Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

266 vote(s)
    14.6%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

208 vote(s)
    11.4%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

62 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

37 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

22 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

108 vote(s)
    5.9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

90 vote(s)
    5.0%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

115 vote(s)
    6.3%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

118 vote(s)
    6.5%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

332 vote(s)
    18.3%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.4%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

295 vote(s)
    16.2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

35 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

61 vote(s)
    3.4%
  15. ГАК (Сите доктори)

51 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. Daisy 44

Daisy 44 Истакнат член

:l::l::l: Јас само не можам да разберам ако можеш ти да ми објасниш или некој друг. Во која смисла душо ми велиш ако не ми одобрат, мислиш ако докторот не се нафати како што ми пиша Тина2018 ? Зошто нели ваучерот стигнал. Тоа неможам да го сватам,се извинувам . Ако дојде до таму ке се најдат средства незнам си викам. Да таквите како тебе и @оcicka2014 ке ни бидат надеж и пример дека ништо не е невожможо.

Ти кај Трајковски ли беше?

Last edited by a moderator: Oct 2, 2019
    tina2018 and Dance27 like this.
  2. Andra

Andra Популарен член

Јас од Србија го купував ид 2мг и пиев по 2 по 1 и немав тегоби.

MPR likes this.
  3. Ана на мама

Ана на мама Популарен член

Амх ти е навистина ниско. Ама бидејќи имаш редовен циклус ФСХ ти е веројатно добро или ти е на горна граница. Како и да е не е крај на светот. Земи си го ваучерот, пробај со полесна стимулација на полуприроден или на природен циклус ќе извадиш јк и после со ваучерот ќе си го покриеш трансферот. Кај кој доктор? Искрено не знам веќе, јас со АМХ 0.19 и со ФСХ 18 ме одбија скоро сите доктори па и Лазаревски, ама бидејќи секој си е случај сам за себе, а ти си веќе кај него, зборувај со Лазаревски и потенцирај му дека сакаш да пробаш со свои ако тој неќе оди во Њу Борн, тие се повеќе склони кон ризици ова другиве некако ми се билдање рејтинг на успешни приказни. Како и да е прави што сакаш само остани позитивна и со верба. Многу среќа ти посакувам девојче :inlove:

Stara, ZvezdicaLea, Broki5 and 6 others like this.
  4. Irisveceflow123

Irisveceflow123 Истакнат член

Ako ti e vnatre vo matkata bi mozele da ti pravat problem a nadvor ne ti pravat problem

5. Daisy 44

Daisy 44 Истакнат член

Ти благодарам многу за убавите зборови, биди благословена:inlove:. Значи тој ваучер можам да го искористам и да пробам со свои јајце клетки. Само ваучерот ке ми важи за трансфер, стимулациите не ги покрива,така? Ке треба пак да доаѓам да зборам со Лазаревски и ако не да го барам Трајковски.
    Сите имаме кој различни, кој слични препреки ама сите ратуваме една иста битка, битка за нашите ангелчиња.

tina2018, Luni and Alishan30 like this.
  6. Mini26

Mini26 Активен член

Lele super, jas dobiv i utre mi e 3den odam na kontrola i mislam deka ke pocnam so drugite inekcii so stimilacii. Super mila 9meseci vaka da pisheme sega. :hug::hug::hug:

Broki5, Lavica2602, Alishan30 and 2 others like this.
  7. Luni

Luni Популарен член

Фала ти многу дајбоже да биди се во ред, за отокот незнаеа од што можи да биди претпоставува дека е од слепото црево бев оперирана 2009 год, што е тоа е сега ке се бориме здравје само мора да се бориме да се дојде до бебче

8. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

детектиран проблем е повеќе од пола завршена работа :hug:

Thallia, 0ли, ZvezdicaLea and 2 others like this.
  9. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Жени оперирани од слепо црево, 80 % имаат проблем при забременување.
    Штом ги знаете проблемот и причината, продолжувате понатаму се до целта, имаш олеснување кога знаеш што е причината. Без разочарувања , сите ќе си дочекаме :inlove: Твоја работа во периодов е убаво да се одмориш и релаксираш :hug:

Last edited: Oct 2, 2019
    Thallia, 0ли, ZvezdicaLea and 3 others like this.
  10. medena147

medena147 Популарен член

Што направи какви се ресзултатите се надевам се е како што треба???

