Јас само не можам да разберам ако можеш ти да ми објасниш или некој друг. Во која смисла душо ми велиш ако не ми одобрат, мислиш ако докторот не се нафати како што ми пиша Тина2018 ? Зошто нели ваучерот стигнал. Тоа неможам да го сватам,се извинувам . Ако дојде до таму ке се најдат средства незнам си викам. Да таквите како тебе и @оcicka2014 ке ни бидат надеж и пример дека ништо не е невожможо. Ти кај Трајковски ли беше?
Амх ти е навистина ниско. Ама бидејќи имаш редовен циклус ФСХ ти е веројатно добро или ти е на горна граница. Како и да е не е крај на светот. Земи си го ваучерот, пробај со полесна стимулација на полуприроден или на природен циклус ќе извадиш јк и после со ваучерот ќе си го покриеш трансферот. Кај кој доктор? Искрено не знам веќе, јас со АМХ 0.19 и со ФСХ 18 ме одбија скоро сите доктори па и Лазаревски, ама бидејќи секој си е случај сам за себе, а ти си веќе кај него, зборувај со Лазаревски и потенцирај му дека сакаш да пробаш со свои ако тој неќе оди во Њу Борн, тие се повеќе склони кон ризици ова другиве некако ми се билдање рејтинг на успешни приказни. Како и да е прави што сакаш само остани позитивна и со верба. Многу среќа ти посакувам девојче
Ти благодарам многу за убавите зборови, биди благословена. Значи тој ваучер можам да го искористам и да пробам со свои јајце клетки. Само ваучерот ке ми важи за трансфер, стимулациите не ги покрива,така? Ке треба пак да доаѓам да зборам со Лазаревски и ако не да го барам Трајковски. Сите имаме кој различни, кој слични препреки ама сите ратуваме една иста битка, битка за нашите ангелчиња.
Lele super, jas dobiv i utre mi e 3den odam na kontrola i mislam deka ke pocnam so drugite inekcii so stimilacii. Super mila 9meseci vaka da pisheme sega.
Фала ти многу дајбоже да биди се во ред, за отокот незнаеа од што можи да биди претпоставува дека е од слепото црево бев оперирана 2009 год, што е тоа е сега ке се бориме здравје само мора да се бориме да се дојде до бебче
Жени оперирани од слепо црево, 80 % имаат проблем при забременување. Штом ги знаете проблемот и причината, продолжувате понатаму се до целта, имаш олеснување кога знаеш што е причината. Без разочарувања , сите ќе си дочекаме Твоја работа во периодов е убаво да се одмориш и релаксираш
Колку ме полните со позитивна енергија фала ви многу еве визитс помина во 8 ч ми кажаа до утре ке ме задржат добрп сум само ме чуди дека некои членки што биле на лапаро хистеро си одат одма утре дента амене ме задржаа понеделникот операцијата а черврток ме пуштат
Ajde i jas da se prijavam srce me boli, dusata mi izgore... Punkcija ponedelnikot, izvadeni 4jk zreli 3,oplodeni 2.i denes mi se javuvaat deka ne se razvivale dovolno i ke pocekame do utre da vidime dali ke ima transfer. DALI IMA NEKOJA KOJA I JAVILE DEKA SEPAK KE IMA TRANSFER? Poludev, ne e fer zivotov, se iznamaciv i se prasuvam zosto???
Здраво на сите, од она што почитав последно да споделам и мое искуство. Пред три години и мене на амх 0.6 и фсх нормален ми дадоа ваучер со донирани. Тоа беше апликација за втор ваучер од фондот. Веднаш го прашав Лазаревски за евентуално искористување (во тој период тој беше во таа комисија ).Се чудев и јас тогаш како не инсистирал да добијам за со свои јајце клетки, кога веќе е во комисија, знае за што ме спрема.Не се нафати да го искористиме на било кој начин, тогаш си платив ивф на спонтан циклус. Искрено не знам дали Трајковски би се нафатил, мислам дека најдобар избор е на спонтан циклус, нема јака стимулација и многу поефтино е. Среќно
Ај нека ми објасни некој Микрогинонот се пијат 21 ден?? Што после? Супрефакт се боцка? Тоа се стимулации или има плус боцкање за стимулации???
Додека пиеш Микрогинон, на околу 21-22 ден од циклус ќе почнеш со Супрефакт, а Микрогинон се пијат додека не ги испиеш. Кога ќе ги испиеш, ќе добиеш после некој ден, па на втор ден се почнува со стимулација, а продолжуваш да боцкаш Супрефакт паралелно со стимулациите до стоп-инекција. Потоа пауза, па пункција. Ова во кратки црти. @Lavica2602 Пуштам најголема среќа да продолжат да се развиваат и да имаш трансфер. Може сè да излезе во ред, пробај да се смириш
Благодарам мила за споделената информација. Само би те прашала како иде тоа со спонтан циклус и колку се плака таа постапка ,одприлика. Имај убав ден Оф бе душо немој да очајуваш. Почекај до утре никогаш не се знае. Ти посакувам срекичка и добри вести
Микрогинон може околу 19 таблетки ќе испиеш и едно време паралелно суперфакт ќе се боцкаш, тоа не се стимулации, тоа е храна за јајце клетките. И се боцкаш дома сама со мала игличка (барем дел од девојките така прават). А стимулации се вистински инекции, за нив се оди кај сестра да ти ги ставаат секој ден. Некои еден вид, некои два вида стимулации примаат, или се менува дозата...лекарот кажува. Со среќа и без страв, не е комплицирано како што изгледа. Јас на крај ко завршив тоа го заклучив.