Мене ми е денес 2 апче микрогинон, а сестрата ми кажа да одам на 18ти (18 а ке ке ми биде) Сеа ме исплаши со боцкањево на стимулацииве кај сестрата... боли???
Мене ме болеше и малку како да ми се гадеше после...ама тогаш беше лето, околу 15:00 ми ги ставаа и може затоа. Аха, и плус една сетра изгледа лошо ми ја стави првата и после местото се стврдна. Сепак се издржува 10-15 дена е во прашање.
На 10-ти ден од циклус сега гледам ми бил естрадиолот 2455. Имав ептен блага хиперстимулација. @anitka-fifa Можеш и сама да се боцкаш поткожно во стомак, ништо не е страшно ниту неподносливо. Првиот пат ќе ти покажат сестрите како треба, ќе знаеш потоа. И каква болка, сето тоа е за убаво и едвај ќе чекаш да се боцкаш. Само храбро, знаеш за што го правиш ова, тоа е најважно.
И стимулациите може сама да ги боцкаш??? Јас мислев само супрефактот сама... Да да се радувам од една страна , ама и страб од сруга страна (неизвесност)
Ниту еднаш не сум била друг да ме боцка со стимулации, секогаш сама во стомак. Ако мора нешто мускулно да се боцка, тогаш треба сестра да те боцне, инаку ќе си боцкаш сама поткожно. Од една страна Супрефакт, од другата стимулации, утредента обратно. Страв нормално е да осеќаш, но тука е и среќата, позитивната возбуда, секое боцкање во јајници ќе те прави среќна, секоја инекција ќе е за убаво. Само храбро!
ке ве молам , после првотов ин витро и спонтан абортус сакам вториот обид да го направам во гак кај професор милка трајанова. дали има некој успешна приказна за таа професорка и нејзините искуства со ин витро? читав низ нет дека е прекрасен гинеколог доктор , но ме интересира нејзиното искуство со инвитро:
А да, се извинувам, некои и стимулациите така во стомак ги примаат. Во право е @оли. Мене ми кажаа во бут, и плус имаше прашок и вода,па два прашоци се мешаа со една вода. Или така нешто. Кај мене мораше сестра да ги става. Зависи од случај до случај. Дааа, те разбирам. Исто се чувствував. Ем некако среќа дека си почнал, ем страв дали ќе биде. Донт вори, ќе биде се во ред!
Zdravo devojki, sakam da gi prasam tie sto se preku fondot kako vi gi naplakaat hormonite? Jas imav tri ispituvanja po tri hormoni na sekoe ispituvanje i mi naplatija dopolnitelno koga prasav mi spomnaa deka racunale tri hormoni samo vo cel proces.
I jas istoto prasav i mi naplatija sekoe naredno ispituvanje. Samo tri hormoni pokrival fond, a prethodnite ivf imav 3 hormonski STATUSI so site hormoni..
може и да не ги допиеш микрогинонот, ќе те прегледаат и ќе ти кажат. стимулациите не се вооошто страшни барем за мене, исто ги боцкав дома како и суперфактот. не се плаши, чудно ќе ти биде првиот вториот пат, потоа дневна рутина и дај боже да вроди со плод ❤❤
Мене со 0.07 амх не ме одби Трајковски и останав бремена на првото ивф кај него на природен циклус но за жал имав мисеед во 10 недела ..сега чекам да добијам и почнувам пак...не се разочарувај ќе се најде решение
Пишува и на интернет, три хормони покрива фондот. Види на страницата од фондот. Едит. Еве што покрива фондот
Кај мене беше така со првото ин витро и чекавме и трансфер и се израдував бремена и на крај мисед во 12 недела и киретажа.Не се разочарувај ако нема трансфер полесно ќе пребродиш отколку не дај боже како јас.Ако не се со добар квалитет за тебе ќе биде подобро да се прекине тука.На мое инсистирање сакав трансфер ,докторот не очекуваше бременост,цело време ми укажуваше,мислев ќе се случи чудо ама после тоа уште е потешко .