Мислиш скречинг? Во систина правев , ми се имаше појавено полип во матка (пред ИВФ постапката) , па скречингот со остстранувањето на полип , под обшта анестезија 40 000 ден
Девојки докторот ми препиша естрофем 1мг ми рече 3 пати по едно е арно ама го прочитав упатството и пишува се примаат 1 на ден а еве и на пакувањето пишува 3 *1 нема шанси да е 3 пати по едно пошто има ден на секое апче тоа значи потцетник за испиено апче нели?
Пиј ги како што ти кажал докторот, независно од кутивчето и од упатството. Стави си да речеме 3 во некое чинивче и ќе знаеш колку си испила дента и уште колку треба за да не заборавиш. Некои пијат и многу повеќе од 3×1. @Lady Leona На 6+1, пред некој ден Едит. Ова 6+1 ми е според мерки на ехо, инаку според циклус беше 5+6.
Честитки од срце. Се радувам како за близок. Само радости ви посакувам на сите хероини, ЗАСЛУЖУВАТЕ!!!
Даа еве му пишав и на докторот ми кажа така 3 *1 фала ви на брзиот одговор малку испаничив ама се среди
@Luni, јас ги пиев 3 х 2; да знаеш одат и на рецепт, ама многу тешко се наоѓаат.Јас се на приватно ги земав, а многу бргу ги трошев. @Lady Leona честитки, со лесно нека е до крај! @Оли,срцка уживај си, се ќе биде ок до крај! Така ќе биде од сега, срце ко лешник пред секој преглед, среќа потоа и така, недела за недела само убавини!
Добро тебе ти дошло како еден вид операција. Мене кога прашав за скречинг ми рекоа како киретажа. Ма супер уживкај си сега.
Мене ми беше 2x2 и требаше да ги пијам 2 наутро и 2 навечер и ги пиев после јадење со повеќе вода затоа што имав мачнини од нив. Затоа не гледај што има денови и такви чуда терај си како што ти кажале. Да, можеш на рецепт од матичен гинеколог инаку на приватно беа околу 200 и нешто не ме фаќај за збор.
Е сега вака најмили мои ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ОД ФЗО ,А И ШОКИРАЧКА Решив да ја споделам информацијата со вас која што ја добив вчера. Имено аплицирав за ваучер во Мај и после сите перипетии го добив ваучерот во Вторникот со право на користење донорски матерјал( ова веке некој од вас го знаат зошто споделија мислења). Сето ова не афектираше сите доза и мајка ми 2 дена со покачен притисок ,вчера се јавила во Фондот. Објаснувајќи ја целата ситуација ,прашала зошто така ,3пат зар не можело да ми одобрат со свои клетки ете последен пат од нив. Им рекла зошто си играте со нечии животи ,зар има поблагословена работа од онаа да помогнеш некому да стане родител. Зошто кога државната одобрува до 3 пати без одредена старосна граница ,и кога со особата е се во ред уште на самиот старт не сечат. Му рекла дека без оглед на ваучерот или професионалноста на докторот, се зависи само од еден а тоа е Бог, му рекла тој дава тој зема ,не вие. Ама вие може да покажете поголемо разбирање и човечноста кон тие жени кои што се борат за дечиња. Зошто целиот стрес го чувствуваме сите ние околу нив, нивните сопрузи а после и ние родителите заедно со нив, рекла зборувам од аспект не само на керка ми туку и од аспект на останатите жени борци. Жената ја исказала својата емоција за да добие одговор: Жал ми е потполно ве разбирам ама ние имаме критериуми и мора да ги спазуваше. Сега керка ти може да покуша да се жали. Бркаме да најдеме некој човек близок до главниот во фондот за да го каже следното: ПО ДИФОЛТ, АВТОМАТИЗАМ ,ВО ПРАВИЛНИКОТ НИ СТОИ ДЕКА ТРЕТ ПАТ ВЕКЕ ОДОБРУВАМЕ СО ДОНАТОРСКИ МАТЕРЈАЛ, КАЈ НЕКОИ СЛУЧАИ И ВО ВТОРИОТ ОБИД КЕ Е СО ДОНАТОРСКИ, ЕДИНСТВЕНО ВО ПРВ ОБИД ВО ПОГОЛЕМА ПРОЦЕНТУАЛНОСТ ОДОБРУВАМЕ СО СОПСТВЕН МАТЕРЈАЛ. За мене може да се жалам ама 99% ГИ ОДБИВАЛЕ ЖАЛБИТЕ. Требало второстепена комисија да ја разгледа жалбата, ама што вреди. После ова следуваат илјадо ЗАШТО, КАКО . Фали е се ова игра нивна за да се откажеме, зошто не секој би прифатил таква опција Го споделив ова зошто ако е "ПО АВТОМАТИЗАМ" да се припремате ментално ,разговарајте со партнерот ШТО АКО, бидете подготвени. Ова све за помалку да не има на терет на државата. Немаат буџет. Како и фа е јас поднесов жалба па ке видиме. Извинете на долгиот пост ама морав да ви дадат увертира како се почна. Идеме напред со нови сили до остварување на целта.Ве поздравувам сите и се читаме пак *
Не прашав колку време треба да се пијат или да се консултирам плус со докторот за ивф, мислам ми рече уште еден рецепт ке треба ама неможел да издади
За жал, со фондот не можеш да се разбереш и докажеш. Џабе јавувања таму, џабе жалби. Имав и јас непријатна ситуација со нив. Еден ваучер земав и после ги баталив, не ги молев. Одев на приватно, ниту зависев од нив, ниту чекав одговори, ниту молев за нешто што ми следува. Ако си во можност финансиски да издржиш, да си отидеш на преглед и да почнеш постапка. Сега треба да си смирена и насочена позитивно единствено на крајниот исход, и не ти требаат непотребни нервирања со фондот. Ти посакувам трпение и успех.
Ма потполно си во право, само ете така ми е криво што мајтап си играат со нас. Ако е 4Д нека е само 4Д ,не после 3Д, па 2Д кај се критериумите тука . Или нека пишат старосна граница за ко ристење на ваучер е пример 40години и ти ке си знаеш. Во Англија е така до 39 можеш преку фондот,после си одиш на приватно ако сакаш и имаш можности се разбира . Е тоа се чисти сметки. Не чекај 1 месец ,па достави ова ,чекај др месец па она и .т.н. Ке видиме и ние сега што како ке правиме, ке мора финансиски да се обезбедиме. Биди ми поздравена добра мисла и позитивна енергија ни треба на сите
Vcera bev kaj sestrata na mojata maticna i shto mi se slushuva i baram upat da ispitam vit.D,ona me glea i cepka niz kompjuter pa mi vika neznam kade se ispituva i jas cela u prashalnici pa videte negde procitajte,prashajte...aj rasprashaj se ti ako doznaesh javi mi ke ti dadam Pa bi ve zamolila dokolku znaete da me upatite