври 2019
    На kukla21, Stara, Alishan30 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.790
    Mozebi no imam pokaceni dimeri i mutirani geni so predispozicii od tromboza taka da mislenjeto na dr.jani e deka i prirodno da ostanam i so ifv deka treba da primam e sega kolku kako toa ne go znam predvreme :):*

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Daisy 44

Daisy 44 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    485
    Јас само во црква сум венчана со мм, не сме регистрирани. Кога аплицирав за ваучер, бев на нотар дадов изјава не се секавам точно што и како пишуваше беше во консултација со нотарот како да биде формулирано и ми одобрија ваучер. Х

На Thallia, Stara, reni" и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Мила јас примав клексани 10 месеци од кои последните 2 по два клексана дневно,сабајле и навечер.Секогаш си се бодрев дека све е ова за бебуш и терав напред.Иако примаш,не е ништо страшно,а и убаво е да примаш за доброто на бебуш.Поздравче и ти посакувам успех(fingers).Дозата ја одредува др.Јани,според резултатите од крв и од кога ќе почнеш да ги примаш.Контрола ќе правиш на релација гиниколог-трансфузиолог-Јани.Не се секирај со оваа терапија има успешни бремености.

На dagmar, Daisy 44, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.016
    Според резултатите од хемостаза, д-димери, АФА, АНА?

12. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Да мила,според целосната крвна слика(анализа на крв на трансфузиологија),и според димерите и хемостазата се одредува колку клексани ќе прима трудницата.Јас имав покачени димери,а хемостаза добра,но си примав(искрено бев помирна кога ги примав клексаните,заради бебуш), и фала Богу истерав до крај.Бев исплашена од преходните спонтани и кога ми даваа терапија ми олеснуваше малку и бев посмирена дека све ќе биде во ред до крај.Секое добро:*.

На Daisy 44, Alishan30 и princess5 им се допаѓа ова.
  13. sakam bebe

sakam bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2019
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    680
    Девојќи некоја да сподели искуство за покачени антитела ИГг насочена кон центромери ( CENP ) Антитела кон протеин Б.. ? Немаше доктор Петличковски заминал на пат дури следна недена се враќал нема кој да ми ги прочита.. Ако знае некој ве молам за инфо.. фала Ви!
    Честитки на сите нови трудници и со лесно на сите во постапка!

Прикачени фајлови:

14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Изгледа на исто место сме јас и ти, и со иста терапија(fingers)се гледаме таму:hug:

@Nithya кај мене од 21 ви ден почнавме со ампули Триптофем, до добивање на циклус па контрола(fingers)

На Mini26, Thallia, Lavica2602 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    Јас само што се вратив, ништо од терапијата. 20ти ден а фоликулот уште не бил пукнат ми рече да се вратам за два дена :(

16. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Девојки ве молам за помош, веќе трет пат правам микорбиолошки тестови и третпат сум позитивна на enteroccocus species. Пиев прв пат сумамед, вторпат амоксиклав, вагиналети, лактогин и капсули од оригано и пак ја имам бактеријата. Сите документи за ваучер ми се спремни ама неможам да ги поднесам поради ова. Страшно сум разочарана, ако со ова не се излечи незнам со што друго би се излечила, затоа што пишува дека е сензитивна на амоксиклав.Доколку имате искуство со ова ве молам кажете ми што да преземам, очајна сум;(

17. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.016
    070/269-056
    Ова е број од еден тревкар од Битола, праќа по карго. По препорака од пријатели кога незнаевме од кај се ни искачаат бактерии и си рековме ајде ќе пробаме, и по еден месец двајцата бевме чисти.
    Имавме во исто време ентерококус специес,ешерихија и клебсиела. Маж ми во спермокултура и мокрача јас во цервикс и вагина. Истовремено јадевме матичен млеч со полен и прополис.
    Те разбирам како ти е скроз... и сочувствувам со тебе бидејќи истото го поминавме пред не цела година.
    Ти посакувам побрзо да ја откачиш достадната бактерија. Не сум те прашала дали сопругот направи испитување, да не ја има и он, а ти само се лекуваш и прии односи повторно ти ја пренесува?
    П.С Ако го нарачуваш чајот убаво ќе му напоменеш на човекот дека бараш од антибактерискиот чај од диво оригано што го прави во комбинација со лушпи, односно косата од пченката, пошто малку е заборавен (fingers)

Последна измена: 30 септември 2019
    На ZvezdicaLea, Thallia, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Многу ти благодарам, ќе го барам обавезно, се ќе направам само да се спасам. Пиеше и сопругот антибиотик и првиот и вториот пак. Претходно на спермокултура немаше ништо.Многу сум загрижена, што ако не се излечи, нема да можам да почнам со инвитро.Ептен ми значи секоја помош сега. Фала најмногу.

19. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    384
    Девојки, знаете колку време ос прилука се пие микрогинонот? Т.е после колку апчиња се почнува со боцкање

20. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2019
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    616
    Devojki moze da mi kazete dali so CIN 1 ke mi odobrat vaucer ....spremam dokumenti za vtor vaucer a za prviot vaucer pap test mi bese cist...