Не можам да верувам! Во Ремедика спермограм 2 200, а Плодност 4 500?????? Значи мене ми се исплаќаше да палам кола и да одам во Скопје повеќе отколку Битола. Оффф бе да му дојде крајот на ова па да се спасиме од болнициве. @Anetaoh кај Таше одам да. За оваа дојагноза прво ни рече да направиме спермокултура и да испита мм ФСХ ЛХ и ПРЛ. Во меѓувреме мм беше многу болен го фати грип па не отидовме да испитаме хормони. Од понеделник планираме да одиме да испита хормони. А спермокултурата е друга приказна. Тоа ми го шашна паметов. Испитавме и излезе дека во спермата е присутен стенокок 75 000. Бидејќи не го пишуваше типот на бактеријата стенокок направивме уште еднаш и излезе дека во спермата нема бактерија. Значи, ова се деси во временски размак од околу 3-4 дена, а во меѓувреме мм не пиеше никакви антибиотици. И, да! Испитувањето го правевме во истата лабораторија. И ајде сега.....Сега мора по трет пат да правиме.
Јас мислам дека 2000 е спермограмот во Плодност, да не ти наплатија и нешто друго заедно? Роднини што сега правеа второ ивф толку го плаќаат, цело време таму прават, не им признава од болница. И на други пријатели колку што знам 2000 им го наплатија.
А не можам да сватам.... Зошто др.Таше од Плодност признава резултати само од неговата лабораторија???
Може болницата така му наложува да работи,сите си имаат свои ,,принципи" на кои ни ги земаат парите.Ние кога отидовме на мм уште што не му испитаа де брис од нос ,грло,крв,сида,хив,дури и крва група испитуваа само за пари да не земат ,немам зборови што решиле тоа ке ни прават
Abre luge so citam jas ovde ova se kasapnici ili bolnici so doktori koi dale zakletva!!!!!! Tocno deka se se pravi za bebe,no mora malku i ocite da si gi otvarame.....eden spermogram 4500 denari,pa dobro so zlatni bukvi da ne e dijagnozata napisana,stvarno me iritira seto toa,em na maka sme,em bez pari.......
Jas koga gi sspremav dokumentite edniot spermogram bese od Plodnost, drugiot Remedika. Vo plodnost naplatija 2000den, a vo Remedika 2200den. Se somnevam deka 4500 moze da bide sega, verojatno ima i nesto drugo sto naplatile...nekoj pregled ili nesto drugo sto gledale.
Ја чувам фискалната. Убаво се сеќавам платив 6 000 денари од кои 1500 за преглед, а 4500 за спермограм. Ако ме заклале мене освен, тогаш не знам што да речам.....А и што и да речам џабе е...
srcki vo avicena e 1200den i spermogram i spermokultura znaci od vistiski izvori vi kazuvam mojot maz tamu odi i tolku e...
Samo so mi stignaa rezultatite.Osven vitaminot d nisto drugo ne e sredeno.Anti cardiolipinski antitela normalno e do 10 mene mi se 11 ne e mnogu no obelezeno e so crveno I ostetenata dna uste poveke pokaceno.Mi dal uste 2meseci terapija I nekoi drugi apcinja se najverojatno.I pisuva deka seuste sum pozitivma na avtoimuna komponenta.Offf dali ke mozam na in vitro?Zosto be Gospode?Edno ke sredime drug problem ke se pojavi.Cekam sega nakaj 6 da me pobaraat od labaratorijata da zboram so profesorot so ke me sovetuva
Ne srcka ne me pobaraa. neznam pameto kaj mi e.Taman se izraduvavme cekame sega odgovor od fondot.Samo da ne e toa so se plasam.Ke sw javam utre jas vo labaratorijata ke dosaduvam ako treba mi e gajle.