Порано упат можеше да ти даде матичниот гинеколог за витамин Д, но од кога им го сменија системот неможе. Сега мораш да одиш на специјалист ендокринолог, инетрнист, имунолог тој да ти даде упат
Stvarno preteruvaat jas neznam kakvo e toa 3d koga im prativ 4d so ubav opis od invitro klinika. I plus i 2d im prativ.
И јас би сакала да добијам информација за успешно ивф со донирани, која болница и со која постапка. Имам едно неуспешно. Поз
Пријателка моја правеше ин витро со донирани јајце кл.Целата постапка и ја водеше др.Панчевски Систина,тој им даде контакт од каде да земат,знам дека 4 јајце кл, 2 јајце.кл за ин витро од прва успешно,а 2 ги замрзнаа.Има многу анализи,испитување и знам откако се породи и на бебето му правеа многу испитувања за да се уверат дека се е во ред.
Девојки сега се мислам дали да ја пратам целата документација освен амх хормонот мислам дека веројатноста е голема да ми одобрат со донирани ј. К доколку го пратам амх, а без него секако би ми одобриле поради тоа што ми се извадени каналите
На место прашање. И мене ме интересира тоа. Не го пракај ако не ти побарале. Мене ми побараа сега третиот пат, претходно не. Јас отворив на страната на Систина. Соработуваат со Унгарска клиника. Проверени биле донаторските клетки, имало каталог како донорот изгледал како бебе и пожелно е бојата на очите, косата да се совпаѓаат како и висината и крвната група. Во соработка се со таа клиника мислам од 2016.
Да, па Систина е најскапо, иначе сите од иста банка земаат. Веројатно нешто има во процесот на испитување и спремање на матката и ембрионот. Фала ти Ова е сегде исто, само најскапи се Систина. Ембриологот е најбитен зашто он ги оплодува, после и докторот да го постави ембрионот, и на крај Господ да го вгнезди. Ете погоре успешна приказна, баш ме интересира кои испитувања ги прават да го намалат ризикот од неуспех. Поз
Не го праќај амх во Фонд, освен ако (не дај Боже) дополнително не го побараат па да треба да го приложиш. Сепак мислам дека докторот каде ќе правите ивф би требало да го известите за реалната состојба
Najdobro da pojdis kaj lekarot koj te vodi toj ke ti kaze najtocno .Mene mi dade apcina koi treba da gi pijam od koga ke dobijam.Pozz.
,Здраво на сите! Ве читам долго време и следам ваши совети, се радувам на вашите бебиња и жал ми е за секое "ништо и овој пат". После долго време се решивме и ние за ИВФ. Ми извадија само 2 од кои едната не се оплоди а другата имаше неправилен развој. И машки поднесов се, се до вчера кога требаше да е трансверот . Денес треба да одиме да ни објаснат зошто и што понатаму. Дали некоја имала слично искуство?
Да да докторот реално ми ја знае целата ситуација и тој ми даде предлог да не го пратам амх да пробаме пак со свои ј.к
FSH 4.43 LH 3.69 ПР. ми е висок 34 Ест 100 е ТЅН 3 сега овој месец сакам да направам пак хормонски статус да ја видам состојбата дали ке има разлика и ке ги пракам во фонд
Со вака низок фсх не би требало да ти побараат да пратиш и амх, но како што рече направи си нов хормонски статус да знаеш каква ти е моменталната состојба.
Navecer edna i nautro edna .Taa nautro ja Jas zema dve.Edna nautro (1 cas pred spremanje na rabota stanuvam stavam i pak legnuvam) i drugata navecer.Dve kutii za 2 nedeli.Ja pocnav vtorata kutija.Ke ti kazam sto sum napravila.pozdrav
Izvini sto na rati ti odgovaram no nesto ne mi e vored telefonot i se gasi. Nema steta od dve dnevno.Mene doktorot mi rece deka na priroden nacin ke se borel organizmot i sto ke ostane,a daj boze cist da bide ke vidime ponatamosen tretman.Doktorot mi rece deka i antibioticite doprinesuvaat organizmot da ne moze da se bori poradi unistuvanje na florata.Daj boze ovoj kosmar so bakteriite da zavrsi bidejki od dekemvri se boram so niv.