11. Luni

Luni Популарен член

Колку ме полните со позитивна енергија фала ви многу еве визитс помина во 8 ч ми кажаа до утре ке ме задржат добрп сум само ме чуди дека некои членки што биле на лапаро хистеро си одат одма утре дента амене ме задржаа понеделникот операцијата а черврток ме пуштат

12. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

И мене исто така ме задржаа и јас се чудев ама така било,не се секирај,одмарај си.

Daisy 44 and Luni like this.
  13. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Ajde i jas da se prijavam ;( srce me boli, dusata mi izgore... Punkcija ponedelnikot, izvadeni 4jk zreli 3,oplodeni 2.i denes mi se javuvaat deka ne se razvivale dovolno i ke pocekame do utre da vidime dali ke ima transfer. DALI IMA NEKOJA KOJA I JAVILE DEKA SEPAK KE IMA TRANSFER? Poludev, ne e fer zivotov, se iznamaciv i se prasuvam zosto??? ;(;(

emkaemka likes this.
  14. biba818

biba818 Истакнат член

Здраво на сите, од она што почитав последно да споделам и мое искуство. Пред три години и мене на амх 0.6 и фсх нормален ми дадоа ваучер со донирани. Тоа беше апликација за втор ваучер од фондот. Веднаш го прашав Лазаревски за евентуално искористување (во тој период тој беше во таа комисија ).Се чудев и јас тогаш како не инсистирал да добијам за со свои јајце клетки, кога веќе е во комисија, знае за што ме спрема.Не се нафати да го искористиме на било кој начин, тогаш си платив ивф на спонтан циклус. Искрено не знам дали Трајковски би се нафатил, мислам дека најдобар избор е на спонтан циклус, нема јака стимулација и многу поефтино е. Среќно :):l:

*Ribolovka*, tina2018 and Daisy 44 like this.
  15. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Ај нека ми објасни некој
    Микрогинонот се пијат 21 ден?? Што после? Супрефакт се боцка? Тоа се стимулации или има плус боцкање за стимулации???

16. 0ли

0ли Форумски идол

Додека пиеш Микрогинон, на околу 21-22 ден од циклус ќе почнеш со Супрефакт, а Микрогинон се пијат додека не ги испиеш. Кога ќе ги испиеш, ќе добиеш после некој ден, па на втор ден се почнува со стимулација, а продолжуваш да боцкаш Супрефакт паралелно со стимулациите до стоп-инекција. Потоа пауза, па пункција.
    Ова во кратки црти.

@Lavica2602 Пуштам најголема среќа да продолжат да се развиваат и да имаш трансфер. Може сè да излезе во ред, пробај да се смириш :hug: :hug: :hug:

17. Daisy 44

Daisy 44 Истакнат член

Благодарам мила за споделената информација. Само би те прашала како иде тоа со спонтан циклус и колку се плака таа постапка ,одприлика. Имај убав ден:l:

Оф бе душо немој да очајуваш. Почекај до утре никогаш не се знае. Ти посакувам срекичка и добри вести :hug:

Last edited by a moderator: Oct 2, 2019
    Luni and Lavica2602 like this.
  18. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Sega se slusnav, bavno se razvivale najverojatno na 3den transfer pa so Bozja pomos...

19. Enci200

Enci200 Истакнат член

Микрогинон може околу 19 таблетки ќе испиеш и едно време паралелно суперфакт ќе се боцкаш, тоа не се стимулации, тоа е храна за јајце клетките. И се боцкаш дома сама со мала игличка (барем дел од девојките така прават).
    А стимулации се вистински инекции, за нив се оди кај сестра да ти ги ставаат секој ден. Некои еден вид, некои два вида стимулации примаат, или се менува дозата...лекарот кажува.
    Со среќа и без страв, не е комплицирано како што изгледа. Јас на крај ко завршив тоа го заклучив.

Daisy 44 likes this.
  20. Daisy 44

Daisy 44 Истакнат член

Ајде со Бога напред и нека ти е осветлен патот, да биде се како што треба:inlove:

natasam, Lavica2602 and ZvezdicaLea like this.