За овие испитувања ти треба упат од специјалист ( интернист, ендокринолог, инфектолог). Ова ти се ензими на црниот дроб.
Здраво лавици, почнав и ја со одење на овој пат. Се боцкам со триптофем, од минатиот понеделник насабајле. Денеска добив точно како што ми кажа докторот, во среда на 3ден од циклус ми закажа преглед од сабајле ќе ми зимале крв па после најверојатно ќе се почне со стимулации. Со среќа и лесно на сите мачно е но сепак кога знаеме за што е со задоволство го чекаме секој нареден ден.
Мене денес ми е 20ти ден од циклус и ми рекоа да појдам, најверојатно и ние почнуваме. Може некоја да ми каже што да очекувам, со што се почнува со овој протокол? Дали денес треба да имам преглед/испитување или директно со боцкање се почнува?
Ќе ти ги гледа докторот јајниците, матката. Ако си со долг протокол, ќе почнеш со Супрефакт, па кога ќе добиеш ќе почнеш со стимулацијата. Ако е краток, кога ќе добиеш ќе почне првото боцкање директно со стимулации. Со лесно!
[QUOTE="Alishan30, post: 4607709, member: 125972"]^3 ми вратија првото инвитро, па не успеав.не ме ни прашаа. Овој пат ќе инсистирам да е само едно вратено. Интуиција ми вели да постапам вака[/QUOTE] И мене исто. Пред три години во Ремедика 3 ми вратија, ама ни едно не се фати. Никогаш не сум барала лично колку да ми вратат, како мисли докторот така. Како треба да биде ке биде, само дај Боже позитивно да биде Честитки и со лесно нека е!!!
Mozebi no imam pokaceni dimeri i mutirani geni so predispozicii od tromboza taka da mislenjeto na dr.jani e deka i prirodno da ostanam i so ifv deka treba da primam e sega kolku kako toa ne go znam predvreme
Јас само во црква сум венчана со мм, не сме регистрирани. Кога аплицирав за ваучер, бев на нотар дадов изјава не се секавам точно што и како пишуваше беше во консултација со нотарот како да биде формулирано и ми одобрија ваучер. Х
Мила јас примав клексани 10 месеци од кои последните 2 по два клексана дневно,сабајле и навечер.Секогаш си се бодрев дека све е ова за бебуш и терав напред.Иако примаш,не е ништо страшно,а и убаво е да примаш за доброто на бебуш.Поздравче и ти посакувам успех.Дозата ја одредува др.Јани,според резултатите од крв и од кога ќе почнеш да ги примаш.Контрола ќе правиш на релација гиниколог-трансфузиолог-Јани.Не се секирај со оваа терапија има успешни бремености.
Да мила,според целосната крвна слика(анализа на крв на трансфузиологија),и според димерите и хемостазата се одредува колку клексани ќе прима трудницата.Јас имав покачени димери,а хемостаза добра,но си примав(искрено бев помирна кога ги примав клексаните,заради бебуш), и фала Богу истерав до крај.Бев исплашена од преходните спонтани и кога ми даваа терапија ми олеснуваше малку и бев посмирена дека све ќе биде во ред до крај.Секое добро.
Девојќи некоја да сподели искуство за покачени антитела ИГг насочена кон центромери ( CENP ) Антитела кон протеин Б.. ? Немаше доктор Петличковски заминал на пат дури следна недена се враќал нема кој да ми ги прочита.. Ако знае некој ве молам за инфо.. фала Ви! Честитки на сите нови трудници и со лесно на сите во постапка!
Изгледа на исто место сме јас и ти, и со иста терапијасе гледаме таму @Nithya кај мене од 21 ви ден почнавме со ампули Триптофем, до добивање на циклус па контрола
Јас само што се вратив, ништо од терапијата. 20ти ден а фоликулот уште не бил пукнат ми рече да се вратам за два дена
Девојки ве молам за помош, веќе трет пат правам микорбиолошки тестови и третпат сум позитивна на enteroccocus species. Пиев прв пат сумамед, вторпат амоксиклав, вагиналети, лактогин и капсули од оригано и пак ја имам бактеријата. Сите документи за ваучер ми се спремни ама неможам да ги поднесам поради ова. Страшно сум разочарана, ако со ова не се излечи незнам со што друго би се излечила, затоа што пишува дека е сензитивна на амоксиклав.Доколку имате искуство со ова ве молам кажете ми што да преземам, очајна сум
070/269-056 Ова е број од еден тревкар од Битола, праќа по карго. По препорака од пријатели кога незнаевме од кај се ни искачаат бактерии и си рековме ајде ќе пробаме, и по еден месец двајцата бевме чисти. Имавме во исто време ентерококус специес,ешерихија и клебсиела. Маж ми во спермокултура и мокрача јас во цервикс и вагина. Истовремено јадевме матичен млеч со полен и прополис. Те разбирам како ти е скроз... и сочувствувам со тебе бидејќи истото го поминавме пред не цела година. Ти посакувам побрзо да ја откачиш достадната бактерија. Не сум те прашала дали сопругот направи испитување, да не ја има и он, а ти само се лекуваш и прии односи повторно ти ја пренесува? П.С Ако го нарачуваш чајот убаво ќе му напоменеш на човекот дека бараш од антибактерискиот чај од диво оригано што го прави во комбинација со лушпи, односно косата од пченката, пошто малку е заборавен
Многу ти благодарам, ќе го барам обавезно, се ќе направам само да се спасам. Пиеше и сопругот антибиотик и првиот и вториот пак. Претходно на спермокултура немаше ништо.Многу сум загрижена, што ако не се излечи, нема да можам да почнам со инвитро.Ептен ми значи секоја помош сега. Фала најмногу.
Девојки, знаете колку време ос прилука се пие микрогинонот? Т.е после колку апчиња се почнува со боцкање
Devojki moze da mi kazete dali so CIN 1 ke mi odobrat vaucer ....spremam dokumenti za vtor vaucer a za prviot vaucer pap test mi bese cist...